søndag 27. juni 2010

Enarmet jakke…

Jeg har tatt meg sammen og fått opp tempoet litt på strikkingen, og dermed har ett erme på Tempesten mirakuløst blitt ferdig. Enda mer mirakuløst er at jeg har festet nesten alle trådene, både foran og på ermet!

Jeg lurer på om jeg har usedvanlig lange armer, for sånn føles det når jeg strikker hvertfall. Det måtte en uendelighet av omganger til før ermet hadde akseptabel lengde. Akseptabel lengde er i de fleste tilfeller helt lang, siden jeg har så lett for å fryse på bare kroppsdeler.

Jeg har alltid hatt problemer med å strikke to like ting, derfor blir det lite sokker her i huset. Noen ganger må det til, og ved jakkestrikking er to ermer en dyd av nødvendighet. Så her er det bare å krype til korset og strikke ett uendelig langt erme til…

Som dere har jakka ganske så fin match med Klematisen som blomstrer fantastisk flott nå. Så det er ikke bare peonene som er praktfulle i hagen i disse tider.

Jeg tar sjansen på et bilde av meg selv sminkeløs og ugredd, men siden det er sånn jeg stort sett framstår så er det jo i grunnen ingen vits i å pynte på sannheten. 

Wollmeisegarnet gir veldig myke og behagelige plagg, det er heller ikke  noe problem å bruke det rett på kroppen (for meg hvertfall), så jeg tror denne jakken kan bli god på litt kjølige sommerkvelder. Hvertfall hvis den ikke blir for liten… Jeg tror jeg må strikke en skikkelig romslig jakke neste gang, for å veie opp for de trange jeg har laget i det siste.

Ha en fin uke! :)

onsdag 23. juni 2010

Jåledamer!

Nå begynner Peonene å blomstre  i hagen, og visst er de fantastisk vakre disse blomstene!

IMG_1714_edited-1
Samtidig som de gleder med sine store, flotte blomster og deilige duft er de litt jåledamer fordi de skiller seg så veldig ut fra den litt mer beskjedne blomstringen ellers, av prestekrager og akeleier.

IMG_1708
I boka “Oldemors stauder i våre hager” skriver Knut Langeland at peonen kjent svært tidlig,  hvertfall fra 1600-tallet. Det var først og fremst som medisinplante den ble verdsatt. Den skulle stamme fra månen og var derfor virksom mot månesyke, epilepsi og andre sykdommer fra  nattsiden av menneskets natur.

IMG_1707_edited-1
Peonen ble av den grunn behandlet med stor respekt og litt skrekk for man trodde lenge at den som skadet planten ville falle død om!

IMG_1696-1
En litt skummel plante med andre ord, vi har forløpig overlevd heldigvis! Peonen liker ikke å bli flyttet og det kan  ta 2-3 år før de blomster etter nyplanting. I år ser det ut til å bli mengder av blomster på de fire staudene vi har, så det må bare nytes mens det står på!

Den andre jåledama er meg, for jeg har latt meg friste til å kjøpe smykke på Etsy.com.

IMG_1724_edited-1
Ivie Ridge lager smykker fra gamle ordbøker og kart blant annet. Jeg falt pladask for denne uglen, og det er mange andre morsomme anheng på siden hennes.

Ha en fin dag! :)

mandag 21. juni 2010

Fremgang på "Tempest"-jakken

Nå kommer omsisder et strikkerelatert innlegg igjen. Egentlig burde jeg bare strikke sokker og luer og andre raske ting, da hadde det vært lettere å stadig vise fram nye og ferdige prosjekter på bloggen . Nå kan jeg foreløpig bare vise fram progresjonen på jakken min. For det går framover, ikke fort riktignok, men den vokser.

IMG_1692_edited-1

Jakken er inspirert av Tempest som jeg lenge har hatt lyst til å strikke. Det som har fått meg til å nøle, er at den skal strikkes i flere deler: forstykke, bakstykke, ermer også skal alt sys sammen til slutt og knapperad skal strikkes på. Jeg synes ikke jeg får til å sy sammen pent, så jeg bestemte meg for å strikke en ovenfra og ned variant. Inspirasjon og mønster til dette fikk jeg på blogen til Tant Kofta og Koftens Kofta.

