torsdag 29. april 2010

ABC i ord og bilder # C

 RSCN0273 

C for C-vitamin!

Her representert ved appelsinen, som har vært en viktig kilde til C-vitamin i Norge i mange år. Disse fine eksemplarene er knipset i Spania, der det dyrkes store mengder appelsiner årlig.

Les mer om C-vitaminer og appelsiner i Wikipedia.

IMG_8604_edited-1

 

abc[4]

 

ABC i ord og bilder blir arrangert av Petunia. Flere innlegg på C kan du finne  i ABC-bloggen!

Alle gode ting er tre ?


IMG_9789_edited-1 

Takk for tips om garnforslag i innlegget under. Da har jeg gått til innkjøp av garn med langsomme fargeskift. Garnbutikkens fargeutvalg i de forskjellige merkene var litt begrenset, og jeg endte derfor opp med mitt første nøste med Noro.

Fargene er ikke fullt så grå som bildet feilaktig gir inntrykk av, de går mer i grønt. Magefølelsen er god og jeg satser på at forsøk nummer tre på Folklore blir mer vellykket enn de to foregående.

Fortsettelse følger…

onsdag 28. april 2010

Nye strikkeforsøk og tilfeller av tvil…

Jeg får liksom ikke startet ordentlig på noe nytt strikkeprosjekt for tiden. Jeg hadde jo nylig et innlegg om mislykkede forsøk, og det går tydeligvis ikke noe bedre nå.

Det er blitt gjort et par nye forsøk på jakke, som ble avsluttet fordi strikkefastheten var langt ute og kjøre. Siden jeg ikke har lyst til å gi opp jakkeprosjektet så raskt, har jeg forsøkt meg på en ny modell, nemlig: Folklore. I denne jakken kan jeg nemlig bruke Shetland supersoft garnet jeg kjøpte inn til forrige mislykkede jakkeprosjekt. Utfordringen med denne jakken, eller hvertfall en av dem, er at den i tilegg skal ha mange andre garnfarger i mønsteret.

Restegarnskurven ble endevendt og diverse nøster plukket ut og jakken ble påbegynt. Et lite stykke ut i strikkingen begynte tvilen og melde seg:

IMG_9733_edited-1

Ble fargesammensetningen egentlig vellykket?

IMG_9735_edited-1  
Og blir det ikke uoverkommelig mange tråder og feste etterhvert?

Garn som skifter farge på nøstet måtte være en mye smartere løsning på denne jakken. Planen var da å dra til en garnbutikk der utvalget er godt for å finne noe som passet. Siden formen min viste seg å ikke tillate slike utskeielser denne uken, måtte jeg isteden lete i garnkurven igjen. Kanskje et nøste Fabel i lillatoner ++ kunne egne seg?

Nytt forsøk var snart på pinnene og jeg hadde strikket omtrent like langt før tvilen begynte å melde seg igjen:

IMG_9781_edited-1

Ble egentlig dette forsøket noe mer vellykket eller var kanskje den første finere likevel? Jeg prøver å berolige meg med at den nok blir finere etterhvert, men jeg er slettes ikke overbevist.

Å tvilsstrikke som jeg kaller det når jeg ikke vet om jeg liker resultatet, er ikke så inspirerende. Så nå vet jeg ikke riktig hva jeg skal gjøre, om jeg skal fortsette eller kanskje begynne på en ensfarget variant i samme mønster. Gode forslag mottas med takk! Gjerne med alternative garnforslag til den fargerike mønsterborden.

I mellomtiden har jeg begynt å trøstestrikke et sjal. Hvor stor trøst det er er diskutablet i og med at jeg har klart å bli i tvil her også! Det kan ha “littegrann” med fargen å gjøre.  Frühling fra Wollmeise er en frisk og vårlig farge, men en farge jeg bare kan bruke med hell etter en usedvanlig solrik sommer.

IMG_9783_edited-1  
Det skal ikke være lett tydeligvis, men før eller senere løsner det nok igjen. I mellomtiden må jeg kanskje finne på noe annet, som å lese en bok kanskje?

mandag 26. april 2010

Mandagstema - landlig


DSC05593
Landlig er mandagstema denne uka og stor mere landlig enn kuer på beite ved Mjøsa kan det vel ikke bli? Bildet er tatt en vakker  julikveld fra Gillundstranda for et par år siden.

