lørdag 29. mai 2010

Anne på landet-gryteklut og en award

Jeg har som så mange andre beundret de fine gryteklutene Anne har laget, og for ikke så lenge siden la hun ut oppskrift på disse på bloggen sin til glede for mange.

Da jeg i tillegg vant bomullsgarn i fine blånyanser i blogglotteriet  Anne arrangerte, fant jeg ut at jeg skulle forsøke meg på gryteklutene jeg også. Som jeg har skrevet tidligere har jeg ikke all verdens hekleerfaring, men oppskriften var godt forklart så da gikk det på et vis.

IMG_0864_edited-1 

Jeg plundret litt med taggene, og gjorde de litt forskjellige hver gang. Overgangene i starten har heller ikke blitt helt bra, men jeg liker helhetsinntrykket på denne grytekluten veldig godt. Jeg har også bestemt meg for at det  er for slitsomt å bruke tiden på å være perfeksjonist og at “bra nok” er et fint begrep. Denne er bra nok og da er det “bare” en forside og to baksider igjen før disse er ferdig.

award25[2] Jeg har også fått en award fra Gyldenkron og Emme. Tusen takk for det, det er veldig hyggelig! Jeg har ikke vært like flink til å blogge alle  awarder jeg har fått, men jeg setter veldig stor pris på  de likevel!
Reglene er som følger:
- Kopier awarden inn på din blogg for å vise at du har mottatt den
- Takk og link til den som har sendt den til deg
- Link til 7 andre bloggere og spre glede
- Fortell 7 ting om deg selv

Det er en del som har fått denne awarden, så jeg velger å ikke gi den til noen spesielle, men til alle som er innom!

Så var det syv ting om meg selv, med fare for å gjenta ting jeg har skrevet tidligere:

  1. For ca halvannet år siden tok jeg opp strikkepinnene igjen for å strikke Kragejakken fra Nøstebarn. Etterhvert som jeg har oppdaget Hobbyboden, Ravelry og alle hobbybloggene har jeg fått tonnevis med inspirasjon og det hele har det bare eskalert. Jeg strikker nå nesten i hver ledige stund og bruker en del penger på garn.
  2. Jeg er veldig glad i naturmaterialer og  i ullens gode egenskaper. Unngår så godt jeg kan garn, stoffer og klær med syntetiske innslag.
  3. Jeg er også veldig glad i skog og natur og synes en skogstur gir ro i sjelen.
  4. Er ingen stor kaffedrikker, foretrekker te eller kokt vann med en sitronskive (det er faktisk veldig godt!)
  5. Jeg jobber for tiden redusert siden jeg har ME. Har nylig begynt på behandling på Lillestrøm helseklinikk hvor jeg får helhetlig behandling, så jeg er forsiktig optimist.
  6. På grunn av denne behandlingen går jeg nå på en streng diett uten sukker, gluten og gjær. Det går ganske greit, men jeg har foreløpig ikke funnet noen god erstatning for lørdagspizzaen!
  7. Jeg har etter som årene har fart avsted, gått fra å være B-menneske til å bli A. Foretrekker nå  å legge meg ikke så lenge etter kl 22 og våkner gjerne i sekstiden (eller før"!). Føler meg litt som en gammel dame på grunn av dette.

Puh! Det satt litt langt inne å finne ut av syv ting!

Ha en fin maihelg alle sammen!

IMG_0867_edited-1

onsdag 26. mai 2010

Vinnerlykke!

Jeg har gått fra å være en som aldri vinner til å bli en som vinner støtt og stadig! Nå er det tredje gang jeg vinner i et blogglotteri denne våren, snakk om  å være heldiggris! Nå skal jeg virkelig slutte å påberobe meg dårlig vinnerlykke.

IMG_0855_edited-1
Denne gangen vant jeg  kjempefint garn i blogglotteriet til Moan på bloggen Meg og mitt. Dette er Evillagarn fra Estland i en nydelig turkisfarge og hele 200 gram. Siden jeg er med på utfordringen om å strikke ti sjal i 2010 på Ravelry spørs det nok om ikke dette blir et sjal etterhvert. Tusen takk Moan, det var en veldig hyggelig overraskelse!

