søndag 28. mars 2010

Påskestart

Det blir hjemmepåske på oss i år, og det synes jeg i grunn er ganske deilig. Ingen pakking og stress for å komme avgårde noe sted. Vi skal bare kose oss og slappe av i Oslo, med en liten avstikker til Hedmarken for familebesøk og en overnatting.

IMG_9353_edited-1 
Så da har vi funnet fram påskepynten og det var fort gjort, for det var ikke mye. En del av det hjemmelagede bar  i tillegg preg av å ha hatt en litt uheldig overvintring sammen med kofferter og bager.

Den viktigste pynten vår er malte egg, som skal henge fra kvister. Disse kvistene må plukkes/kuttes i  hagen, noe som innebærer tråkking i dyp, råtten snø. Planen er smart nok å delegere denne oppgaven i år, så da er jeg ganske spent på om det dukker opp noen kvister etterhvert.

Jeg hadde egentlig tenkt til å kjøpe trollhasselkvister i blomsterbutikken, for jeg synes de er så fine og elegante med de snodde grenene. Da jeg oppdaget at hver lille kvist (og de var små) kostet 130 kr., trådde sparsomhetsgenet mitt inn for fullt, og når det blir aktivert er ingen overtalelse mulig.

Mannen kaller uansett all sesongpynting jeg bedriver for “takras-pynting”.  Det høres jo ikke akkurat ut som den aller mest elegante måten å gjøre det på. Han har nok rett (dessverre) for taktikken er jo bare å ta det som ligger i esken fra i fjor og spre utover eller sammen alt ettersom. Ingen planlegging eller innkjøp av figurer eller farger som passer sammen. Litt frekk synes jeg nå han er likevel selv om han kanskje er inne på noe…

IMG_9352_edited-1
Jeg tror uansett jeg heller vil bruke tiden til å strikke på genseren min: Olive. Den strikkes ovenfra og ned, og jeg har akkurat delt fra ermene. Jeg strikker i Wollmeise og på pinne 3,5 så det går ikke så fort. Jeg tenkte jeg skulle utfordre meg selv med å bli ferdig i løpet av påsken, men allerede da jeg tenkte tanken forekom den meg litt ambisøs. Jeg skal imidlertid prøve så godt jeg kan, det skal være mitt påskeprosjekt.

God påske til alle som ikke har pc- og internetfri i påsken!  :-)

onsdag 24. mars 2010

Symysterium – finale!

 løper

Da er jeg i mål med symysteriet 9na har arrangert, og bare en dag på etterskudd! Det er ikke verst til å være meg.

Det ble en løper, siden det har vært på ønskelista lenge. Fargene ble veldig vårlige/sommerlige pasteller. Det tenderer nesten til å bli sukkersøtt, men det ser ut til å være hårfint innenfor grensen.

IMG_9283_edited-1


Marihønesøstrene er på plass og kravler ganske så fornøyd rundt ser det ut til. De har fått lilla tråd både i applikeringen rundt og på løypa de har gått. Jeg har nemlig planer om å bruke løperen begge veier, så da matcher lilla bedre med lukkekanten. Her er som man skjønner ingenting overlatt til tilfeldighetene…

 

IMG_9315_edited-1IMG_9317_edited-1

 

 

 

 

 


Jeg leker litt med tanken på å brodere/sy litt på krypene på baksiden så de blir trilobitter. Da tror jeg baksiden kunne blitt en artig kontrast til forsiden, men det spørs vel om broderiferdighetene strekker helt til, vi får se...

IMG_9320_edited-1

Med litt påskepynt vil nok løperen kunne fungere fint som  påskeduk. Det er flott,  for jeg er tilhenger av at ting kan brukes til flere formål. Inntil påskepynten er hentet ned fra loftet, kan denne fine Egersund-muggen jeg kjøpte i sommer illudere påskekylling.

Tusen takk til Nina som tok seg tid til å arrangere dette for oss! Hvis du kikker innom 9na’s smutthull og mr Linky kan du se flere løsninger på symysteriet.