Flere bilder med samme tema finner du her!

 

mandag

søndag 25. april 2010

Bruksendring!

I et tidligere innlegg skrev jeg om strikkeprosjekter som  ikke hadde blitt som planlagt, og derfor ikke ferdige. Både den lysegrønne jakken og det lilla skjerfet er rekket opp og er tilbake på nøstene sine. Det grønne skjerfet som var i skammekroken fordi garnet hadde floket seg valgte jeg å felle av, siden garnet er av en type som vanskelig lar seg rekke opp uansett.  Jeg var dessuten nysgjerrig på hvor stort det lille stykket jeg faktisk hadde strikket ble etter blokking.


IMG_9749_edited-1

Voila! Garnet var faktisk så elastisk at det ble et lite sommerskjerf ved å snu det andre veien og bruke det på tvers! Når jeg ser hvor vidt det ble er jeg i grunnen glad jeg avsluttet det. Skjerfet ville blitt enormt og det ville tatt en evighet å strikke det. For de som har tålmodighet nok, blir det fantastisk flott når det er ferdig. Jeg får nøye meg med mikrovarianten.


IMG_9747_edited-1

Mønster: Muir
Garn: Handpainted yarn.com  Merino Lace fra Tolle-Wolle.com 
Garnet er utrolig deilig og mykt, men med en tendens til floking. Det kan jo komme av at det et av de første garnnøstene jeg lagde på nøstemaskinen og at det ble ett eller annet feil. Jeg har masse igjen av det, så det blir nok et større sjal av garnet etterhvert.

fredag 23. april 2010

ABC i ord og bilder # B

 abc 

Jeg har bestemt meg for å kaste meg på tredje runden av ABC i ord og bilder som Petunia arrangerer. Starten gikk av stabelen forrige fredag, så dermed ble A-en til Aldri hos meg.

 

 

B-en derimot står for Blått!

IMG_9703_edited-1


Blått som i de vakre blå teppene Schillaene lager om våren.


IMG_9710_edited-1

 
Blått som den sjenerte blåveisen, som forsiktig titter fram i den kalde vinden.


IMG_9701_edited-1

 

Sist men ikke minst: Blått for det nydelige garnet jeg var så heldig å vinne i blogglotteriet hos A’s almanakk

IMG_9693_edited-2 
Aldeles nydelige blåfarger, tusen takk Anne!

Etter denne plutselige opphopningen av vinnerlykke, skal jeg slutte å påberope meg uflaks i forbindelse med utlodning!

Flere innlegg på B finner du her!

Ha en fortreffelig helg!

onsdag 21. april 2010

Det er ikke alltid alt går etter planen…

Det er ikke alle prosjekter som blir like vellykkede i praksis, selv om idéene virket bra. Nå har jeg tre strikkeprosjekter på gang, og jeg er  i tvil om noen av de fortsatt skal ha livets rett.

IMG_9686_edited-1

Det sist påbegynte er denne jakken: Linnea all grown up. Da jeg delte for ermer oppdaget jeg at denne jakke ikke bare var voksen, men forvokst. Den var alt for stor, noe jeg også hadde vage mistanker om da jeg strevde meg rundt i de endeløse omgangene før deling. Dette til tross for at jeg faktisk hadde strikket prøvelapp etter alle kunstens regler.

Jeg synes også denne jakken var veldig tidkrevende å strikke med mye vrangmasker og falsk fletting. Det var derfor ikke så vanskelig valg å sende denne tilbake på garnnøstene igjen.

Det er forresten utrolig så lang tid det tar å rekke opp noe som er strikket med dobbelt garn! Jeg måtte hele tiden passe på at de to nøstene ikke floket seg i hverandre og nøste opp parallelt hele tiden!

IMG_9581-1

Neste tvilstilfelle er Muir-skjerfet. Garnet jeg strikker med er kjempetynt og det har derfor vaset seg til i en skikkelig stor floke. Etter langvarige forsøk på å løsne på knutene uten hell måtte jeg ty til saksen og klippe bort ugreiene. Dermed har dette skjerfet havnet i skammekroken en stund.

Skjerfet ser helt nydelig ut ferdig, så jeg kunne ønske at jeg fikk ferdigstilt det. Men, så er det et eller annet med meg og skjerf. Jeg går så fort lei, og jeg tror det er fordi det skjer for lite – det går bare rett oppover i det uendelige.