Det er forresten så mye mer morsomt å ta bilder nå i den lyse årstiden og jeg benytter derfor enhver anledning til å ta bilder utendørs. Rosa vårfloks sammen med sjøgrønt Evillagarn utgjorde en vakker kombinasjon.

For å klare utfordringen med å strikke ti sjal i 2010 har jeg begynt på et nytt og detter er nummer seks i rekken.

IMG_0858_edited-2
Dette sjalet heter Clothilde og strikkes i den ganske selvlysende grønnfargen Frühling i Wollmeise. Jeg satser på at det skal bli en særdeles solrik sommer sånn at jeg kan få litt farge i ansiktet og bruke sjalet uten å se likblek ut. Hvis ikke får jeg heller gi det bort til en som er litt heldigere stilt når det gjelder ansiktsfarge.

Ha en fortsatt fin uke!

IMG_0760_edited-2

mandag 24. mai 2010

Vakkert i Botanisk hage

En tur i Botanisk hage på Tøyen i går, avslørte at det er fantastisk vakker blomstring der nå. Trærne er snart i full blomst og jeg anbefaler alle som bor i rimelig nærhet og har anledning til å ta seg en tur!

page

Stemningen i parken er  harmonisk og fredelig, hvertfall hvis man kommer litt tidlig. Etterhvert blir det mer folksomt på fridagene. De vakre små bekkene i fjellhagen bidrar til harmonien.

IMG_0796

Stort sett har vi bare vært i Botanisk have en gang i året, vanligvis på denne årstiden. Hver gang tenker jeg at jeg snart vil tilbake, men av en eller annen grunn blir det ikke noe av. Kanskje jeg får det til i år?

IMG_0805
Botanisk hage har mye forskjellig å by på også i tillegg til blomstrende trær og fjellhagen. På denne siden fra Naturhistorisk museum kan du lese mer om hva som finnes. Nytt av året er oldemors hage som tar vare på den grønne kulturarven. Her blir gamle prydplanter fra Østlandet stilt ut og bevart for ettertiden. Hagen er også utformet som en sansehage for folk med demens, det synes jeg er ganske flott gjort.

I oldemors hage stod også denne nydelige benken, som jeg fikk utrolig sansen for:

IMG_0754
Enkel og vakker på samme tid, laget av granitt og tre som er eldet og har fått sølvfarge.

IMG_0853_edited-1 IMG_0820
Her er det mulighet forå oppleve noe nytt for hvert besøk, både på grunn av variasjon i blomstring  og fordi parken er så mangfoldig. Så jeg har definitivt lyst på en ny tur hit snart!

Ha en fortsatt god pinse!

fredag 21. mai 2010

Ferdig Folklore-jakke med bling-knapper!

Ta-damm!! Tro det eller ei, men da er jeg faktisk ferdig med Folklore-jakken!! :)


IMG_0644_edited-1 
Her sitter jeg og svetter og myser i sola, men alt i alt ganske så fornøyd med hvordan jakka ble til slutt.

IMG_0656
De flinke damene på Knappehuset (eller kanskje det egentlig heter Perlehuset) hjalp meg å finne knapper jeg aldri ville tenkt på selv. De er litt bling, men jeg synes de passer veldig godt til jakken og tilfører det lille ekstra.

IMG_0638_edited-1 
Litt fakta til slutt, jeg har sikkert sagt det meste før om denne jakken, men likevel:

Garn: Holst garn supersoft 100 % ull og Noro Kureyon Sock
Garnforbruk: Forbløffende lite! Knappe 150 gram av Holst garnet og i underkant av 50 gram av Noro.
Pinnenr 3,5
Tidsforbruk: Faktisk ikke mer enn tre uker, jeg hadde på følelsen at jeg hadde holdt på med den i flere månder!
Verdt strevet og sutringen: Ja absolutt, jeg er kjempefornøyd!
Prosjektside på Ravelry

Ønsker alle som er innom en strålende pinsehelg!

torsdag 20. mai 2010

Snart ferdig!