IMG_1695_edited-1

Akkurat som Folklore-jakken, ser også denne ut til å bli på den trange siden av passe. Heldigvis har Wollmeise-garn en tendens til å bli litt større etter vask, så forhåpentligvis går det seg til.

Den brune fargen heter Arlene og er i to forskjellige innfarginger, så jeg bytter på de to nøstene annenhver runde for at det ikke skal synes. Den lila heter Der letzte versüch og den har faktisk vært litt vanskelig å bruke. De to første forsøkene som var henholdsvis sjal og skjerf ble rekket opp igjen fordi fargen ble for spraglete på et vis. her synes jeg den fungerer bra. Det er en million tråder å feste sånn ca, og det gleder jeg meg ikke så veldig til.

IMG_1608  Bilde lånt fra Tor sin blogg

Det hadde sikkert gått fortere med strikkingen hvis jeg ikke hadde begynt på dette oppussingsprosjektet også. Det tar lengre tid enn jeg trodde å få pusset og skrapt av nok maling til at det blir jevnt nok for et nytt strøk. Det burde egentlig ikke kommet som noen overraskelse, da tidligere erfaring tilsier at all oppussing tar lengre tid enn forventet. Det er en ganske koselig jobb da, så jeg koser meg i sola mens jeg jobber i korte økter.

Nå er det meldt sol i flere dager, så nå er det bare å utnytte tiden godt å få malt i finværet.

Ha en fin uke! :)

lørdag 19. juni 2010

Oppussing av servantskap er i gang!

Nå har servantskapet stått og skult stygt på meg hele uka. Det har det klart til tross for at det både står ute og under presenning. I dag ble presset for stort og jeg skred til verket med formålet: servantskapoppussing! (Nå er jeg veldig mot orddeling, er medlem av AMO blant annet,  men sevantskapoppussing ble da en ganske pussig ordsammenstilling?)

Hvertfall, så er jeg i gang og som bildet viser er både slipemaskin og vernefargede arbeidsbukser på plass. I tillegg hadde jeg hørselsvern og maske, så utstyret var det ingenting å si på.

Eller litt var det å utsette på utstyret, den runde slipemaskinen er ikke akkurat kongen av hjørner og krinkelkroker, så endel håndsliping må nok påregnes. Været var heller ikke helt på parti i dag, for det har bare blitt to korte slipeøkter avbrutt av regnskurer.

Energinivået tatt i betraktning, var nok ikke regnskurene så dumme likevel. Ting jeg gjør i det daglige har jeg klart å justere ned tempoet på, men ting jeg gjør sjelden er mye vanskeligere. Jeg liker egentlig å jobbe effektivt å bli ferdig med ting, og siden jeg gjorde det forrige gang jeg pusset opp noe er det fort gjort å glemme seg og gjøre det samme nå. Regnskurene tvang meg derfor til å ta tiltrengte pauser, og dette kommer nok til å ta tid! Pussing, sparkling, mer pussing og muligens mer sparkling? Maling med heftgrunn og selve malingen med to til tre strøk. Snakker vi august her?

 

Dette skapet har ikke min yndlingsfarge, og det får nok ikke samme farge når det skal males. Så vidt jeg husker var det mye som hadde litt sånn gusjegrønne fargenyanser for ca 30-35 år siden. Eller så var det bare på hytta hos oss vi ble overksponert for denne fargen  Jeg likte den ikke hvertfall, som barn foretrakk jeg klare og rene farger.

Fargevalget nå lurer jeg litt på. Det er veldig nærliggende å velge hvitt, det kan liksom ikke bli galt. Særlig festlig og originalt er det ikke, men med tanke på at denne kanskje kommer til å flytte litt rundt i huset er det greit med en farge som passer til det meste. Jeg kunne ellers tenkt meg en litt gråblå farge på denne, men kanskje er det noen av dere som (fortsatt) leser som har noen fargetips?

Persille er skeptisk og misfornøyd med alt bråket og mener det er på høy tid å gå tilbake til mer strikkerelaterte blogginnlegg!

Ha en fortsatt fin helg! :)

fredag 18. juni 2010

Fornyelse - under tvil...

