lørdag 27. februar 2010

Uglamorøs suksess!


Vesten er ferdig og jeg er i grunnen veldig fornøyd med resultatet!


Underveis var jeg veldig i tvil om hvordan vesten ville bli. Garnet var grovt og litt stivt å strikke med og fargen tenderte mot gråbeige. Følelsen av glamour var veldig lav under strikkingen for å si det sånn. Nå når den er ferdig synes jeg fortsatt den fremstår som uglamorøs, men siden jeg i grunnen er ganske uglamorøs selv også, så tror jeg vi kommer til å passe sammen som hånd i hanske.
Fasongen er kledelig og fargen passer til det meste, så dette blir nok en skikkelig hverdagsvest som vil bli mye brukt.
Det ble litt tull med størrelsen på denne vesten. Jeg strikket prøvestripe (for liten til å kunne kalles lapp) og fant ut at strikkefastheten passet helt fint. Da jeg begynte å strikke synes jeg likevel vesten ble kjempestor og begynte på nytt med et lavere maskeantall enn det den minste størrelsen i mønsteret hadde.

 I ettertid skjønner jeg at det nok var fordi man skal legge ut så mange masker for å få tøffelmønsteret at den virket så vid i starten, men dette jevner seg ut etterhvert siden det skal tas inn igjen like mye. 

Siden jeg hadde færre masker, ble det altfor trange ermhull så jeg måtte rekke opp igjen ned til mønsterborden. Jeg la opp noen flere masker før ermhullene og felte også seks masker under hver arm for å få bedre plass. Nå er den bedre, men fortsatt ikke romslig. 


Andre fravik fra mønsteret er at jeg har seks mønsterrepetisjoner istedenfor fire for å få litt mer lengde. Jeg har også heklet kant langs sidene foran for å få vesten litt videre. 

Det er sjelden jeg strikker et mønster flere ganger, men her er det godt mulig jeg gjør et unntak og lager denne i en mer fargerik versjon også.

Mønster: Tøffelcape (mønsteret selges kun sammen med garn)
Garn : Wilferts Pisa (økologisk garn)
Garnforbruk: Litt i underkant av 250 gram
Pinnenr: 5
Knapp: Horn- eller beinknapp fra Du Store Alpakka


Jeg ønsker alle som er innom en fortsatt god helg!

torsdag 25. februar 2010

Opprekking på gang...

Jeg har strikket veldig ivrig på Tøffelcapen/vesten denne uka, og i går var den så godt som ferdig - trodde jeg...


Da jeg skulle prøve den på viste det seg midlertid at armåpningene er alt for trange. Det er ingen bønn, de må strikkes på nytt. Denne gangen skal jeg felle litt under hver arm for å se om ikke det kan hjelpe litt på, også legge opp flere masker selvfølgelig.

Jeg benytter også sjansen til å strikke en mønsterrapport til så vesten blir litt lenger. Det tok jeg ikke sjansen på i første omgang, siden jeg var usikker på hvor langt garnet rakk. Så aldri så galt... osv.En ting som irriterer meg ganske kraftig med Pisa-garnet fra Wilferts er at hver bunt er delt i to. På hvert eneste nøste er de siste fem-ti  metrene skilt fra resten av bunten. Det må jo være en fabrikasjonsfeil? Det er bare 50 gram i hver bunt i utgangspunktet, så det blir mange løse tråder å feste hvis de skal brukes. Foreløpig har jeg bare lagt de til side for å se om jeg kan slippe å bruke de, men hva jeg siden skal bruke seks små nøster til aner jeg ikke!

Men, nå til opprekkingsarbeid og så strikke på nytt (sukk!)

Ha en fin kveld!

tirsdag 23. februar 2010

Ny uke - nye prosjekter!

Vel, det er jo fortsatt nesten ny uke og jeg har i hvertfall ett nytt prosjekt på pinnene. Jeg hadde tenkt å skrive dette innlegget i går, men formen er litt svingende for tiden så da går ikke alt som planlagt.Tøffelcapen er påbegynt og mønsteret er både litt morsomt og litt kjedelig. Litt morsomt å strikke "tøflene", for det må vel være de små "utvekstene" med hull som skal være tøfler og som er opphav til mønsternavnet? Ganske kjedelig med så mye vrangstrikking, for det går ganske sent. Til tross for forsinkelse pga mange vrangmasker, er nok dette ganske rask strikk fordi garnet er såpass tykt.