Nå nærmer jeg meg omsider ferdigstillelse av Folklorejakken og da lover jeg at jeg skal skrive innlegg om noe annet! Men, jammen er det mye styr med den jakka og mange detaljer før den er ferdig.

IMG_0620_edited-2

Nå har jeg strikket knappestolpene, den ene to ganger og heldigvis ble den litt bedre ved andre forsøk!

Så var det tid for vasking og blokking. Før jeg begynte å frekventere Hobbyboden og Ravelry for et års tid siden, var blokking et ukjent ord i mitt vokabular. Det går altså ut på å spenne ut strikkeplagget i fuktig tilstand. Dette kan gjøres ved hjelp av nåler eller tynne stålstenger, og noen avanserte har også blokkerammer. Metoden er mest effektiv på sjal, som kan bli utrolig flotte.

Jeg har ikke blokket jakker før, men håpet det ville være skikkelig virkningsfullt og rette opp alle feil og mangler.

IMG_0611_edited-1 IMG_0610_edited-1

Ermene er veldig trange på denne jakka, så de ble utsatt for en stor dose strekk med knappenåler. I tillegg skulle selve jakken helst også bli videre og knappestolpene rettere. Om det lyktes? Tja jeg vet ikke helt. Det ble vel ikke de helt store forandringene. Ermene ble muligens en liten tanke videre.

IMG_0614_edited-1 
En positiv effekt av vasken var at  jakken ble mye mykere , så da lever faktisk Shetland super soft opp til navnet sitt. I tillegg er jakken superlett, den veier knapt 200 gram.

Nå er det belegningskant på baksiden som gjenstår. Det heter hvertfall det på dansk og det er en kant som skal skjule sårkanten etter klippingen. Jeg er ferdig med den ene og det var i grunnen fryktelig kjedelig og pirkete arbeid.

IMG_0623_edited-1

Det ser veldig ordentlig ut med denne kanten da, og sluttresultatet blir bra. Det er tydelig på dette bildet der begge kantene på jakken vises. Den ene med belegningskant, den andre uten:

IMG_0625_edited-1-1
Etter det er gjort er det “bare” å finne tolv perfekte knapper og få sydd de på. Så fortsettelse følger fortsatt… :-)

tirsdag 18. mai 2010

Klippe, klippe…

Så var tiden kommet for å klippe i Folklore-jakken. Så vidt jeg har skjønt er jeg ikke den eneste som synes det er litt skummelt å utføre dette vågestykket.

Jeg hadde håpet på å kunne sikre midtmasken foran med to heklekanter før klipping, i  stedet for å sy på symaskin.  Dette gjorde jeg med den forrige (og første) jakken jeg klipte opp. Jeg liker denne metoden fordi man får en pen heklekant etter oppklipping og trenger heller ikke gjøre noe ekstra på innsiden for å skjule klippekanten. Utførlig instruksjon om denne metoden kan du finne her.

 IMG_2820_edited-1-1 IMG_2824

Når denne heklemetoden brukes, så sikres som sagt midtmasken med heklekant på hver side. Det er derfor viktig å klare å følge denne midtmasken oppover.Det gikk bra en lang stund på Folklorejakken, men da jeg kom til kubene og vrangmaskene i bærestykket ble det så vanskelig at jeg ikke tok sjansen likevel.

Da måtte jeg til pers med symaskinen. Dette ble gjort i nattens mulm og mørke og med skjelvende hender. Bildene ble derfor av tilsvarenede dårlig kvalitet.

 IMG_0355_edited-1

Jeg sydde med elastisk sikk-sakk, to ganger på hver side. Den dobbelte sømmen gjorde at det ikke ble så elastisk likevel.

IMG_0362_edited-1

 

 

Når syingen først var utført, var det liksom ingen vei tilbake og jeg gikk i gang med klippingen med dødsforakt.

Selve klippingen gikk greit, det var jo bare å bruke saksen. Den stygge sårkanten som oppstod etter klippingen ga meg imidlertid litt kalde føtter, og fikk meg til å føle at jeg hadde ødelagt hele jakka.