Jeg prøver meg på en fornyelse av bloggen min, siden det er blitt så enkelt å gjøre dette i Blogger nå. Forandringen skjer litt under tvil, da jeg i grunnen liker et enkelt og rent usteende på bloggen. Samtidig har jeg sett mange som har fornyet bloggene sine i det siste, og har lyst til å prøve jeg også. Jeg fortsetter nok å endre litt her til jeg blir fornøyd, og kanskje jeg plutselig er tilbake til den gamle igjen.


Eyecandy (for å oppveie littegrann for et gruelig kjedelig blogginnlegg): Wollmeise 100% Magnolie dark som ligger og matcher så vakkert med Phloxen i blomsterbedet. (Blomstersort rettet etter tips fra Farmors hobbyblogg siden jeg feilaktig hadde skrevet Fuchsia.)

tirsdag 15. juni 2010

Kattevask!

 

Bokstavelig talt så har vi faktisk utført en kattevask her hjemme.

Katten vår Persille har hatt en pågående krig med trostene i hagen i det siste. Det er tydelig at hun har gjort noe veldig galt i deres øyne, noe som antagelig innebærer at hun har kommet for nær redet deres. Trostene har vært nådeløse, de har kjeftet, stupdykket og sendt avgårde salver av fugleskitt i hennes retning. Persille har ikke vært dårligere, men hoppet ivrig etter trostene når de har dykket etter henne. Dermed var det jo ikke noe problem for fuglene å treffe henne med salvene sine heller.

I og med at hun etterhvert har søkt tilflukt på trappen, har den også fått sin tilmålte dose og vi har måttet ty til spyling med hageslange hver ettermiddag. Vi trodde at Persille ville være i stand til å ordne opp på eget vis, med sedvanlig kattevask. Nå skal det jo innrømmes at hun ikke er den ivrigste til å vaske seg til vanlig  heller, men nå ga hun liksom opp og pelsen var fryktelig seig.

Dermed var en tur i dusjen nødvendig. Vi har aldri dusjet katt før og var naturligvis spente på hvor mye klør som var innvolvert i prosessen. Heldigvis er Persille en rolig og eksemplarisk katt, så hun stod bare og "pep" litt og syntes synd på seg selv mens vaskingen pågikk.


Etter litt tørking og surmuling var vi tilsynelatende tilgitt, og pelsen var finere enn den hadde vært på lang tid! Etter en stunds sterkt påtrengt hvile etter den sterke opplevelsen, takket hun oss ved å gå ut og rulle seg i støvet på gårdsplassen.

I de siste dagene har det vært merkverdig stille utenfor. Krigen er over virker det som. Det er helt uvisst hvorvidt det er trosteungene som er trygt ute av redet eller Persille som har gitt opp kampen mot overmakten. Vi nyter freden og roen, og i dag skinner sola også ute! Strikketøyet kan igjen tas med ut sammen med solbriller og parasoll.

Ha en fin sommerkveld! :)

søndag 13. juni 2010

Gjeeesp! Her skjer det lite for tiden…

Det skjer lite her for tiden som er verdt et blogginnlegg. Det har regnet hele uka, og det har lagt en demper både på foto- og strikkelyst. Jeg liker så godt å sitte ute med strikketøyet og lydbok, det blir liksom ikke det samme innendørs.
IMG_1374
På strikkefronten er det altså lite nytt å melde. Den stripete jakken jeg hadde begynt på, måtte rekkes opp litt siden jeg hadde strikket for langt før jeg delte for ermer. Den ligger derfor nå litt i skammekroken på vent. Jeg begynte på to forskjellige skjerf, men begge ble rekket opp igjen av forskjellige årsaker. Det ene var for kronglete å strikke og det andre ble ikke så fint som forventet med det garnet jeg hadde valgt.
Nå har jeg begynt på en kort sommerjakke/bolero til femtenåringen i Wollmeise 100% i fargen Maus Alt. Så nå har jeg faktisk sommerstrikk på gang, riktignok med ullgarn men likevel sommeraktig! Det virker dessuten som det blir en del strikketid, for det blir tydeligvis mer fotball-VM på tv enn det jeg hadde forutsett her i huset. Da kan jeg like godt se på med et (hundredels) kvart øye og bruke tiden til å strikke.
IMG_1375_edited-1
Jeg har også vært så heldig å få overta et gammelt servantskap fra hytta. Det stod der da vi kjøpte hytta tidlig på 60-tallet, og jeg har tilbrakt atskillige somre med dette skapet, så vi er godt kjent. Siden jeg overtok det har det dessverre bare regnet, så utpakking av presenning har foreløpig ikke vært mulig. Et litt mer spennende bilde kommer når det blir mer varig oppholdsvær.
IMG_1376_edited-1 
Skuffen kan jeg vise fram, for den tok jeg ut før skapet ble svøpt i presenning. Det avslører at jeg har en ikke så liten pusse- og malejobb foran meg. I mellomtiden kan jeg fundere på om jeg skal beholde det gamle håndtaket til tross for at det er ødelagt og har malingflekker, eller gå for et nytt ett?
IMG_1378 
Ønsker alle en fin uke! :)