Jeg synes tydeligvis sjal er morsommere, enda det blir endeløse omganger på slutten. Sjalene mine blir i hvertfall ferdige, så kanskje jeg skal lage et sjal av dette garnet isteden?

IMG_8613_edited-1

Det siste tvilprosjektet mitt er ikke så uventet, nok et skjerf. Her har jeg kommet ganske langt, men synes ikke fargeforskjellene i garnet blir fine i dette mønsteret. Jeg synes det ser rotete ut og har derfor gått lei. Dette kommer jeg nok ganske sikkert til å rekke opp igjen.

Det ser vel egentlig ut som ingen av strikkeprosjektene kommer til å bli ferdige, så da er det bare å gå i tenkeboksen for å pønske ut nye prosjekter. Kanskje er det omsider  på tide å ta fram heklenålene som fortsatt ligger pent i innpakningspapiret sitt?

Ha en fortsatt fin dag! :-)

søndag 18. april 2010

Sjal #5 av 10 i 2010

IMG_9675_edited-2 IMG_9668_edited-1

Sjal nummer fem er ferdigstilt og denne gangen ble det et lettstrikket og relativt lite sjal. Sjalet heter Calais-shawl og mønsteret er gratis.

Jeg likte å strikke dette sjalet fordi jeg for en gangs skyld klarte å huske mønsterrepetisjonene med en gang, og slapp derfor å sjekke mønsterkartet hele tiden. Mønsteret er også velskrevet og enkelt å forstå.

Siden sjalet er ganske lite, tok det heller ikke så lang tid å strikke det.  At en del av strikketiden foregikk utendørs i sola med lydbok på øret var også et stort pluss.

IMG_9679_edited-1 IMG_9671_edited-1

Sjalet er strikket i samme garn som Olive-genseren min, og tanken var at det skal kunne brukes sammen.  Datteren har vært snill og stilt opp som modell for meg i dag.

Mønster: Calais sjal
Garn: Wollmeise Amethyst dark
Pinnestr: 4
Garnforbuk: ca 90 gram
Prosjektside på Ravelry

fredag 16. april 2010

Vinnerlykke!


IMG_9608_edited-1
Vinnerlykke er ikke noe jeg pleier å være belemret med til vanlig. Snarere tvert i mot, det er svært sjeldent jeg  trekker vinnerloddet for å si det bokstavelig.  Jeg har flere ganger opplevd avslutninger med barnehage og skole der det egentlig er beregnet opptil flere gevinster til alle, men der det likevel har vist seg å ikke være noen gevinst til oss.

Nå er det imidlertid slutt på tårevåte barneøyne (ungene er for store) og dårlig vinnerlykke.  Blogglotterier og give aways er tydeligvis svaret på å få slutt på år uten premier av noe slag. Etter jeg begynte å være med på dette, har jeg faktisk begynt å vinne noen få ganger. I forrige uke skjedde det igjen, og jeg var så heldig å vinne i Fredrikkes fine give away på bloggen hennes: Kort og søm!

I dag kom premien i postkassen og jeg må si jeg synes det er superstas å få så fine premier. Siden Fredrikke er så allsidig har hun laget alle tingene selv. Veldig fint laget er de også og jeg gleder meg til å ta det i bruk. Hvis noen blir veldig misunnelig på premiene mine, så lager Fredrikke ting på bestilling også hvis jeg ikke tar helt feil. Bloggen hennes er vel verdt en titt!

IMG_9614_edited-1

Årets første hvitveis har jeg funnet i dag og det føltes som ren vinnerlykke det også!

Ha en strålende helg!

onsdag 14. april 2010

Ny forsyning garn!

 IMG_9587_edited-1IMG_9591_edited-1
I helgen bestilte jeg supersoft uld fra danske Holst garn og allerede i dag kom det i postkassen! Det var superrask levering synes jeg, både fra garnbutikken og posten! Garnet har en vakker lysmelert grønnfarge, som ikke kommer helt til sin rett på bildene. Jeg tenkte fargen måtte være vårlig i det minste, siden jeg faktisk har planer om å strikke en jakke i dobbel ull på denne årstiden!
Jeg gleder meg til å prøve dette garnet, for det har vært på planen lenge. Det kan også bestilles fra den norsk internettbutikken Malsen og Mor og da er det tollfritt.
IMG_9570_edited-1 IMG_9603_edited-1
Før jeg bestilte garnet, bestilte jeg et fargekart med fargeprøver av de nesten 100 fargene dette garnet finnes i. Det gjorde ikke valget så mye enklere siden det var utrolig mange fine farger. Jeg liker likevel å se fargene i virkeligheten, siden både fotografering og pc-skjerm ofte gjør fargen annerledes.
Dette ble jo rene reklamekampanjen, men det gjenstår det å se om jeg liker å strikke med garnet og om jeg blir fornøyd etterpå. Jeg er også spent på om sauelukten går ut etter vask! :-)
Ha en fortsatt fin dag!

mandag 12. april 2010

Her også!