Jeg ble derfor veldig ivrig etter å få strikket på knappestolpe for at det skulle se litt bedre ut.

 

 

 

Det første jeg gjorde etter frokost neste dag, var derfor å starte med å plukke opp masker til knappestolpen. Det føltes plutselig veldig viktig å bruke litt av nasjonaldagen til dette viktige redningsarbeidet!

IMG_0364_edited-1

For å plukke opp ca riktig antall masker brukte jeg oppskriften jeg fant på brooklyn tweed-bloggen. Det må scrolles et godt stykke ned på siden, til en nydelig brun aranjakke. Der er det forresten også vist hvordan det lages heklekant før oppklipping. Oppskriften på maskeplukking er såre enkel. Plukk opp to av tre masker, man plukker altså opp to, hopper over en, plukker opp to hopper over en osv.

For meg som har såpass liten erfaring i dette, er det deilig med sånne enkle bruksanvisninger.

IMG_0366_edited-1

Her er den ene kanten ferdig. Jeg trodde jeg var ferdig med den andre også, men det viste seg at det ble en utilsiktet utsving ved kubene i bærestykket. Den faller dermed ikke pent på den siden. Jeg har etter litt frem og tilbake bestemt meg for å gjøre det på nytt. Jeg tenkte jeg skulle se på strikkingen av denne jakken som en læringsprosess, så da kan jeg like godt prøve å få gjort det ordentlig.

Da har jeg faktisk også allerede lært  at  jeg skal sjekke om knappestolpen ser rett ut før jeg strikker den ferdig og kapper tråden!

Det ser ut som ferdigstillelsen av denne jakken blir en lang historie og det må derfor påberegnes fortsatte oppdateringer her!

Ha en fortsatt fin uke!

lørdag 15. mai 2010

Hvorfor er nye strikkeprosjekter morsommere?

Ja, hvorfor fortoner det seg morsommere å starte på nye strikkeprosjekter enn å fullføre de som er påbegynt?

IMG_0352_edited-1 
I teorien skulle en jo tro det var morsommere å fullføre det som er nesten ferdig, enn å begynne på noe som ikke blir ferdig på lenge? Kanskje det kommer av at det jeg holder på med ikke blir helt som jeg har tenkt, og ikke like vellykket som planlagt ? Mens det som ikke er påbegynt fortoner seg som noe som kan bli tilnærmet perfekt i ferdig tilstand?

Jeg er ikke sikker, men jeg er ganske sikker på at jeg begynner å bli fryktelig lei av å strikke på Folklore-jakken. Jeg har en mistanke om at det kommer av at den antaglig blir i trangeste laget og at jeg i tillegg har strikket den første armen for trang også. Jeg hadde planer om å rekke opp armen og strikke den pånytt. Nå innser jeg at faren for at den da blir en ufo (uferdig objekt) er så stor at jeg satser på at den utvider seg ved blokking og strekking etter vask.

IMG_0348_edited-1 
Nå har jeg andre ting jeg har mer lyst til å begynne på, som denne toppen jeg har bestilt både garn og mønster til fra Geilsk.  Litt sommerlig strikk frister nå, for selv om våren har vært kald, så må det jo bli varmere snart? Da kan jeg jo ikke vente allverdens tid med å starte på denne eller hva?

IMG_9736_edited-1-1 
Også er det disse Wollmeise-nøstene som ligger og venter. De har jeg sterk mistanke om at venter på å bli en Honeybee-cardigan. En lett jakke hadde vært helt perfekt å hatt på jobben, der air condition anlegget sørger for en (alt for) kjølig innetemperatur i sommerhalvåret.

 

IMG_9229_1_edited-2 

I tillegg er jeg jo med på utfordringen om å strikke ti sjal i 2010 på Ravelry. Det forplikter jo litt, og da tenkte jeg jo at dette nøstet Wollmeise Frühling ville gi et vårlig og fint sjal.

Planene er mange, og overgår strikketiden i høyeste grad. I tillegg kommer det stadig flere prosjekter til. Hekling skulle jeg jo prøvd meg på også, men når skal jeg få tid til det?