 

Men nå det tilbake til strikketøyet igjen:

IMG_9331

mandag 22. mars 2010

Symysterium mandag: i rute – nesten!


IMG_9273_edited-2 
I dag har jeg tatt et skikkelig krafttak for å ta igjen etterslepet i symysteriet 9na har arrangert for oss. Jeg har sydd sammen alle firkantene, sydd på kanten rundt og quiltet sammen alle delene! Puh!

Det ble en litt mer avlang variant enn oppskriften tilsier, siden jeg vil ha en løper som passer til stuebordet. Rekkefølgen på kvadratene ble ganske tilfeldig, og det synes jeg i grunnen ble fint. Vår- og sommerfølelsen jeg var ute etter er til stede i fullt monn.


IMG_9251_edited-2

Marihønene er foreløpig bare strøket på, men de må pent vente til i morgen med å bli sydd fast.

Dagen i dag har vært en skikkelig kraftanstrengelse og jeg husker hvorfor jeg vanligvis sitter i sofaen  med strikketøyet i steden!

Ønsker alle som er innom en fin uke!

søndag 21. mars 2010

Symysterium søndag: sammensying…

 IMG_9243_edited-2

Hva skal jeg si? Jeg er absolutt i gang med å sy sammen firkantene i 9nas symysterium, jeg er bare ikke helt ferdig. Eller et ganske langt stykke fra kan man si…

Jeg brukte først ganske lang tid på å finne ut hvordan kvadratene skulle settes sammen. Fargevalg er ikke enkle saker. Til slutt gikk jeg for en litt random sammensetting, som jeg ikke tok bilde av.

Noe jeg angrer på nå, for selvfølgelig har jeg rotet med rekkefølgen. Den logiske planen for at alt skulle sys sammen riktig holdt sånn ca fem minutter. Så da er det jo flaks at det var litt tilfeldig sammensetning i utgangspunktet, for det blir enda mer tilfeldig nå…

IMG_9242_edited-2
Det ser ikke ut som jeg kommer helt i mål  i dag, men fortsettelse følger…

lørdag 20. mars 2010

Symysterium lørdag: marihønas fjerne kusine…

 IMG_9214_edited-1

I dag var det garnityr som skulle lages i 9nas sysmysterium og det skulle være marihøner.

Vanligvis har jeg store problemer med å velge ut stoffer til et prosjekt. Forskjellige alternativer blir plukket ut for så like raskt å bli forkastet. Jeg har faktisk gitt opp syprosjekter fordi jeg ikke har vært i stand til  å ta avgjørelser om farger og mønstre.

Derfor var det litt overraskende denne gangen at stoffene nesten valgte seg selv. Det tok ikke stort mer enn fem minutter før alle stoffene var plukket ut av hylla.

IMG_9213_edited-1 
Det samme skjedde med stoffet til garnityret. Jeg vil nesten si disse småkrypene krøp ut av hylla av seg selv. Det ble dermed ikke marihøner, men seks fjerne kusiner som driver og kravler rundt i stoffbitene.

Jeg prøver å si at jeg har siste ord og kanskje lager noen litt mer typiske marihøner i morgen, men de bryr seg ikke. Så da får vi se hva som skjer i morgen når neste del av symysteriet kommer…

IMG_9217_edited-1

Ha en fortsatt fin lørdag! :)

fredag 19. mars 2010

Symysterium fredag: 100 kvadrater!

 IMG_9212_edited-1

Da er jeg ferdig med første oppgave i symysteriet som Nina arrangerer, nemlig å kutte 100 ++ kvadrater på 2,5 x 2,5 inch. Fargevalget ble som bildet viser lilla, turkis, blå, grønne og lyse/naturfargete stoffer. Det ble vårlig og samtidig har jeg valgt mine favorittfarger, så dette tror jeg kan bli bra.