Fargen er litt kjedeligere enn jeg trodde, men jeg trøster meg med at den kommer til å passe til alt. Det er vanskelig å vurdere fargen når man kjøper garn på nett. Det fikk jeg et annet eksempel på med et annet garn som kom i postkassa for et par uker siden.

Garnet var fra Saffron dyeworks og jeg trodde det var i litt lyse, vårlige og turkise pastellfarger. Stor var overraskelsen da jeg pakket opp og så at fargen gikk atskillig mer i retning av bondeblått.Jeg har begynt å strikke et Brandywine-sjal (Ravelry-lenke), og jeg må bare si at jeg blir mer og mer begeistret både for fargene og garnet. De duse fargeskiftene er vakre og garnet er mykt og med en fin glans. Jeg tror også jeg har klart å finne et mønster som passer veldig bra til fargene, så det er en fryd å strikke dette sjalet.


Trenger jeg enda mere farger til kontrast mot all den hvite snøen utenfor, utgjør tulipanene en skikkelig munter fargeklatt i stua.

Ønsker alle en fin uke!

lørdag 20. februar 2010

Resirkulert jakke versjon # 1.1Takk for alle positive tilbakemeldinger på jakken min. Det fikk meg til å se med litt blidere øyne på den og gi den en sjanse til med hekter og det hele. Bare en liten forandring har jeg gjort, jeg har strammet opp jakkeåpningen med en heklekant på hver side. Det hjalp faktisk veldig, nå ligger jakken mer inntil kroppen og er mindre flagrende. Jeg innbiller meg at den varmer litt mer foran og ikke minst ser det finere ut. Rart at sånne små forandringer kan gjøre såpass stor forskjell?

Jeg har hatt den på meg hele formiddagen og den er sannelig varm og god! I det forrykende vinterværet vi har i Oslo for tiden, kan den komme til å bli en favoritt.Siden jeg nå har vært så flink å fullføre dete prosjektet helt ned til å feste hempe/merkelapp i nakken, kan jeg starte på neste prosjekt med god samvittighet. Beleielig nok fikk jeg neste prosjekt i posten samme dag som jakken ble ferdig strikket. For første gang har jeg bestilt jeg et såkalt strikkekit, både garn og mønster på en gang. Så da blir det forhåpentligvis Tøffelcape på meg etterhvert.Vesten skal strikkes på pinner nr 5 så jeg antar at det ikke tar så alt for lang tid. Garnet er økologisk og mykt, så jeg gleder meg til å ta fatt. Det var bare den kjedelige prøvelappen som jeg bør være fornuftig nok til å strikke først...


Ha en fortsatt god helg!

fredag 19. februar 2010

Resirkulert jakke versjon # 1


Cirkakardigan strikket i Rauma 3-tråds på pinne nr 4

For en god del år siden (minst femten) begynte jeg på en Setesdalskofte i Rauma 3-tråds strikkegarn. Den ble aldri ferdig og i sommer ble den til garn igjen. Mer om det kan du lese her. Masse garn ble det, siden jeg for en gangs skyld hadde kjøpt inn nok til hele genseren.Jeg er egentlig ikke så glad i å ha et stort garnlager. Det stresser meg litt siden jeg synes jeg må få brukt det jeg har liggende før jeg kjøper nytt. Å kjøpe nytt garn gjør jeg jo likevel, så for å eliminere dårlig samvittighet bestemte jeg meg for å strikke jakke av det brune garnet. Jeg har lenge hatt lyst til å strikke en jakke ovenfra og ned og som sagt så gjort. Utgangspunkt for jakken ble møsteret Cirkakardigan som jeg fant på bloggen Slagt en hellig ko.