IMG_0352_edited-1

 

Men, jeg har bestemt meg for å være standhaftig. Ingen nye prosjekter skal startes før Folklore er ferdigstrikket!  Så da får jeg ikke kaste bort tiden, men strikke i vei så jeg kan starte på neste prosjekt!

 

 

Ha en fin helg alle sammen!

onsdag 12. mai 2010

Og vinneren er….

 

IMG_6671_edited-2

 

Det var veldig hyggelig at så mange ville være med på lynlottereriet mitt! Trekningen har nå blitt foretatt ved hjelp av random.org med min mann som kontrollinstans.

 

Vinneren er Zelena! 

Snart et klementinoransje Wollmeisehespe på vei til deg, når du bare får sendt  adressen din til lillegronne@gmail.com!

Gratulerer!

tirsdag 11. mai 2010

Nok en liten jakkeoppdatering…

Jeg strikker fortsatt jevnt og trutt på Folklorejakken, i hvertfall trutt (hva i allverden betyr egentlig trutt forresten?). Nå har jeg kommet meg et godt stykke nedover det første ermet.

IMG_0292_edited-1

Den kommer kanskje ikke til sin beste rett der den henger med tråder i alle retninger.  I tillegg har vinden tatt et godt tak i den og blåst den opp sånn at den  lilla “sømmen” midt foran ser skjev ut.  Jeg ble litt engstelig da jeg så det på bildet og måtte straks sjekke at jeg ikke hadde gjort en tabbe igjen. Det ser heldigvis bra ut i virkeligheten, så den tabben hadde jeg i det minste ikke gjort!

Det er ikke rart at vinden fikk så godt tak forresten. Jakka er lett som en fjær, for jeg har fortsatt ikke klart å bruke opp de første 100 grammene av grunnfargen, det er en liten rest igjen! Ingen tvil om at det er drøyt å strikke med tynt garn!

Det er dessverre ikke den eneste grunnen til at det har gått så lite garn. Jakken blir visst en del mindre enn planlagt. Det er selvfølgelig ikke bra, og sånn som det ser ut nå så sitter den som et slags pølseskinn.

IMG_0181_edited-1

På bildet er i tillegg magen maks holdt inn for anledningen. Hvis denne ikke blir større etter vask og blokking, blir det nok femtenåringen som får ny jakke. Jeg har en mistanke om at jeg strikker strammere enn vanlig pga spinneoljen i garnet. Oljen gjør at tråden ikke glir så lett av pinnen, det går litt tråere og dermed blir det strammere. Det er hvertfall teorien.

Jeg håper likevel den på mirakuløst vis skal passe siden jeg liker fargesammensetningene og jeg trenger virkelig en  tynn ulljakke.  På den annen side kjøpte jeg 500 gram garn, og kommer til å bruke knapt nok 150, så garn er det nok av til en jakke til. Om strikkelysten er der er nok en helt annen sak!

Det blir en del prøving og feiling når det gjelder strikkeplagg for min del, men så lenge jeg får til noe og lærer mye nytt underveis og i tillegg koser meg med strikkingen så synes jeg ikke det gjør så mye. Håpet er selvfølgelig at nyvunnet erfaring skal føre til flere vellykkede plagg etterhvert.

I morgen er det forresten trekning i blogglotteriet mitt, så det er fortstatt sjanse til å melde seg på!

Ha en fin kveld! :)

søndag 9. mai 2010

Hekling for dummies…

Som jeg har skrevet om i et innlegg tidligere, har jeg kjøpt meg mange, nye og fine Clover heklenåler. Planen var å begynne å hekle  etter enkle oppskrifter. Det viste seg å ikke være så lett som jeg trodde, da det raskt viste seg at basiskunnskapen for å forstå oppskriftene manglet i en del tilfeller.