Nå har jeg sett så mange fine og vårlige blogginnlegg, så da må jeg bekrefte at det er vår på denne bloggen også! Riktig så fin og varm vår også, som kom litt plutselig og overraskende.  Noe som i grunnen er helt utrolig når den er så etterlengtet som i år.

Jeg ble i hvertfall litt overrasket, for jeg har liksom grodd fast i den varme vinterjakka og støvlettene, for ikke snakke om ullue og votter. Plutselig var disse klærne helt ubrukelig og skap og hyller måtte gjennomletes etter mer passende gevanter.

Hagen var tydeligvis litt uforberedt også, for under den bortsmeltede snøen (og stikkende over også) lå en stor mengde visne staudekvister fra i fjor. Det er langt fra noen prakthage som åpenbarte seg med andre ord, og helgen har dermed gått med til opprydning og beskjæring. Hagemøblene erogså  kommet på plass, så nå kan våren bare fortsette.

page
I dag er det visst flere som er ute og nyter vårsola. En gjeng asfaltskjærere koser seg ute på veien her og lager et øredøvende bråk. Litt skuffet betrakter jeg derfor sola innenfra og håper de snart skal bli lei og gå hjem.

Nå har jeg fått en kommentar på at  asfaltskjærere er kanskje kan forveksles med en fuglesort og det må jeg på det sterkeste dementere. Det er ikke en type skjærer, derimot er det anleggsarbeidere som skjærer seg gjennom asfalten med dertil egnet asfaltskjærer med veldig mye lyd.

Strikkeprosjektet på bilde er et lite sjal jeg har begynt med i samme garnet som jeg strikket Olive-genseren med i innlegget under. Siden jeg hadde ganske mye igjen av garnnøstet bestemte jeg meg for å strikke noe å ha i halsen som passer til. Oppskriften er gratis og den kan du finne her.

Nå har de visst gitt opp å bråke utenfor her så da iler jeg ut med lydbok på ipoden og strikketøyet under armen.

Ha en strålende vårdag/kveld! :)

fredag 9. april 2010

Ferdig Olive!

 IMG_9553_edited-1
Da er genseren min ferdig! Denne ble jeg veldig fornøyd med, jeg synes fasongen er kledelig og fargen er fin. Det siste er ikke så rart kanskje, siden lilla er en av yndlingsfargene mine.

Selv om garnet er ganske tynt, synes jeg genseren var relativt rask og grei og strikke. Alle rettmaskene var sikkert litt av årsaken til det.

Etter vask ble genseren mykere og de fleste av mine strikkeujevnheter forsvant. Ikke nok med det, men de litt for korte armen ble også passe etter vask.  Det er jo nesten for godt til å være sant.

IMG_9555_edited-4 
Hvis jeg er like fornøyd etter en tids bruk, kan det hende det blir flere av denne!

Mønster: Olive
Garn: Wollmeise 100% superwash, Amethyst dark og Frühling
Pinner: 2,5 til rillekanten og 3,5 til glattstrikk
Prosjektside på Ravelry

Ønsker alle som er innom en strålende helg! (med mye sol)

onsdag 7. april 2010

Nytt stash!

Først vil jeg si at jeg synes det er veldig hyggelig at så mange likte champagne-tradisjonen vår! Kopier gjerne idéen, det er all grunn til å feire etter å ha sittet inne i mørke stuer i månedsvis!
IMG_9551_edited-1 
Så til det nye stashet, og denne gangen er det heklenåler. Kjøpt på Ebay - under tollgrensen til og med. Nå kan man jo lure på hva i all verden jeg skal med alle disse heklenålene? Det er ikke uten grunn at heklede gjenstander har glimret med sitt fravær på denne bloggen. Jeg hekler faktisk så og si aldri!
Det ligger faktisk en tanke eller to bak. Det jeg har tenkt ersom så: at “godt redskap er halve arbeidet” og jeg har også tenkt litt på ordtaket: “Har man klave får man ku”. For å oppsummere er tanken den at med så fine heklenåler kommer jeg til å hekle som bare det og trylle fram den ene flotte tingen etter den andre.  Riktignok glemmer jeg hvordan de forskjellige maskene skal lages mellom de sjeldne gangene jeg hekler, men jeg har jo en fin gammel heklebok der alt sånt står.