Dette strikkeprosjektet hadde jeg egentlig sett for meg skulle bli et langtidsprosjekt med ramme på et år. I stedet ble den ferdig på en drøy måned. Det var ikke fordi det var så morsomt å strikke den, for Rauma-garnet var stivt og garnet gled slett ikke lett på pinnene. Det var snarere den store sjansen for at det ville blitt liggende i strikkekurven på ubestemt tid, hvis jeg først la det fra meg. Siden jeg tydeligvis har blitt ganske sta med tiden, er jeg mye flinkere til å fullføre prosjekter enn tidligere. Så denne jakka måtte bli ferdig før morsommere prosjekter ble påbegynt.

Siden jeg har hatt så lang strikkepause har jeg ikke så stor erfaring med å strikke jakker. Men, erfaringen så langt er at det er sannelig vanskelig å strikke en jeg er ordentlig fornøyd med! Så også med denne, og da Femtenåringen sendte meg et par strikkerelaterte vitsetegninger fra Nataliedee.com så passet det utrolig godt til følelsene jeg hadde i forhold til jakken akkurat da:

For første gang prøvde jeg å blokke en jakke, siden jeg hadde tatt inn litt mye i siden og den var litt trang i livet. Det eneste som forandret seg var armene. De ble 6-7 cm lengre helt uten at jeg hadde noe strekk på dem. De var nemlig akkurat lange nok i utgangspunktet. Ikke helt vellykket med andre ord. Jakka ble også for vid i halsen, men det har jeg faktisk klart å ordne på med å hekle to runder.Jeg var i utganspunktet veldig fornøyd med disse tinnhektene. Gjenbruk det også, siden de har vært brukt i kofter tidligere. De er litt nostalgiske og minner meg om en blå setesdalskofte jeg hadde da jeg var liten. Jeg synes hektene pynter opp den litt kjedelige jakken. Men, for det er selvfølgelig et men her også, frysepinn som jeg er så liker jeg best jakker med ordentlig knapper og lukking hele veien ned. Jeg er ikke så fornøyd med at den er åpen foran. Jeg vurderer derfor å prøve å hekle knappestolpe og sette i knapper isteden.

Det er derfor mulig det kommer en versjon #2 av denne jakka. Det er jo synd å sprette ut hektene, men jeg har ikke lyst til å gi meg før jeg er mer fornøyd. Det er jo ganske mye arbeid lagt ned i denne jakka, strikket nesten to ganger som den er...

Fortsettelse følger...


torsdag 18. februar 2010

Trekning i blogglotteriet med ekstrapremie!


Det har vært overveldene respons på blogglotteriet og det er veldig hyggelig!

Siden det var så mange som meldte seg på fant jeg ut at jeg måtte ha en liten ekstrapremie. Det ble et sett med fem maskemarkører som også er kjøpt hos Andreajene på Etsy. Jeg synes disse er så fine, hver maskemarkør har et lite ord til å bli i godt humør av.Så kommer det spennende: selve trekningen!

Det ble gjort på følgende måte: Jeg lagde en nummerert liste der alle ble skrevet opp like mange ganger som antall lodd de skulle ha. Denne listen ble dobbelt- og trippelsjekket for å være sikker på at alle var med riktig antall ganger. Til selve trekningen tok jeg siden random.org til hjelp. Hele 155 lodd ble det, og jeg var veldig spent. For sikkerhets skyld var mannen til stede for å sjekke at alt gikk riktig for seg.Vinneren av det vakre Wollmeisenøstet ble (fanfare):


Gratulerer! Håper virkelig du kommer til å like garnet!

Vinner av settet med mønstermagneter og maskemarkører ble:
Vinner av sett med maskemarkører ble: Gratulerer alle tre håper dere blir fornøyd!
Fint hvis dere kan sende meg adressene deres på mail til lillegronne@gmail.com

Dette var nervepirrende, jeg ble helt svett her! Helst ville jeg gitt premie til dere alle sammen som har vært med for det var så hyggelig å få så god respons. Ønsker dere alle en fortsatt god kveld!lørdag 13. februar 2010

Små gleder eller garngalskap...

Det er så morsomt at det er så mange som har meldt seg på blogglotteriet i posten under og det er forsatt mulig å være med!