For å bøte på det, har jeg gått til innkjøp av to heklebøker. Siden jeg syntes utvalget av bøker på norsk var litt magert, vendte jeg blikket mot Amazon.com. Der var utvalget til gjengeld uutømmelig virket det som. Boka “crocheting for dummies” finnes selvsagt, men jeg valgte heller denne:

IMG_0281_edited-1 
Teach yourself visually crocheting, ser ut til å være en grei basisbok, med trinn for trinn bilder som gir innføring i det meste av et man må kunne av grunnleggende hekling. Jeg kommer nok til å bruke denne mest som en oppslagsbok, for jeg syntes ikke den er så inspirerende. Det kan nok til dels  komme av at garnet de bruker ser så syntetisk ut, og jeg kan ikke fordra syntetisk garn. Det er heller ikke så mange inspirerende oppskrifter her, siden det er mest basisteknikker.

Den neste boka jeg kjøpte er litt mer inspirerende:

IMG_0282_edited-1
“Beyond the square: crochet motifs” har som det står på forsiden oppskrift på 144 lapper i forskjellig fasong og størrelse. Lappene er fargerike og fine og det ser ut som det er bra forklaringer, uten at jeg har prøvd enda. Det er litt skuffende at det bare er oppskrift på enkeltlapper og ingen eksempler på  tepper eller liknende, der man kan se lappene i bruk.

Dessuten angrer jeg litt, på at jeg ikke valgte en bok med litt mer varierte oppskrifter. Det kunne jo hende jeg fikk lyst til å hekle noe annet enn lapper etterhvert!  Da er det godt at Ravelry finnes, med sin uendelige mengde av både hekle- og strikkeoppskrifter.

Det er nettop på grunn av Ravelry jeg bestilte den siste boka: “ Knitted lace of Estonia”

IMG_0283_edited-1
Jeg har sett bilder av flere fine sjal strikket etter oppskrifter fra denne boka, og disse oppskriftene er ikke til salgs på Ravelry. Derfor måtte boka kjøpes, og planen er etterhvert å få strikket dette sjalet:

IMG_0284_edited-1Det heter Miralda’s triangular shawl. Bildet ble litt dårlig, så her er en lenke til sjalet på Ravelry.

Det mangler ikke på hverken hekle- eller strikkeplaner med andre ord. I tillegg er det flere andre ting som står i strikkekø nå. Det jeg trenger er mere tid til å få utført alle planene.

En annen ting jeg bruker en del tid på for tiden, er å finne ut hva jeg skal spise. I (minst) fire uker skal jeg leve på en diett uten gluten, sukker og gjær. Det betyr at ganske mye mat må utelukkes og det må litt nytenkning til. Det er fort gjort å synes litt synd på seg selv og på alt jeg ikke kan spise. Det finnes jo mye god mat uten disse tingene, og jeg setter derfor inn to bilder av gårsdagens måltider, som jeg kan se på hvis jeg blir for selvmedlidende.

IMG_0196 IMG_0189

Lunsj: røkelaks og eggerøre med tomater og sukkererter. Tre jordbær til dessert.

Middag (i stedet for pizza): serranoskinke med salat, tomater, soltørkete tomater, pinjekjerner, parmesan og pestodressing. Resten av jordbærene til dessert.

Begge deler smakte veldig godt, og det var ingen grunn til å syntes synd på seg selv her. Det er jo litt mer styrete å lage til eggerøre enn å ta seg en brødskive selvfølgelig, men det får jeg bare ta med. Dessuten har jeg en glutenfri versjon av knekkebrødene mine i ovnen nå for lettvinte måltider. Her har jeg rett og slett erstattet rugmelet med glutenfritt mel, så det var ikke så komplisert.

Ha en fin søndag!

fredag 7. mai 2010

D for Donald!

donald2 Fra Donald Duck og sjøormen (1951)

Min D må bli for min barndoms helt Donald Duck! Jeg elsket å lese Donaldblader, og jeg lærte faktisk også å lese mine første bokstaver i ett av dem.

