søndag 29. august 2010

Pamuya – sjal nr 8


Sjelden har jeg slitt mer med å få et sjal ferdig, og sjelden har jeg blitt mer fornøyd med sjalet i etterkant!

Fargene i Wolllmeisegarnet kommer veldig godt til sin rett i dette sjalet og  fargespillet i Lavendel som er brukt i hoveddelen av sjalet er nydelig.  Nå er jeg i overkant glad i både Wollmeise og lilla så jeg er kanskje litt inhabil?

Et hespe med Lavendel var ikke nok til å få avsluttet sjalet, så da måtte jeg prøve å finne en annen farge som kunne passe. På en måte så liker jeg når sånt skjer, fordi det kan føre til kreative løsninger, som kan tilføre noe ekstra hvis man er heldig.

Fargen jeg har brukt heter Veilchen WD og den har blått, lilla og svart i seg. Helt ytterst har jeg avsluttet med siste rest av Lavendel for å binde fargene sammen. Jeg ble i grunnen veldig fornøyd med dette fargevalget.

Sjalet er ganske stort, så det er kanskje ikke rart at siste del av det var så langdrygt å strikke?

Fakta:
Mønster: Pamuya (Ravelry)
Garn: Wollmeise 100% Lavendel WD (1 hespe) og Veilchen WD (30 gr)
Pinnestr: 4 (3,5 i oppskriften. Mulig det holder med ett hespe da, men jeg ville ikke tatt sjansen…)
Prosjektside på Ravelry.


Ha en fin søndag! :-)

fredag 27. august 2010

Omrokkeringer…

Først: tusen takk for alle koselige tilbakemeldinger jeg fikk på innlegget mitt i går! En stakkar blir helt rørt av at det finnes så mange omtenksomme og hyggelige mennesker rundt om kring. Det må jeg si at jeg setter utrolig stor pris på

Her er det litt omrokkeringer på gang. Både i hodet mitt, der jeg skal innstille meg på å jobbe mindre og være mer hjemme, og med romfordelingen i huset her.

IMG_2890_edited-1
Sønnen har nylig flyttet ut og dermed benyttet datteren anledningen til å overta rommet hans på loftet.  Dermed er det blitt ett stort og flott rom ledig til meg og hobbysakene mine. Timingen kunne ikke vært bedre, nå som jeg får mere hjemmetid.

Det er også mye morsommere å planlegge innredning av hobbyrom enn å gruble over tingenes tilstand ellers.

IMG_2893_edited-1
Det er som bildene viser, litt igjen før det er ferdig til bruk. Det blir gjenbruk av møbler i stor grad, men litt nytt må kjøpes inn, blant annet skrivebordsplate og lamper.

IMG_2892_edited-1

Rommet er allerede tatt i bruk til blokking av Pamuya-sjalet som jeg har klart å få ferdig. Veldig langtekkelig strikking på slutten, så nå må jeg har en sjalpause! Bedre bilder kommer etterhvert, når sjalet er tørt og regnet stopper.

Ønsker alle en fin helg! :)

torsdag 26. august 2010

ME-diagnose – endelig!

Dette innlegget blir som overskriften indikerer ikke hobbyrelatert, men litt mer personlig. Etter å ha ventet i ca halvannet år, har jeg nå omsider fått ME-diagnose.
IMG_5881_edited-1
Jeg er så lettet og glad, og litt forundret over denne lettelsen over å ha fått bekreftet en tilstand som ikke er spesielt morsom å leve med. Men det er nettop bekreftelsen som er viktig. Etter å ha vært i et ingenmannsland, med en tilstand uten bekreftet navn i flere år er det godt å få visshet.
IMG_5875
Det er godt å ha fått en diagnose i forhold til NAV, som jeg ikke kan ungå å forholde meg til. Det er godt i forhold til familie og venner og ikke minst føles det også veldig bra i forhold til arbeidsgiver å ha noe mer å komme med enn at “ jeg er så forferdelig sliten,”  for hvem er vel ikke det i vår hektiske hverdag?

Det gir meg  også litt mer trygghet i den vanskelige samtalen jeg skal ha om at jeg dessverre må redusere arbeidstiden min enda mer, til noe så lite som 10%. Som faktisk er maksimum av det jeg orker for tiden.
DSCN1410-1 
Men, kanskje jeg får overskudd og tid til mer strikking framover? Det gjelder å finne de positive sidene, når livet forandrer seg! :-)
Ha en fin dag!

søndag 22. august 2010

Nytt strikkeprosjekt og ny strikkebag

IMG_2883_edited-1
Jeg har lenge ønsket med en sånn praktisk, sydd strikkebag, som jeg har sett inne på forskjellige blogger. Planen var å sy en selv, men så langt har jeg ikke kommet og jeg vet ikke om jeg hadde kommet så langt heller. 