Det gjelder å ta med seg de små gleder man får i livet, det er tross alt de det er flest av i hverdagen. Jeg har etter lang betenkningstid bestlt meg nøstemaskin . Grunnen til den lange betenkningstiden er at jeg har tenkt at det må være greit nok å nøste for hånd, jeg driver jo tross alt ingen storindustri, bare litt hjemmestrikk. Jeg har imidlertid blitt så fascinert av de nøstene som blir produsert med nøstemaskin, for jeg synes de blir så estetiske og fine. Dessuten så triller de ikke avgårde ved strikking, sånn som mine selvnøstede gjør til kattens store begeistring.Så fristelsen ble for stor og her om dagen fikk jeg hentet den bestilte nøstemaskinen på postkontoret. Den ble montert etter enkel og lettfattelig bruksanvisning og sammen med garnvinden kunne nøstingen starte. Det var rene Kinderegget: det var moro, fort gikk det og i tillegg ble nøstet så fint! Jeg må innrømme at jeg ble litt bitt av basillen og klarte ikke å stoppe med ett. Jeg har jo hørt at garnet har det best i hespene til de skal brukes, men det var så moro å se hvor fine nøstene ble, så det ble ni før jeg fikk stoppet.Det var da jeg begynte å lure på om garnintereressen har begynt å gå til hodet på meg. Er det nå jeg er blitt en skikkelig garn- og strikkenerd? Hvor går grensen til galskap her? Hm, hvis det ikke utarter seg mer tror jeg at jeg går for at dette bare representerer en av de små gleder i livet og at jeg er tilnærmet normal.  Det er kanskje noen andre som også føler at hobbyen til tider går litt over alle støvelskaft?Ha en fortsatt fin helg!

torsdag 11. februar 2010

Rundt tall og blogglotteri!

Blogglotteriet er nå stengt for påmelding!

Like før jeg dro til Spania rundet besøkstelleren på bloggen min 5000 unike treff. Det er jo et veldig rundt tall og etter drøyt fire måneders blogging synes jeg det er et akseptablet tall som fortjener en feiring! 

Det blir i den anledning blogglotteri med to premier. Jeg har etter en del diskusjon med meg selv funnet ut at jeg skal gi bort et av Wollmeisehespene mine i fargen Red hot chili. Fargen på bildet yter ikke garnet rettferdighet, fargene går fra gul via orange og rødt , til dyp rødt. Det er 100% merino superwash og veier ca 150 gram.I tillegg lodder jeg ut ett sett med to mønstermagneter og tre maskemarkører. Mønstermagnetene er veldig praktiske å bruke ved strikking etter diagram, siden den tosidige magneten gjør det lett å følge med hvor man er i diagrammet. Dette settet har jeg kjøpt på Etsy hos Andreajene designs. Hun selger mye fint og det er vel verdt en titt.

Det ble veldig strikkerelaterte premier denne gangen, men har du lyst så kast deg med på trekningen. Jeg trekker to heldige vinnere om en uke, altså 18. februar.

Regler:
  1. Legg igjen en kommentar = ett lodd
  2. Lag en lenke til blogglotteriet fra bloggen din  (bruk gjerne bildet øverst til det) = ett lodd
  3. Meld deg som følger = ett lodd
Du kan altså få tilsammen tre lodd. Fint hvis du skriver i kommentaren hvor mange lodd du skal ha.


Lykke til!

onsdag 10. februar 2010

Kort oppsummering


… fra Spaniaoppholdet:


Februar er vinter for spanjolene og de foretrekker boblejakke og støvletter utendørs. For en nordboer derimot fremstår vær og temperatur som langt framskreden vår. Ved å sitte i le på terrassen var det fint mulig å være antrukket i singlet, det ble endog litt varmt til tider for en vintervant stakkar.Det var deilig å kunne sitte ute å strikke i dagslys og ta bilde ute uten snø etterpå!Det var godt å kunne gå ute uten å måtte forsere snøfonner og andre vinterlige utfordringer.Men, som så mange andre må jeg istemme den gode gamle: Borte bra, men hjemme best! Veldig godt å komme hjem til hus og familie! (og den nye nøstemaskinen som jeg brenner etter å få prøvd...)