Det ble flere enn hundre kvadrater  fordi jeg kuttet for mange av de første. Siden jeg gjerne ville ha med alle stoffene jeg hadde valgt ut, lagde jeg heller litt i overkant mange firkanter. Det kan være greit å ha litt ekstra å velge i.

Da er det pause til neste del av mysteriet kommer i morgen kl. 12. Det passer meg bra for da får jeg tid til andre ting (strikking) også!

Ønsker alle som er innom en strålende fredag!

torsdag 18. mars 2010

Psst! Nytt symysterium!

 symyst

Nina er i gang med å lage nytt symysterium eller gåtesøm til oss inne på bloggen sin 9na’s smutthull! Det er i følge Nina såpass lite ambisiøst at det til og med kan kombineres med Birkebeineren som går til helgen!

Jeg har meldt meg på, og det er ikke for seint enda for andre som har lyst til å sy litt i helgen heller!

onsdag 17. mars 2010

Oppsan! Der var jeg visst igang med sjal igjen likevel…

For et par innlegg siden, proklamerte jeg at jeg skulle ha en pause fra sjalstrikking. Planene for videre strikking har vært mange. Et par vårvanter stod høyt på ønskelisten og jeg tenkte derfor at jeg skulle prøve meg på Eisblume (Ravelry-lenke) som er lekre men ganske avaserte vanter(for meg) med mye fletter. Mønster ble kjøpt inn og garn valgt ut.


IMG_9193_edited-1


Det anbefalte garnet i oppskriften er Wollmeise 100% merionoull. Det har jeg jo, til og med i den særdeles nydelig fargen Die Auster.

Problemet var bare strikkefastheten – den stemte ikke! Vanligvis har dette garnet en strikkefasthet på 28 masker per 10 cm på pinne 2-2,5. I oppskriften skal det imidlertid være hele 36 masker på 10 cm. Ikke tale om at jeg fikk til det maskeantallet, selv om jeg gikk ned til pinne 2, som er nesten tannpirkere etter min mening. Å bruke masse tid på å lage alt for store vanter virket som et noe tvilsomt prosjekt.

Dermed var det over til neste strikkeplan:

 


Genseren Olive var det neste som stod på ønskelisten over strikkeprosjekter. Denne genseren skal ha kontrastfarger langs halslinningen, ermene og i livet nede. Jeg hadde fargene klare, og prøvelapp ble strikket her også.

IMG_9202_edited-1

Så viste det seg at det ble altfor lite kontrast med de utvalgte fargene (Wollmeise Amethyst dark og Pfauenauge). Dermed ble også dette prosjektet lagt på is inntil videre.

Disse to litt mislykkete forsøkene på å strikke noe annet, resulterte i at jeg plutselig var i gang med et nytt sjal igjen. Det er ikke egentlig et sjal, men et stort skjerf eller svøp.

 

IMG_9205_edited-2

 Muir heter dette mønsteret og det er gratis. Det er en florlett, svær sak som antagelig vil ta masse tid å fullføre.

Det er foreløpig en glede å strikke dette, siden mønsteret er greit og logisk å følge og det allerede nå ser ut til å bli en virkelig flott sak etterhvert.

 


Jeg har fundert litt på dette med strikking og hvilken betydning det har for fått for meg det siste året.  I og med at helsen setter ganske store begrensninger for livet mitt for tiden, har strikkingen blitt et “fristed” der det er desto viktigere å ikke ha begrensninger.

Det gir meg stor glede og frihet å velge strikkeprosjekter kun ut fra hva jeg har lyst til og fornøyelse av å strikke akkurat nå. Jeg har derfor bestemt meg for at dette er mitt lille, men viktige frirom hvor jeg ikke strikker noe av plikt eller fordi jeg må. Strikkingen skal være lystbetont og avslappende, og til tider kan det  nesten være litt meditativt. Strikkingen har dermed blitt en viktig del av livet mitt slik situasjonen er akkurat nå.