På fredag var jeg så heldig å få hyggelig besøk av en bloggvenn. Lykken var stor da hun hadde sydd en superfin strikkebag til meg. Veldig praktisk, med god plass, glidelås langs hele og håndtak til å bære den i.

Strikkeprosjekt til å ha oppi den bar jeg selvfølgelig også. Nok et sjal er påbegynt, det åttende dette året.

IMG_2886_edited-1
Sjalet heter Pamuya, og mønsteret kan kjøpes på Ravelry. Garnet er Wollmeise 100%  i fargen Lavendel. Nydelig farge, med fantastisk fargespill.  Jeg nærmer meg så smått slutten på dette sjalet, og omgangene begynner å bli fryktelig seige. Strikkingen går mest på vilje, og det er ikke så morsomt.

IMG_2888_edited-1
I tillegg går jeg snart tom for garn og blir derfor nødt til å supplere med en annen farge på slutten. Jeg har funnet fram tre mulige alternativer. Enten en sjøgrønn kontrast (Sabrina), blå med lilla innslag (Veilchen) eller en mer ensfarget lilla  (Amethyst dark), som ikke er helt lik noen av lillanyansene i Lavendel-garnet. 

Siden jeg egentlig har øremerket det sjøgrønne til sokker, blir det nok en av de andre to. Jeg får fundere litt på det, mens jeg sliter meg gjennom seks lange omganger av et mønster som heter “tiny-kross og håpe at garnet holder til det partiet er ferdig hvertfall!

Ha en fin kveld! :o)

fredag 20. august 2010

Amalia – sjal nr 7 av 10


IMG_2878

Noen ganger tar det veldig lang tid å få tatt bilder. Sånn har det vært med dette sjalet. Det var ferdig blokket forrige helg, og planen var å få blogget det på mandag. Så var det fotograferingen da, det var liksom så vanskelig. Enten regnet det eller så var det kveld og plutselig mørkt. Dessverre har det begynt å bli mørkt før kl 22 og det er jo litt uvventet, det skjer jo bare hvert år…

IMG_2865
Det var også planen å ta bilder avsjalet i bruk, men det viste seg også å være vanskelig å få gjennomført i praksis. Uten at jeg er helt sikker på hvorfor. Jeg lurer også på om det kan ha noe med at  sjaletfaktisk  er 2,40 m langt noe somgjør ikke fotograferingen helt enkel.

En åpenbar dum ting med å vente, er at sjalet har rukket å bli krøllete igjen etter blokking. “Noen” har ikke vært nøye nok med sammenbrettingen, så utsettelse straffer seg tydeligvis.

IMG_2872
Så i dag har jeg tatt meg sammen og  tatt bilder. Hvordan tar man egentlig de beste bildene av sjal eller strikkeplagg ? Dagslys er fint, det oppdaget jeg i vinter da det var knapt med sådant. Men ellers? Sammenbrettet, utstrakt, i bruk hva er best?  Og hva er det den beste bakgrunnen? Jeg synes det er vanskelig, og blir sjelden helt fornøyd.

IMG_2870
Litt fakta:
Sjalet heter Amalia og kan kjøpes her.

Borden nede strikkes først og jeg har strikket 35 repetisjoner av mønsteret, det tilsvarer størrelse L. Det gjorde jeg før sommerferien, som en liten strikkemaraton siden det ante meg at det ville bli liggende lenge hvis jeg tok for mange pauser. Deretter skal det plukkes opp masker langs hele borden og resten av sjalet strikkes fram og tilbake. Her blir det brukt “short rows”  eller wrap and turn (hva heter det på norsk egentlig?) så da har jeg lært meg det. Her var YouTube til god hjelp, det er ofte lettere å se ting gjort i praksis enn å lese en forklaring.

Garn: Abuelita Yarns Baby Merino fra Pickles. Garnet var tykkere enn forventet, så dermed blir sjalet ett tykt vintersjal eller skjerf som kan surres mange ganger rundt halsen. Planen med fargen var at sjalet skulle kunne brukes til “alt”, og det kan det forhåpentligvis også. Jeg liker kontrasten mellom det litt røffe garnet og den mer sarte borden som dette sjalet har.

