Adventstid og julegavestrikk

Foreløpig er det en rolig adventstid her. Vi hadde til og med en ekstra uke på å gjøre ferdig adventskalenderne til tenåringene.


Vi pleier å gjøre det enkelt, vanligvis har det bare blitt sjokolade. I år er det litt mer spennende, med noen konvolutter som henger hist og her på kalenderen. Mannen har printet ut bilder og det ble ganske fargerikt og fint synes jeg. Innholdet er hemmelig foreløpig, og noe vil nok vekke begeistring (i den grad det går an å begeistre tenåringer...), mens noe kanskje vil vekke litt oppgitthet over håpløse foreldre.


Selve kalenderen, sydde jeg for ca femten år siden. Det var før jeg hadde lært noe som helst om quilting og lappeteknikk. Stoffene ble hentet fra den slunkne stoffsamlingen jeg hadde den gangen. Resultatet er litt krøllete, men ganske sjarmerende. Siden datteren er over gjennomsnittet (!!) opptatt av katter, er det sydd på to katter nederst. Nå er de skjult, men ta mitt ord for at de er faktisk er  temmelig søte. :)

Ellers er det stort sett julegavestrikking som gjelder for tiden, og siden det er mulighet for snoking er det ikke så lett å vise fram. Hver gang jeg tror jeg nærmer meg slutten på gavestrikkingen, dukker det nye prosjekter opp. Senest i dag morges hevdet datteren at hun hadde ønsket seg Bellas votter for en evighet siden. Noe som har gått meg hus forbi, så da er det bare å skrive opp det på gjørelista også.


Her er to små sniktitt på julegavestrikkingen. For de som har Ravelry, kan mer beskues her og her.
Som sagt så går det i et ganske rolig tempo her for tiden. Forhåpentligvis klarer jeg å unngå den store julepanikken i år. Den pleier å inntreffe ganske nærme jul og jeg får det for meg at det er mitt ansvar å gjøre alle lykkelige på julaften og ha perfekte gaver til alle.

Det medfører selvfølgelig en del stress og resultatet står som regel ikke i forhold til innsatsen.
Målet i år er å ikke bli grepet av panikk og sørge for å spare på energien sånn at jeg har litt overskudd igjen til julefeiringa. Det er nok stor sjanse for at det ikke slår negativt ut på lykkebarometeret til de nærmeste at jeg tar det roligere. Snarere slår det positivt ut humørmessig tenker jeg Smilefjes

Innimellom tar jeg meg tid til å strikke litt til meg selv også. Nå har jeg startet opp med en tunika, den første faktisk. Still Light tunic er det mange som har strikket før meg.

Den strikkes ovenfra og ned og det liker jeg veldig godt, siden jeg kan prøve underveis. Jeg strikker med garn fra lageret: Shetland soft i fargen Willow.
Ha en fin og stressfri adventsuke! Smilefjes

Kommentarer

amylin sa…
Koselige julekalendere, og jeg fniser litt over tenåringer som huffer over foreldre! Det er jo akkurat slik det skal være! Still Lighten din blir knallfin! Og jeg er også sånn som stresser litt med julegaver og diverse, ja, og i år stresser jeg nok litt mer enn deg og hva jeg vanligvis gjør. Ligger litt etter, men jul blir det nå uansett!
Nå har jeg vært inne og snoka, og må si at det var veldig fine julegaver! Spesielt den grå likte jeg godt.

Her er også målet stressfri jul i år - så får vi nå se :) Men håper i hvert fall å unngå kaputt-modus etter jul denne gangen! Lykke til!
Ulla-Bella sa…
Fin gammel julekalender, skikkelig sjarmerende var den:) Håper unga blir fornøyd med hemmelighetene:)
Sylke sa…
Fin julekalender du har laget. Lykke til med strikkeprosjektene - og ha noen rolige stunder også :)

Klem
Quiltefia sa…
Hei igjen!! Jeg håper du fikk en Mail fra meg. Bruker telefonen. Juleangsten min er ennå fraværende, men jeg er redd den kommer...... Strikker på små julegaver. Annek:-)
Sylvia sa…
Strikker du til deg selv? heldiggrisen! Her går det i julegavestrikk, som jeg begynner å bli lei av. Har mange prosjekter jeg ønsker å strikke, men de er selvfølgelig lagt på vent!
Stakkars mine unger. Her er det verken julepynting eller pepperkaker i år (men gaver blir det) Når man for tiden har 2 hjem, det ene under oppussing, det andre under nedpakking, så sløyfer vi julepynten i år. Men de er kjempeførnøyde meg sjokoladekalendere......snille unger har jeg iallefall!!
Lisbeth Bula sa…
Å guri så mange strikkeprosjekter rett før jul! Men så har du da også en helt annen fart på sakene enn meg!
Kalenderne er kjempesøte synes jeg.
Mine tenåringer gikk for "søndagsgave" i stedet i år- og mora jublet etter i årevis å ha pakket 48 små godtepakker hver eneste desemberstart i årevis. Men det skal inrømmes at det blir litt dyrere...
Torunn sa…
Så koseleg julekalendar! Blir spennande å sjå dei ferdige prosjekta på ordentleg og ikkje som snik kikking. ;) Lykke til med innspurten.
Ruth sa…
Jeg hr vært inn e på Ravelry og tittet og du og du så lekkert. Jeg lurer litt på om jeg må stjele noen ideer der gitt.

Jeg har bare meg selv å lage julekalender til nå - og det har jeg gjort - Dh syns nok jeg er temmelig så tullete. Men det kanman ikke noe for, så det så.

Ha en flott uke.
gyldenkron sa…
Så koselig kalender. Og dine ville ha kalender de? Jenta på 13 sa at hun var blitt for gammel til kalender i år. Glem det sa jeg, og kalender har hun, hehe
trinemamma sa…
Håper vi etterhvert blir fortalt hva som gledet eller gav oppgitte tenåringer, slik at jeg vet hva jeg går til om noen år...
Nydelig farge på still lighten :-)
Hm, kjenner meg igjen i det at det liksom skal være mitt ansvar at alle får den perfekte julen... Men jeg har heldigvis blitt flinkere til å slappe av med årene. Så lenge ingen lider noen nød, går det jo stort sett bra.

Det røsser inn med strikke-juleønsker her også, til min store forbauselse. Det var ikke planen. Bellas votter er blant ønskene, og de er heldigvis veldig enkle og raske (har strikket en del par av dem tidligere - veldig gode votter!).

God og stressfri adventstid til deg også!
Rigmor sa…
herlige gaver ;) og det blir en kjempe flott tunika, likte fargen!
er det mulig du vil røpe hvilken pinne nr du har brukt på den mørke gaven ? ;)
ha en flott dag!
Hilde C. sa…
Det er så kjekt med en adventskalender som en har lagd selv. Det er hyggelig at vi har noen tradisjoner fra år til år :-)
Hilde C. sa…
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.