 IMG_9209_edited-1

 


Over til noe annet (ikke noe helt annet kanskje, det er visst fortsatt strikking det handler om): da jeg tok bilder av garnet til de to ikke påbegynte strikkeprosjektene mine, slo det meg at den grønnturkise fargen kanskje kan brukes sammen med den lilla i genseren Olive og gi passe kontrast!

Ny prøvelapp må strikkes og fortsettelse følger! Kanskje dette blir påskestrikk i år?

søndag 14. mars 2010

Fingervanter, pulsvanter, håndleddvarmere…

Kjært barn har mange navn, og hva som er det vanligste navnet på denne type vanter er jeg sannelig ikke sikker på. Jeg er i hvertfall sikker på at jeg har strikket et par Andrea’s mitts som det heter på engelsk.

 IMG_9164_edited-2

IMG_9154_edited-2

IMG_9155_edited-2

Jeg har strikket et sjal som passer til tidligere, og i da jeg la det ut på bloggen, var jeg så heldig å få tips og hjelp av flinke bloggdamer til problemer jeg hadde i forbindelse med strikkingen. Så takket være Ruth har jeg lært å felle av med jukseheklepicotkant. Det gjorde jeg på pulsvantene og det fungerte som bare det, selv om jeg ser i ettertid at jeg kunne vært litt mer raus med luftmaskene for det ble veldig beskjedene picoter.

Av Anne fikk jeg tips om å hekle på picotkant etterpå, så det skal jeg gjøre på sjalet.  I tillegg fikk jeg også hjelp fra Sylke om hvordan man  plukker opp masker med heklenål. Det er veldig morsomt å få  så mange gode råd, tusen takk!

At jeg klarte å strikke den ene pulsvanten ganske mye strammere enn den andre er det nok ikke så lett å få gode råd for. Merkelig at det skal være mulig når jeg strikket begge i løpet av såpass kort tid som tre dager? Mannen mente jeg burde strikke en ny, men det gidder jeg ikke! Jeg har jo bestemt meg for at det jeg lager ikke trenger å være perfekt, så da skal jeg klare å leve med en vante som er litt løsere enn den andre.

IMG_9178_edited-1

Da har jeg for første gang strikket et sett! Nå mangler jeg bare lue…

Mønster: Andrea’s mitts
Garn: Drops Alpaca
Mengde: 30 gram (100 gram til sammen med vanter og sjal)
Pinner: 3
Prosjektside på Ravelry

lørdag 13. mars 2010

Moro med flaggteller!

For ca en uke siden så jeg en som hadde flaggteller på profilen sin på Ravelry. Det så ut som en artig idé, som jeg kunne tenke meg å prøve ut. Jeg fikk ikke til å legge inn html-koden der, men på Blogspot er det jo egne småprogrammer for sånn, så det  var det ingen sak å legge inn en flaggteller i sidemenyen.

Lysbilde1_edited-1

Det var mulig å velge fra 12 til 20 land som skulle vises i sidemenyen. Jeg tenkte at 12 land var mer enn nok, siden jeg regnet med at mesteparten av besøkene var fra Norge og kanskje var det noen få lesere fra de nærmeste nabolandene.

Stor var derfor forbauselsen når de første to landene utenom Norge var Montenegro og Tyrkia!

Lysbilde2_edited-1

På en uke har det utrolig nok vært besøkende fra 20 land. Jeg regner med at mange har forvillet seg inn ved en feiltagelse også har blitt med det ene besøket. Jeg skriver jo ikke akkurat så internasjonalt heller.

Der det er flere besøk fra samme land er det kanskje nordmenn i utlandet? Hei til dere :)

Fra Spania har det vært syv treff i løpet av denne uken, og det er veldig stor sjanse for at det er foreldrene mine som overvintrer der nede. Hei til dere også :) Nå kan jeg følge med hvor ofte dere besøker bloggen min!