Pinnenr: 4.5 på borden/kanten og 4 på rettstrikkingen.

Prosjektside på Ravelry

IMG_2882
Ha en fin helg!

lørdag 14. august 2010

Tysklandstur del 3 – Rothenburg og Rhinen

Det blir en tredje og siste del av Tysklandsturen også, ferden endte jo ikke i Pfaffenhofen. Ferden gikk nordover igjen, men denne gangen også  mot vestre del av landet.

IMG_2012_edited-1 
Dagens stopp var Rohtenburg ob der Tauber, en utrolig sjarmerende liten middelalderby. Bebyggelsen har nesten inntakt middelaldersk arkitektur og er omkranset av opprinnelig bymur. Byen har faktisk plass på UNESCO’s verdensarvliste og et besøk her anbefales på det varmeste.

Byen var heller ikke større enn at selv jeg syntes det var overkommerlig å rusle en tur. Her er det også mange sjarmerende vertshus eller Gasthaus som man kan bo på. Det var ganske fullt da vi bestilte, men  Hotel Gerberhaus som vi endte opp på tilfredstilte alle forventninger. Hotellet som var fra 1700-tallet hadde koselige rom, frokosten ble servert i noe som så ut som en hjemmekoselig spisetue og ikke minst hadde det en liten hage der det ble servert kaffe og te. Dette var nok turens beste hotellbesøk, og det fikk en utallig mengde sjarmpoeng .

IMG_1994

Hotellrommet vårt

IMG_2046

Hotellhagen med café

cafe2

Bildet fra frokostrommet er lånt fra hotellets hjemmeside 

Jeg kunne skrevet mye mer og Rothenburg, men det er mye igjen av turen så vi må dra videre. Tyskland har mye å by på og i dag ventet en kjøretur langs Rhinen og overnatting på en middelaldersk borg.

IMG_2077_edited-1 
Turen ble flott og opplevlesesrik. Det var imponerende mange koslige landsbyer på veien og ikke minst borger og slott. Det fikk meg til å reflektere litt over forskjellene til Norge og hva geografiske og klimatiske forutsetninger har å si for et lands utvikling, uten at jeg skal begi meg ut på dypdykk i denne materien.

IMG_2104_edited-1 

Burghotel auf Schönburg fra middelalderen hadde en fantastisk beliggenhet med utsikt over Rhinen. Franskmennene raserte borgen på 1600-tallet og den ble gjenoppbygd på slutten av 1800-tallet. Fra slutten av 50-tallet har det vært hotell og restaurant her og hele opplegget er veldig autentisk.

IMG_2122_edited-1
Middagen ble inntatt med elveutsikt og på bordet er nøkkelen til hotellrommet som var støpt som en ridder. Hvis du er fristet til å overnatte på et slott har denne siden en god oversikt over mulighetene.

Dagen etter gikk turen til Münster og vi fikk en hyggelig kveld med mannens sønn som studerer her. Münster er spesielt godt tilrettelagt for sykling og kollektivtrafikk og jeg ble ganske misunnelig med tanke på de dårlige forholdene for syklister i Oslo.

Siste natt ble tilbragt på det meget landlige hotell Treenehof ved Friedrichstadt blant hester og kuer.

IMG_2183

IMG_2193

 

 

 

 

 Noe av det smarteste vi gjorde, var å bestille hoteller som lå litt landlig til eller hadde fasciliteter som en hage eller et svømmebasseng. Disse små små grønne lunger ga meg mulighet til å senke pulsen og til å hente meg inn litt igjen. Noe som var med å gjøre at denne turen gikk over all forventning og ble en fin opplevelse. Jeg ble veldig positivt overrasket over Tyskland og kunne godt tenke meg en ny tur en annen gang.

torsdag 12. august 2010

Tysklandstur del 2 - Wollmeisebutikken

Så var dagen kommet for etappen til Pfaffenhofen. Dette var lørdag og siste dag butikken var åpen før ferien. Jeg var derfor litt spent på om det virkelig var sant eller om de (oh skrekk) hadde tjuvstartet litt på ferien sin.

Vi hadde med oss nøye veibeskrivelsefor å finne fram inne i byen og heldigvis gikk det nesten smertefritt å finne butikken. Åpen var den også – heldigvis!

IMG_1976_edited-1
Her er Tor utenfor butikken med dagens fangst. Jeg må bare få tilføye før det oppstår misforståelser, at armskaden hans ikke oppsto fordi han prøvde å rive meg løs fra garnet i butikken.

