søndag 11. juli 2010

Feriemodus!

IMG_0988

Da går jeg for alvor inn i feriemodus og ønsker alle en riktig god sommerfeire! :)

søndag 4. juli 2010

Slankekur eller Tempest-jakke til datteren?


IMG_1824_edited-1
Da er Tempest-jakken ferdig med pent isydde knapper og det hele. Fargene på stripene og selve jakken liker jeg kjempegodt, det er helt i min smak alt sammen. Kjedelig er det derfor at den slett ikke passer til meg, men er blitt altfor smal og trang. Slankekuren som kreves er nok altfor tøff til at jeg skal kaste meg på den, særlig med tanke på at all trening utgår.

IMG_1820_edited-1-1  
Så kjære datter hvis du skulle titte innom bloggen min via Iphonen mens du er på hytteferie: Denne herligheten blir din når du kommer hjem igjen! Den er superfin så du har værsågod å bruke den når nettene blir lange og kalde!

Jeg derimot skal lære meg litt matematikk og begynne å regne ut strikkefasthet i forhold til kroppsstørrelsen min og regne om til maskeantall per centimeter. Forhåpentligvis får jeg litt mer kontroll og klarer å lage litt mer tilnærmet den størrelsen jeg skal ha.

Fakta om jakken:
Inspirasjon: Tempest
Mønster: Strikket på gefühlen ovenfra og ned ved hjelp av mønster fra Koftans kofta
Garn: Wollmeise 100% i fargene Arlene (den brune) og Der letzte Versuch (lilla)
Pinnestr: 3,5
Knapper: fra Perlehuset (Knappehuset) i Oslo

Jakken ble strikket fram og tilbake  og  knappestolpene ble strikket samtidig med resten. For å stramme de opp litt heklet jeg en rad fastmasker i kanten av knappestolpen på innsiden og på utsiden av knapphullene.

IMG_1811_edited-1

Klematisen blomster overdådig ute nå, og det ser ut som ignorering er en ypperlig måte å stelle staudene på . Til tross for fravær av både vanning og gjødsling har det sjelden vært så fin blomstring i hagen som i år. Jeg nyter denne ufortjente overfloden som best jeg kan i skyggen under pasasollen.

Ha en fin uke! :)

fredag 2. juli 2010

Fabelaktig!Ja, det er peonene jeg skryter av igjen. Nå blomstrer også de blekrosa og de er så vakre! De blir ganske topptunge disse peonene, og de som sniker seg unna oppbindingen blir liggende utover gressplenen. I dag tok jeg derfor å plukket inn alle disse unnalurerne og det ble en fabelaktig bukett!


Fabelaktig er det også at garnet jeg bestilte fra Pickles i går, da de hadde gratis frakt, kom i postkassa i dag allerede.

Fem nøster syrinfarget øklogisk bomullsgarn skal forhåpentligvis bli noe sommerlig hvis jeg får sommerånden over meg snart. Bak er det to hesper med Abuelita babymerino. Det har jeg tenkt skal bli et sjal som passer til alt, jeg må bare bestemme meg for mønster. Inne på Ravelry er det sjalmønster i mengder, det er nesten litt for mange fine å velge mellom og jeg har lyst til å strikke alle.

Ellers har ikke uka vært så fabelaktig, da mesteparten av den har blitt tilbragt i horisontalen. Jeg går til behandling for ME på Lillestrøm helseklinikk. Der får jeg diverse kurer som skal ta knekken på ulumskheter i kroppen. Denne ukas penicillinkur tok knekken på meg også, men i følge legen er det bra for da har medisinen gått i dybden. Nå er formen på oppadgående igjen heldigvis.

Når jeg har klort meg opp i sittende, har jeg strikket på siste jakkeerme på Tempesten. Nå holder jeg faktisk på med vrangborden, og regner med å bli ferdig med strikkingen i løpet av dagen. Så er det “bare” trådfesting og jakten på de rette knappene igjen. Ja også få blokket og strekt den ut i en størrelse som passer da, det er jo ingen bagatell akkurat.

Ha en strålende sommerhelg! :)