Dette var litt moro i hverdagen og  jeg synes jo det er viktig å ta med seg det man kan av den slags.  Jeg vet ikke om jeg er den siste i bloggverden til å skaffe meg flaggteller og dette bare er gammelt nytt, men vil du ha en så får du det hvertfall her.

Ønsker alle som er innom en god helg uansett hvor de kommer fra! Her i Oslo skinner sola så her ser det ut til å bli en strålende helg! :-)

torsdag 11. mars 2010

Et bittelite sjal!

 IMG_9085_edited-1

Andrea’s shawl heter dette sjalet som er mitt fjerde av ti i alongen som jeg er med i på Ravelry.  Sjalet ble lite, ja jeg vil faktisk si bittelite og jeg brukte bare 70 gram garn. Jeg får det så vidt rundt halsen, men heldigvis sitter det i det minste på uten å falle av. Jeg regner derfor med at det kan bli et praktisk lite vårsjal etterhvert som det blir varmere ute nå.

Garnet er Drops alpakka, som jeg fikk av ungene til jul. Siden jeg hadde flere farger, lagde jeg forskjellige farger på stripene, så ble det litt mer variasjon og morsommere å strikke (og selvfølgelig flere tråder å feste).

 IMG_9088_edited-1
Jeg kan nesten ikke skylde på andre enn meg selv når det gjelder størrelsen, siden jeg strikket i strørrelse small og med tynnere garn enn i oppskriften.  Dette sjalet er i grunne ganske raskt å strikke, men jeg knotet litt siden det skal strikkes i tre deler.

Først så strikkes “blondekanten” nede som en lang remse. Det var i grunnen ganske langtekkelig og da jeg hadde strikket nesten 400 pinner som størrelse small skulle ha, synes jeg det så mer enn langt nok ut. Skinnet bedrar tydeligvis. Så skal det plukkes opp x antall masker langs blondekanten og selve sjalet kan strikkes. Selve strikkingen gikk fort og greit, og siden maskeantallet minsker oppover gikk det jo raskere og raskere.

IMG_9089_edited-1

Når det var gjort, skulle det plukkes opp masker langs kanten øverst på sjalet for å lage en “bord” der også. Plukke opp masker er ikke min sterkeste side, og jeg strevde veldig, og måtte prøve flere ganger for å få det sånn noenlunde pent. Til slutt var det picotfelling, og det viste seg også å ikke være en av mine sterke sider, for jeg skjønte rett å slett ikke hvordan det skulle gjøres. Prøvde å se på diverse filmer om det på You Tube også, men fikk det likevel ikke til. Så da ble det en I-cordfelling isteden.

IMG_9086_edited-1

Trass i frustasjonene ved strikkingen og størrelsen er jeg ganske fornøyd. Jeg liker veldig godt kombinasjonen med “blondekant” og litt røffere striper som dette mønsteret har. Jeg synes også fargekombinasjonene kom heldig ut og alpakkaen er myk og behagelig.

Nå tror jeg at jeg må ha en pause fra sjalstrikking for en periode. Jeg har mye annet i strikkekøen min nå og det første blir antagelig pulsvanter som passer til sjalet her, men da jeg klare å lære meg picotfelling først.

tirsdag 9. mars 2010

Strikke ute?

 IMG_9077_edited-1


Verandadøra på huset vårt har vært stengt av snø lenge, men i dag fikk jeg den endelig opp igjen etter en lang vinter! Verandaen er i annen etasje og det er her det er best å sitte om våren for å fange opp solstrålene.


IMG_9078_edited-1


Det frister likevel ikke å så veldig å sette seg ut her foreløpig.

Men, får vi unna snøen her og deretter unnagjort en periode (u)tålmodig venting på at sola skal komme så høyt at ikke de høye trærne kaster så mye skygge, blir det nok utesitting i vår også.