IMG_1973


Innenfor var det fulle hyller av  garn, der man kunne velge farge etter ønske. I stor kontrast til tiltstandene ved nettbutikken, som oppdateres en gang i uken og  man må kjempe om det begrensete utvalget som blir lagt ut.

Det var en opplevelse å se så mange forskjellige farger på en gang, for det er jo nettop de fantastiske fargene som gjør Wollmeise så spesielt og ettertraktet. Dette er hyllene med 100% merinoull. Her oppholdt jeg meg mest siden jeg liker dette garnet bedre enn twin, som inneholder 20% nylon.

Når det er sagt, syntes jeg det var litt utplukket da vi var der også. Det var mange av ønskefargene mine de ikke hadde, men som hyllene viser så var det mer enn nok å velge i likevel.

IMG_1969
Valgets kval i sofaen. Utvelgelse måtte dessverre til, det var ikke mulig å ta med alt garnet i butikken hjem. Mannen ble sendt ut for å ta ut penger, siden man ikke kan betale med kort i butikken. Litt rart i grunnen, og det gjorde nok at jeg handlet mindre enn jeg ellers ville gjort, for jeg kunne jo ikke plukke med meg mer garn enn vi hadde kontanter til.

IMG_1967_edited-1
Rett innenfor døra var det garnhesper med en knute eller to, disse ble solgt litt billigere enn de andre.

IMG_1972
Her har vi Twin-garnet. Jeg måtte hit for å få tak i grønnfargen Frosch, som jeg har ventet på så lenge. 

Det var ganske stille i butikken da vi var der. Bare en av innehaverne var der og det var ikke Claudia så vidt jeg forsto. Det var hvertfall ikke hun som farger garnet. Vi hadde en hyggelig prat før det kom flere kunder til butikken.

Butikken er åpen fredag og lørdag, og det optimale hadde vært å besøkt butikken begge dagene. Det var såpass mange farger og mye å velge mellom at jeg skulle gjerne hatt en dag til der jeg kunne handlet det jeg “glemte” første dagen. Men, for all del jeg tror fikk med meg litt å strikke med for en stund framover.

wollmeise
Her er en del av fangsten, og det er ikke til å komme bort fra at det ble en bitteliten overvekt av lilla, turkis og grønt. Et hespe med lace-garn var jeg heldig å få tak i også, og det var nesten det eneste som var igjen i butikken.

Til slutt måtte jeg rive meg løs og forlate lokalet. Vi hadde fortsatt noen mil å kjøre til neste stoppested, dessuten var det kanskje ikke hele reisefølget som syntes butikken var et oppholdssted for hele dagen – merkelig nok!

IMG_1970 
Torget i Pfaffenhofen, der det både var mulig å få tatt ut penger (til garn selvfølgelig) og å få spist en deilig lunsj før vi dro videre til Rothenburg.

tirsdag 10. august 2010

Tysklandstur – del 1


IMG_2143_edited-2-1

Slott ved Rhinen 

Som nevnt i forrige innlegg var min kjære mann og jeg på biltur i Tyskland tidligere i sommer. Turens egentlige mål var å besøke mannens sønn som studerer i Münster. Münster ligger nord-vest i Tyskland og da er det vel bare naturlig å ta en avstikker nesten helt syd til den forgjettede garnbutikken Wollmeise i Pfaffenhofen?

Mannen var heldigvis velvillig innstilt til en sighsteeingtur gjennom store deler av Tyskland. Vi satte av åtte dager inkludert båttur med Kielfergen og planla reiseruta nøye  og bestilte alle overnattinger på forhånd. Dette gjorde vi ikke fordi vi er kontrollfriker, men fordi ME-formen min tillater ikke så mye uforutsigbarheter og ekstra belastninger som fulle hoteller og lignende kan forårsake.

IMG_1906

Første dagsetappe gikk fra Kiel til Magdeburg i det tidligere Øst-Tyskland. Vi rota mye med kjøringen denne første dagen, fordi vi undervurderte hvor vanskelig det var å kjøre i byer uten spesifikke bykart, men kun veiatlas. Først tullet vi da vi skulle kjøre ut av Kiel, så rotet vi da vi skulle prøve å finne den gamle bydelen i Lübeck, vi ga opp til slutt siden vi hadde en ganske lang dagsetappe foran oss. Til slutt klarte vi å kjøre feil da vi skulle gjennom Magdeburg for å finne Herrenkrug hotel  som lå utenfor byen.

