Førjulstid på sparebluss...

Noen ganger, eller heller ofte, går ikke ting helt som planlagt. Planen var å oppdatere flere ganger her inne i løpet av uka som gikk. Blant annet skulle jeg ha et innlegg om at Flakslodd i adventskalenderen til tenåringene faktisk vekte litt begeistring til tross for at de ikke vant en gang.

Dessverre var det noen som trakk ut ledningen til laderen min, den som skal gi meg ørlitte grann ny energi. Dermed har batteriet vært flatt her og lite og ingenting blitt gjort. Mulig jeg har bidratt til det selv, med å ha for mye program i førjulstida. Selv om jeg prøver å være føre var, blir det alltid litt ekstra før jul, og det straffer seg tydeligvis.

Dermed har ført til lite oppdatering på bloggen og lite kommentarer på alle bloggene jeg pleier å ta en tur innom også. Jeg kommer sterkere tilbake jeg lover.


At det lønner seg å følge med på blogger rundt om fikk jeg bevis for her for en liten stund siden. Jeg har lenge hatt lyst på en original settekasse til å ha på veggen, men siden jeg ikke kommer meg rundt på loppemarkeder og brutkbutikker har det blitt med ønsket.

Helt til Linda på bloggen Hennes drøm generøst proklamerte at hun hadde tilgang til opptil flere originale settekasser for salg. Da kjente jeg min besøkeslsestid og bestilte en med lynets hastighet (nesten da). På lørdag kunne herligheten hentes på postkontoret helt uten noe stress. Tror jeg hvertfall, det var mannen som hentet den...

Så nå er jeg eier av en kjempefin settekasse, til og med trykksverten er inntakt. I går fikk jeg vasket en kvart settekasse, så her går det unna med lynets hastighet om dagen det er sikkert.

Heldigvis er julegavstrikkingen i rute, og det har stort sett gått raka vegen, ingen opprekkinger eller mislykketheter så langt.


Noen vil sikker gjette hva dette er. Veldig mange har strikket disse, jeg er omtrent den siste i verden tenker jeg. Sånn er det når man er rask til å hvie seg på trender... De som ikke klarer å gjette, men har tilgang til Ravelry kan få en større titt her.

Det som ikke er like vellykket er Still light tunikaen jeg strikker på til meg selv. Det skal økes mye til lommer på denne, så derfor reagerte jeg ikke så veldig på at den så stor ut. Det er den! Den er stor som et telt eller en liten campingvogn og kan ikke brukes sånn den blir nå.


Beklager dårlig bilde, men selv blitsen synes det er for mørkt nå om dagen. Jeg var skeptisk til tunika med lommer i utgangspunktet, jeg er mer genser- og jakkejente. Veldig mange har i midlertid strikket denne med flott resultat, så da tenkte jeg at jeg også kunne prøve.

Jeg tror jeg rekker opp denne til under ermene og strikker en mer ettersittende genser. Skomaker bli ved din lest osv. Jeg har forresten strikket med garn av typen Holst super soft og det er vanvittig drøyt. Jeg har bare klart å bruke 150 gram på det jeg har strikket hittil. Ikke lett å bruke opp fra lageret når garnet er så superdrøyt. Når jeg attpå til strikker to ganger, får jeg jo veldig mye ut av garnnøstene og mye "moro" for penga!


Ønsker alle en stressfri og energirik førjulsuke! :)

Kommentarer

Rubia sa…
Det er veldig kjedelig å rekke opp, men minst like kjedelig med ett plagg som ikke blir brukt. Lykke til videre!
Åh, sånne uker er så kjedelige... Men settekasse, da gitt! Jeg har bare sånne moderne juksegreier, og de skal bli skuffeinnredning på det nye arbeidsrommet fordi de er så støgge.

Bra du ser positivt på muligheten til å strikke med det samme garnet to ganger - jeg er ikke sikker på om jeg hadde klart å være like entusiastisk! Til gjengjeld driver jeg ikke med aktiv slanking av garnlageret, så den dårlige samvittigheten slipper jeg :)
Ulla-Bella sa…
De vottene er fine, for det er vel dem:)
Ruth sa…
Jeg har ikke strikket Bella-votter jeg heller enda. Jeg har tenkt å gjøre det, men det er så mye annet jeg må gjøre først. ;) Skikkelig fine er de.

Jeg har aldri kjøpt garn fra USA jeg. Det garnet høres skikkelig spennende ut - kanskje jeg burde forsøke?

I dag er det nydelig vær her, frost og sol - og her sitter jeg i pysj enda. Jeg får hive meg rundt - ting gjør seg ikke selv. Ha en fin dag.
Det har foreløbig ikke vært strikka Bella hos meg heller, enda... Det er så utrolig mye spennende å lage så det er vanskelig å komme over alt.

Håper du finner igjen energien snart og du, ikke glem å kose deg i førjulstia :D

Ha en flott tirsdagskveld :D
Quiltefia sa…
Hei hvor det går....... Hyggelig innlegg!! Hva skal du ha i settekassa da?? jeg ble nyskjerrig!! Jeg fikk kloa i en maken jeg også, men vet ikke helt hva den skal brukes til...... Håper du så PULS igår. Jeg satt som fjetret. Sterke saker!! Hvis ikke, se det på netttv!! Fortsatt fin stressfri julestri!! Klem AnneK.-)
Sylke sa…
Du kunne jo sydd noen legg i tunikaen, så slapp du å rekke opp... ;) Håper formen din blir bedre! Men slik er det vel bare - litt opp og ned. Jeg ønsker deg i alle fall noen rolige førjulsdager!

Klem
Hei hei! Felles skjebne, felles trøst - og selv om vi ikke har samme sykdommen, er det temmelig slappe forhold her også. Det blir tynt med juleforberedelser. Men man orker jo alltids å kose seg litt, og det er tross alt det viktigste. Etter at jeg ble syk, sitter jeg tilbakelent - riktignok ikke frivillig - og ser hvordan folk stresser nå før jul. Det er helt utrolig. Hvorfor ikke fordele stresset litt utover året?

Kjenner igjen de v... ja. Strikket syv par i fjor - som ble fine, og ett par nå, som ikke ble fine. Jeg brukte for tynt garn. Men Alfa var et bra garnforslag.

Ønsker deg en fortsatt fin adventstid uansett - man får bare ta det som det kommer! Og det blir jo jul allikevel!
mimouna sa…
Ikke kjekt når man er så sliten, da gjelder det å roe ned og ta vare på seg selv.

Ha en god dag!
Vanella sa…
Jeg syns du er flink til å legge igjen hilsen på bloggen min. Ha en riktig god helg, Vibeke!