Det er jo mulig å lage så utrolig mye fint og jeg har sett så mye som jeg har lyst til å lage rundt omkring på andre blogger. Både Sefta Hom Design og Lystreif har lagt ut flere hekleoppskrifter. Jeg har veldig lyst til å hekle et  bølgeteppe, men jeg tror jeg skal besinne meg og heller starte med et mindre prosjekt, som de fine heklelappene inne hos Lysstreif.

Jeg har stor tro på at det blir morsommer å hekle med ordentlige heklenåler. Fra før har jeg kun to hvorav dene ene er av plast. Da regner jeg ikke med de to jeg har arvet som må være beregnet på tråd tynnere enn sytråd, jeg ser knapt nok hodene på dem!
IMG_9550_edited-1 
Før jeg tar fatt på min nye heklekarriere, skal jeg være standhaftig og strikke ferdig denne enarmede genseren. Bortsett fra at det er forskjell på de to garnnøstene jeg har brukt, tror jeg denne blir fin når den blir ferdig. Opplysninger om garn og mønster følger når den er ferdigstilt.


Ha en fin dag!

mandag 5. april 2010

En påske i latskapens tegn!

Dette har vært en lat påske!  Jeg hadde tenkt til å lage et og annet blogginlegg i påsken, men så kom som sagt latskapen over meg. Kanskje kan jeg skylde litt på været også, som her på Østlandet har vært over middels trist. Fotografering i regnvær er ikke så morsomt og frister egentlig ikke å bevege seg utendørs i det hele tatt. I steden ble det påskeaktige inneaktiviteter som krimlesing, kryssordløsing, brettspill og inntak av påskelam.

Det var forresten godt å høre at det er flere som driver med takraspynting, da blir det liksom litt mer legitimt å fortsette med det.

Jeg klagde i det forrige innlegget mitt på den ublu prisen på trollhasselgrener. Alternativet ble Forsythia-kvister fra hagen ( og nei det ble ingen delegering, jeg plukket de selv). Nå har de begynt å blomstre så nydelig, så da var det ikke noe tap å ikke få trollhassel.  

IMG_9531

I går beæret endelig solen oss med sitt nærvær fra morgenen av og et godt stykke utover dagen. Vi kjente vår besøkelsestid og benket oss ute med tepper, strikketøy og lesestoff. Vi glemte heller ikke det viktigste, nemlig halvflasken med champagne som har ligget i kjøleskapet i flere uker i påvente av sol. Det er nemlig en tradisjon hos oss (hele 2 år gammel!) at første gangen vi kan sitte ute etter vinteren skal feires med champagne.

IMG_9479_edited-1 Det var egentlig ikke nødvendig med lue og skjerf, det er bare Tor som er redd for å bli syk kald!

IMG_9489 

Siden det bare var en halv flaske gikk det heldigvis ikke ut over strikkingen heller. Det var godt å kunne sitte ute i solveggen med strikketøyet igjen.

IMG_9504_edited-1 
Det er veldig mye glattstrikk på denne genseren, men jeg klager ikke for jeg liker glattstrikking så mye bedre enn vrangstrikking. Dessuten er jeg straks ferdig med første armen, så nå er det ikke så mye igjen.

Da vi endelig  kunne bevege oss utendørs uten å bli våte, oppdaget jeg at våren faktisk har inntatt hagen vår! Både krokus og snøklokke (i entall foreløpig) har plutselig funnet det for godt å dukke opp der snøen har smeltet. Det er rart hvor glad man blir av de første vårblomstene!

IMG_9536_edited-1 IMG_9533_edited-1

I dag er solen litt mer tilbakeholden, men vi holder håpet oppe! I mellomtiden skal jeg på en liten bloggrunde å se hva som har skjedd rundt omkring i påsken!

Ha en fin dag! :)