tirsdag 8. juni 2010

Super helg!

Hvor drar man hen hvis man trenger en helg med avslapning i fredelige omgivelser, med god mat og kort reisevei?
 
IMG_1096
 
Vårt valg falt på Zen Resort  & Spa, “et japansk inspirert spahotell i villmarka” som det står på hjemmesiden. Skjønt jeg ville vel ikke kalle beliggenheten i villmarka, jeg vil heller kalle det skauen.
 
IMG_1054_edited-1
 
Skogen og vannet var i fokus, og det var store vinduer både i spisesal og oppholdsrom med denne utsikten. Også rommene hadde vinduer langs hele den ene veggen med flott utsikt til sjøen.  Atmosfæren på hele hotellet var fantastisk rolig og behagelig, akkurat som jeg håpet på. Jeg er såpass lydømfindtlig på grunn av ME at bakgrunnsmusikk nesten ville ødelagt hele oppholdet.
 
IMG_1052_edited-1
 
Maten var nydelig, og siden det var buffet så var det ikke noe problem å finne mye godt å spise selv med min diett (ikke sukker, gjær og gluten). Mulighet for å bestille lekre smoothies i baren var det også. Et stort pluss var at maten i tillegg var økologisk og at hele hotellet hadde en bærekraftig tankegang i alt fra materialvalg, bygging og til daglig drift.
 
En liten kuriositet  var at det lå små lapper på bordene der det var oppfordring om å forsyne seg etter magemål og spise opp alt på tallerkenen, forå unngå for mye avfall.
 
IMG_1137 
Spa-avdelingen var også flott med forskjellige typer badstuer og varmt- og kaldtvannskulper og muligheter for å utføre japanske baderitualer. Belysningen var dempet og pulsen senket seg med en gang man kom inn der. Svømmebassenget hadde også utsikt over sjøen og det var nesten en følelse av å svømme i selve innsjøen.  Vi prøvde ikke spabehandlingene, det var liksom nok med alt det andre.
 
IMG_1070
 
Nå tror jeg at jeg må gi meg før noen tror jeg får betalt for å reklamere for stedet. Det er mulig det allerede er for sent, men vi hadde hvertfall en utrolig flott og avslappende helg. Strikke fikk jeg nesten ikke tid til, jeg var altfor opptatt med å ta det med ro.
 
Da jeg kom tilbake på jobb i går, kom jeg på hvorfor jeg forstetter å strikke jakker utover sommeren. Det er som å gå inn i et kjøleskap! Vi holder til i den kalde delen av bygningen og ventilasjonsanlegget reguleres etter den varme delen. Det betyr at det faktisk er kaldere der nå enn vinterstid. I dag hadde jeg på Folklorejakken, men frøys likevel. Jeg trenger i grunnen leggvarmere, pulsvanter og sjal i tillegg. Så her er det bare å strikke i vei på varme plagg!
 

torsdag 3. juni 2010

Når begynner sommerstrikkingen?

Ja det lurer jeg faktisk på. Jeg har liksom sett for meg at jeg skulle strikke fine sommertopper i bomull og lin, som jeg kunne ta i bruk denne sommeren. Strikker jeg noe i bomull eller lin? Niks! Fortsetter jeg å strikke i ull i sommervarmen?  Jepp!