Til min store sorg abonnerte vi aldri på bladet, det ble kjøpt inn sporadisk gjerne i forbindelse med ferier. Jeg var derfor i den syvende himmel hvis jeg var på besøk hos noen som hadde blader jeg ikke hadde lest. Ekstra stas var det hvis bladene var satt inn i Donaldpermer.  Det er en del bursdagsselskaper som gikk meg hus forbi, fordi jeg bare satt i et hjørne og leste Donaldblader.

donald1Collage hentet fra diverse Carl Barks historier 


Jeg likte spesielt godt de lange og fantastiske historiene til Carl Barks. Jeg visst selvfølgelig ikke at det var han som tegnet, siden det ikke var policy i Disneykonsernet å oppgi hvem som hadde laget de forskjellige historiene. Disse historiene gikk ofte over flere uker, noe som selvfølgelig var frustrerendesidenvi ikke abonnerte. Det var derfor slettes ikke alltid jeg fikk lest alle delene. Heldigvis er alle historiene til Carl Barks utgitt i egne bøker senere, til glede for nye lesere (og gamle selvfølgelig).

Jeg hadde stor sympati for Donald, han var så menneskelig i sin andeskikkelse, der han stod frem med sine styrker og svakheter. Svakhetene hadde riktignok lett for å komme i overtall, men det er vel kanskje det vi kjenner oss så godt igjen i?

De historiene der det gikk bra for Donald likte jeg aller best. Han ble jo i de fleste tilfeller slått ut av Onkel Skrue eller Fetter Anton, sikkert derfor jeg liker denne slutten så godt:

donald3 Hentet fra “Donald Duck & Co : de komplette årgangene : 1950”  Donald Duck nr 8 august 1950 (uten tittel)

Mer om Carl Barks kan du finne her og her og litt om Donald kan du finne her.

abc[4]

 

Flere innlegg på D i ABC i ord og bilder kan du finne her.


 

 


Ha en fin helg og husk at det er fortsatt mulig å være med i blogglotteriet mitt!

onsdag 5. mai 2010

Wollmeise lynlotteri!

I andledning av at bloggen faktisk rundet 10 000 treff, må der jo feires!

Siden det hadde vært ganske kjedelig å blogge uten dere som er innom på besøk og ikke minst uten alle de hyggelige kommentarene jeg er så heldig å få, blir det et lite blogglotteri.

Inspirert av suksessen fra forrige blogglotteri og (kremt) mitt eget appelsininnlegg lenger ned, og ikke minst lengselen etter sommervarme, har jeg funnet fram mitt friskeste og mest sommerlige Wollmeisenøste: Clementine.

IMG_6671_edited-2 
Dette garnhespet er altså premien. Fargen er intens oransje og det kan bli et flott sommersjal eller kanskje en liten bolero? Garnet er i 100% merinoull, 150 gram (minst) og ca 525 meter.

Vi gjør det enkelt denne gangen, legg igjen en kommentar og du er med på trekningen.

Onsdag 12. mai på kvelden, altså om en uke trekker jeg en heldig vinner.

Så har du ønske om å gå en oransje sommer i møte, så er det veldig hyggelig hvis du blir med på lynlotteriet!

Ha en fin kveld alle sammen! :)

tirsdag 4. mai 2010

9999…

…unike treff på bloggen i dag!

teller2

Oj, det nærmer seg veldig 10 000 treff for å si det mildt!

Veldig hyggelig med så mange besøkende siden jeg startet bloggen i høst!

Hm, lurer på hva jeg skal finne på i anledning det runde tallet?

mandag 3. mai 2010

Mandagstema: Drømmer

Drømmer kan omfavne så mangt, men etter den lange vinteren og kalde våren vi har hatt på Østlandet drømmer jeg som mange andre om sol og varme.

IMG_1004

Jeg drømmer om en varm, stille og solfylt sommerdag, der termometeret forteller at et vannet er varmt nok til et behagelig sommerbad.

IMG_0984 
Hvor det bare er å stupe rett uti.

IMG_0988

Hvor vannet er så varmt at man bare kan ligge og nyte følelsen av å flyte.

IMG_0921
Og hvor svabergene er varmet opp av sola så de er så hete at man nesten grøsser når man slenger seg nedpå etter badet.

Det drømmer jeg om i dag…

mandag

 

Flere drømmer kan du se i ukens mandagstema