IMG_9082_edited-1


Ut en tur for å nyte solen skal jeg,  men strikkingen på sjalet må nok foregå innendørs foreløpig.

mandag 8. mars 2010

Linsesuppe – dagens middag

På mandager synes jeg det er godt med en middag som er lettvint og ikke alt for krevende å lage. Dagens middag her i huset ble derfor  linsesuppe. Siden denne retten er rene kinderegget: både sunn, god og lettvint på en gang, tenkte jeg at jeg skulle dele oppskriften med dere.

IMG_9069_edited-2-1

Linsesuppe (4 porsjoner)
1 finhakket løk
1-2 gulrøtter i skiver
2 dl røde linser ( jeg bruker også gule mung dal linser, det fungerer like godt)
8 dl kraft eller buljong + vann
2 fedd hvitløk IMG_9075_edited-1
1 boks hakkede tomater
1 laubærblad
1/2 spiseskje paprikapulver ( i dag brukte jeg garam masala isteden)
1 ts tørket timian

Bløtlegg linsene i 3-4 minutter og skyll de deretter til vannet klarner
Stek løk og hvitløk noen minutter til det blir blankt.
Tilsett linser, gulrøtter, tomat og kraft (eller vann og buljong) og krydder
Kok ca 15 minutter til linsene er møre.
Smak til med salt og pepper.
Suppa blir ekstra god med et dryss parmesan og litt god olivenolje.


IMG_9072_edited-1

I andledning kvinnedagen i dag ønsker jeg alle kvinner som er innom (går ut fra at det er ca 99%) Gratulerer med dagen og en fortsatt fin kveld!

lørdag 6. mars 2010

Brandywine – sjal 3 av 10 i 2010

IMG_9018_edited-2

Da er sannelig sjal nr 3 ferdig også og da er jeg faktisk i rute med forsettet om å strikke ett i måneden. Grunnen til at jeg strikker så mange sjal er som tidligere nevnt at jeg er med i en along på Ravelry der det skal strikkes ti sjal i løpet av året.

IMG_9044_edited-1

Denne gangen ble det et Brandywine-sjal (Ravelry-lenke) som er strikket i et garn som heter Bianca i 100% merionull fra Saffron Dyeworks. Garnet og mønsteret passet veldig bra sammen synes jeg. Det er ikke alltid jeg har vært like heldig med den kombinasjonen, men her var det full klaff.

IMG_9023_edited-1

Garnet var en fornøyelse å strikke med; mykt og jevnt spunnet, nesten litt silkeaktig i utseende. Jeg liker de duse fargeskiftene også, så det er stor sjanse for at jeg kommer til å bruke mer av dette etterhvert.


IMG_9043_edited-3

Mønsteret var godt skrevet, som de engelske mønstrene ofte er. De er gjennomgående mer omstendelige og omfattende og fine for de som liker å få ting inn med teskje (som meg).
Selv om mønsteret er nøyaktig, så garanterer det selvfølgelig ikkefor å strikke feil i mønsteret, noe jeg klarte etter å ha lagt sjalet bort enn uke og ikke var helt sikker på hvor jeg var i mønsterrapporten. Den feilen har jeg bestemt meg for å leve med, når sjalet er i bruk er det ingen som kommer til å legge merke til det.

IMG_9061_edited-1

Noe nytt lærte jeg også, nemlig I-cord-felling. (Har det noe norsk navn mon tro?) Det blir en fin og tykkere kant, men det tok jo avsindig lang tid! Fire masker fram og tre tilbake for å være nøyaktig, men en interessant erfaring var det.

Lenke til prosjektside på Ravelry her

Ute skinner sola vakkert, men kaldt er det fortsatt etter nattens 15 kuldegrader. Ha en fortsatt god helg uansett om du befinner deg utendørs eller inne i stua!


torsdag 4. mars 2010

Energitilførsel

IMG_8976_edited-1

 

Mars er vårmåned i min bok og sola har bevist det med å gjøre seg gjeldene på en mye mer nærværende måte de siste dagene enn det vi har vært vant til denne lange vinteren.