IMG_1890  
Utenom disse byfadesene gikk turen fint, og vi var overrasket over hvor grønt og frodig det var og var mange koselige landsbyer og fine bondegårder med bindingsverkhus vi kjørte forbi.

Da vi endelig fant fram til hotellet, viste det seg at det var kjempestort, men lå veldig fint og fredelig til ved en vakker grønn park og en elv.

IMG_1901
De første dagene var det veldig varmt, det samme var hotellrommet. For en gangs skyld hadde jeg fått en lys idé og hadde tatt med en bordvifte. Den reddet oss gjennom flere varme netter.

IMG_1908

Det aller beste var hotellfrokosten. I motsetning til mange nordmenn drikker jeg aldri kaffe om morgenen, jeg er derimot avhengig av svart te med melk. På norske hoteller blir man gjerne avspist med teposer av ymse slag og bittesmå kaffekopper til å lage teen i.

Det var ikke tilfellet på et eneste av hotellene vi var i Tyskland. Så og si  alle steder hadde små tekanner man kunne brygge te i, og alle hadde et variert utvalg te. Det gjorde en te-elsker lykkelig og min medbrakte Ceylon-te fikk hvile i bagasjen til vi kom på Kielfergen igjen.

Etter den velsmakende frokosten gikk turen videre sørover. Mannen kjørte, jeg var kartleser og strikket når jeg hadde anledning til det. I dag gikk kartlesingen mye bedre, ingen store byer vi skulle innom, og vi kjørte stort sett på små sjarmerende veier.

Endestasjonen denne dagen var Cham i Bayern, en liten og antageligvis sjarmerende by. Jeg sier antageligvis, siden temperaturen holdt 37 grader denne dagen og gjorde det svært lite fristende å vandre rundt i solsteken. Flaks for oss, så hadde Hotel Randsbergerhof  svømmebasseng på taket, vi tilbragte klokelig det meste av tiden i vannet.

IMG_1940_edited-1
Om natten var det et forrykende regn og tordenvær, så selv om søvnkvaliteten ikke ble den beste, så ga varmen seg heldigvis litt. Det var veldig bra for denne dagen skulle turen gå til Pfaffenhofen og Wollmeise. Følg med da vel, for den opplevelsen kommer i neste innlegg!

søndag 8. august 2010

Ugjenkallelig slutt på sommerferien for i år!

Hei, da er jeg tilbake etter en lang sommerlig bloggpause. Fire ukers ferie er i grunnen veldig deilig, det eneste er at det er vanskelig å komme ut av feriemodus igjen.

IMG_2612

I år har vi hatt en ganske variert ferie. Mannen og jeg var først på biltur i Tyskland med blant annet stopp i Pfaffenhofen og hamstring av Wollmeise-garn. Det kommer jeg tilbake til senere, rikelig dokumentert med bilder.

Så har det vært late dager med tenåringene på to forskjellige familiehytter, ved Mjøsa og ved Ytre Oslofjord. Deilig og avslappende har det vært med særdeles lite stress. Været har vært litt variabelt, men med såpass mye sol at det er lite grunn til å klage.

IMG_2399 
Så late dager har det vært at det har gått alvorlig ut over strikkingen også. Jeg hadde med garn til flere prosjekter, men det lå trygt forvart i bagasjen det meste av ferien.

Jeg klarte å få ferdig en ting jeg begynte med før ferien og det var Grapevine, en genser laget etter det velskrevneog enkle mønsteret til Heidi Kirrmaier.

IMG_2820_edited-1
Genseren er strikket med garnet med det lange navnet: Schachenmayr nomotta Rheuma Thermal Wolle. Jeg vant 150 gram av dette garnet i blogglotteri hos Judith for en stund siden og har lurt på hva jeg skulle bruke det til. Da Judith strikket en lignende genser med mindre enn 150 gram av det samme garnet, tok jeg sjansen på at det var nok.

Genseren veier litt over 140 gram, så det holdt akkurat kan man si. Garnet er tynt (2-ply) og veldig mykt, strikking på pinne 3,5 ga en veldig luftig og behagelig genser. Som vanlig var den litt liten, men heldigvis så utvidet genseren seg etter en tur i vaskemaskinen. Noen ganger skal man ha flaks.

Jeg har funnet ut at strikkefastheten min er forskjellig fra prøvelapp til plagg og i tillegg strikker jeg ermene strammere enn bolen. Nå har jeg bestilt noen kvartstørrelser av Harmony Wood-pinner så jeg kan gå opp i pinnestørrelse på ermene for framtiden. Det er stadig noe nytt å lære, det er hvertfall helt sikkert!