4624013801_812b18ea2b_o_edited-1

For en stund siden kjøpte jeg garn og mønster til denne sommertoppen. Garnet er et blandingsgarn av ull og bomull, men selv det faktum at det faktisk er halvparten ull i nøstene har ikke fått lokket meg til å begynne.

Isteden har jeg begynt å strikke på en ny ulljakke. Selv om det ikke er de varmeste sommerene vi har her i nord, kunne det jo hende at jeg trengte noe annet enn en ulljakke! Jeg kan ikke forklare hva denne vegringen mot å strikke noe sommerlig kommer av.

IMG_1044_edited-1
Når det gjelder denne “høyst nødvendige” ulljakken, så har jeg lenge hatt lyst til å strikke en Tempest-jakke. Denne jakken skal etter mønsteret strikkes nedenfra og opp  i ett forstykke og ett bakstykke. Armene skal også strikkes for seg og sys fast til slutt. 

Jeg liker ikke montering og har fått en forkjærlighet for å strikke ovenfra og ned. Så da jeg dumpet borti bloggen Tant Kofta med jakkebloggen Koftens kofta (takk Anne), ble jeg veldig inspirert og måtte begynne å strikke jakke straks. Jeg hadde ikke tid til å vente på at bestilt mønster ankom i posten engang. Så denne jakken er strikket på lykke og fromme og jeg håper virkelig den kommer til å passe. Siden jeg har kuttet trådene etterhvert som stripene har vokst, blir det ikke noe morsomt opprekkingsprosjekt.

Jakken strikkes i Wollmeise 100% i fargene Arlene og Der letzte Versuch (tysk garn – tyske navn). Sistnevnte er den blålilla og den har jeg hatt veldig vanskelig for å få til å passe i et prosjekt. Den har prøvd seg både som sjal og skjerf, men har blitt rekt opp begge gangene siden den er blir så spraglete ved oppstrikking.

IMG_1051_edited-1

Apropos jakker, så var jeg og gjorde et sårt tiltrengt innkjøp av et skjørt og overdel i dag. Da tok jeg meg selv i å tenke at: Jo det skjørtet kunne jeg kjøpe for det ville passe til en jakke som jeg ikke har strikket enda, men kanskje kommer til å strikke en gang! Det er vel det som kalles langtidsplanlegging? Først da jeg kom hjem, oppdaget jeg at det turkise garnet jeg har kjøpt til sommertoppen også vil passe supert til dette skjørtet. Så den tanken satt atskillig lengre inne, men kanskje dette var motivasjonen som skulle til for å jeg skal starte på den?

I helgen skal mannen og jeg kose oss med en helg på dette hotellet. Jeg gleder meg veldig til en helg med avslapning, god mat og drikke. Pent vær er det meldt også, kan det bli bedre?

(Tror jeg tar med to strikketøy jeg, både sommertoppen og jakken, så får vi se hva det blir til…)

Ha en fin helg alle sammen!

tirsdag 1. juni 2010

Clothilde – sjal 6 av 10 i 2010

IMG_1018_edited-1

Det sjette sjalet i alongen jeg er med på inne på Ravelry er Clothilde. Sjalet var ganske raskt og morsomt å strikke. Mønsteret er ikke så altfor vanskelig å huske, og det er ganske lett å oppdage feilstrikking underveis, så dermed var det mulig å rette opp de feilene som kom med en gang.

IMG_1026_edited-1 
Jeg har brukt Wollmeise 100% merinoull, og siden garnet er så mykt og lett regner jeg med at dette kan fungere som et sommersjal. Fargen er hvertfall sommerlig nok! Da passer jo godt at det ble ferdig nå som sommervarmen har kommet, med kjølige kvelder der det passer med et lett, lite sjal.

IMG_0970_edited-1
Garnforbruket til dette sjalet var i følge kjøkkenvekta 101 gram.

Jeg slutter ikke å forundre meg over hvilken metamorfose disse sjalene går gjennom når de blir vasket og blokket. Mønsteret folder seg ut og sjalet går liksom fra å være lite og  innadvendt til å bli stort og utadvendt. Det er like morsomt hver gang å se på forvandlingen som skjer.

IMG_0873-tile
Prosjektside på Ravelry

Ha en fortsatt fin juniuke! :-)