 

 

 

 

IMG_8978_edited-3

 
Plutselig er det ikke bare en blek sol som besøker oss en snarvisitt midt på dagen. Det er en sol som strutter av energi og varmer i ansiktet. En sol som lyser opp hele dagen, nærmere bestemt helt fra 7.07 til 17.51 i Oslo idag.

Denne sola som nektet å besøke huset vårt i vinter og som bare kom på sjenerte små visitter i februar, flommer nå inn av vinduene og kan liksom ikke få gjort nok ut av seg.

 

 

IMG_8999_edited-2

 

Sola skinner også så vakkert på snøen og skal liksom gjøre godt igjen for fraværet gjennom den mørke vinteren.

Jeg lar meg forføre, ingen tvil om det. Det er nesten ingenting som er vakrere enn sola og det den lar sine stråler falle på. Selv snøen blir som ny igjen og jeg kjenner jeg kan holde ut med den en stund til.

 

 

IMG_8996_edited-1

Min egen energitilførsel er av mer ustabil art for tiden. Til tross for solas livgivende stråler er har jeg ikke mer energi som en godt brukt vaskefille. Batteriene er flate og det skal nok mere til en sola for å lade de opp. Det er nok det som er noe av  det mest frustrerende med ME/kronisk utmattelsessyndrom, at det ikke er noe  jeg kan gjøre for å lade opp batteriene igjen. De er flate på ubestemt tid.

 

Nyte sola det kan jeg uansett gjøre også strikke litt heldigvis. Jeg er snart ferdig med sjal nr 3 av ti i år. Bilde kommer så snart det er ferdigstilt.

Ønsker alle som er innom en fin kveld!

tirsdag 2. mars 2010

Vårshopping!

Jeg har vårshoppet! Trangen til litt mer vårlige farger på garderoben har økt i takt med den fallende snøen i det siste. Derfor ble fristelsen for stor da jeg fant dette antrekket som bar forlokkende bud om varmere dager.
IMG_8886_edited-1
Jeg hadde imidlertid en lang moralsk diskusjon med meg selv i prøverommet om hvorvidt jeg virkelig kunne kjøpe en heklevest i butikken, istedenfor å lage den selv. Til slutt ble jeg enig med meg selv om at siden jeg har så liten hekleerfaring var det veldig fornuftig å ha en modell å gå ut i fra hvis jeg skulle prøve meg på egen hånd. Vips så var handelen gjort med ganske god samvittighet. Litt rart at det har blitt sånn at det nesten er sløsing å kjøpe noe som kan lages.
IMG_8888_edited-1
Jeg kom også på at jeg hadde oppskrift på en vest med lignende fasong i en heklebok hjemme, og at det derfor kanskje ikke var umulig å lage en variant selv.
Hekleboka heter “Moderne hekling” og er skrevet av Vibeke Lind. Den norske utgaven er fra 1976 og jeg synes dette er en helt herlig bok. Denne boka har tålt tidens tann utrolig bra og har flere oppskrifter jeg kunne tenke meg å lage.
heklebok
Boka er ikke basert så mye på nøyaktige oppskrifter, for de mer avanserte tingene er det meningen man skal bruke grunnoppskriftene og la seg inspirerere og som det står: “male med heklenålen”. Så også for vesten i boka, som heter “vest i frie former” og er basert på fri hekling etter snittmønster.
IMG_8974_edited-1
Vesten er en skikkelig 70-talls hippievest. Jeg synes den er morsom, og den kan jo lages i en litt mer avdempet variant. Det jeg tviler mest på her er om hekleferdighetene mine holder til et såpass avansert prosjekt. Jeg tror jeg likevel skal gi det et forsøk etterhvert, det verste som kan skje er jo at jeg ikke får det til. Noe som selvfølgelig er frustrerende, men neppe skadelig.
Først skal jeg uansett være flink å gjøre ferdig noen andre prosjekter som står i kø, så kan tanken på hippievesten min modnes litt så lenge.
Ha en fortsatt fin uke!