Liten babyjakke eller "verdens største" prøvelapp

For en stund siden skrev jeg et litt frustrert innlegg om prøvelapper. Av kommentarene jeg fikk har jeg forstått at prøvelappene mine har vært for små til å gjøre noen ordentlig nytte for seg. Som en konsekvens av dette har jeg laget en skikkelig diger prøvelapp, nemlig en hel liten babyjakke.


 Det var ikke strikkefastheten som var cluet her. Derimot var det kragen med short rows og wrap & turns  (dette vet jeg faktisk ikke hva heter på norsk) jeg trengte å finne ut hvordan fungerte.Teknikken skal jeg overføre til jakka Smokin' som jeg strikker til sønnen min. 

Morsomt nok er de to jakken nesten tro kopier av hverandre, hvertfall utseendemessig. Kragen strikkes forskjellig, men siden jeg har strikket den store jakka i et stykke rundt og skal klippe opp, måtte jeg finne en annen løsning på kragen enn i boka, da den er basert på at man strikker fram og tilbake.

Jeg er ikke så erfaren til short rows og den slags, men nå er jeg faktisk blitt litt klokere av den "lille" prøvelappen og tror kanskje jeg skal få det til.


Babyjakken heter Baby Sophisticate og er et gratismønster på Ravelry. Det er en kopi av en gammeldags røykejakke og i knappesamlingen fant jeg de kuleste skinnknappene med slangeskinnsmønster. Irriterende nok var det bare tre, ikke fire som jeg trenger. Sånt kan være irriterende med gamle knappesamlinger. De kan være riktig så mangelfulle. Jeg fant flere skinnknapper, men alle var forskjellige og ingen passet sammen. Så nå må jeg ut på knappejakt likevel.


Først venter den nervepirrende oppgaven det er å klippe i strikketøyet. Jeg har heklet kant på begge sider av midtmasken etter denne oppskriften og krysser fingrene for at det går bra! Fortsettelse følger...

Ha en fin helg! :)

Kommentarer

Sommertid sa…
Så fin en "prøvelapp " da..ikke alltid greit å prøve noe nytt. Må si jeg ble mektig imponert over den her heklemetoden for så å klippe opp..den har jeg bokmerka..tror jeg skal prøve meg på noe slikt, for også jeg liker dårlig å strikke jakker frem og tilbake.
God helg og lykke til videre med jakke prosjektet.
Sylke sa…
Dette ble en artig og fin prøvelapp :) Ha en god helg! Klem
Quiltefia sa…
Hei!! Det var en søt prøvelapp!! Du ligger ikke på latsiden du heller!! Idag vasket jeg den stripete jakken av garn fra Malsen og mor, og den ble virkelig mye mykere!! Har du vært borti Fearytale fra Du store Alpakka??, det er så utrolig mykt og fint!! anbefales!!God helg!! anneK:-)
He, he, den skulle vel være stor nok, ja : ) Og kjempefin jakke - håper du finner flere sånne knapper, de er så stilige. Jeg har også noen få sånne i samlingen, men bare ulike...

Short rows har jeg sett på norsk som forkorta rader, som er relativt innarbeidet, tror jeg.

Wrap-and-turn er det litt verre med - svøp og snu eller snurr og snu er vel de jeg har sett oftest.

Lykke til med klipping!
Maria sa…
Prøvelapp har jeg aldri strikket,men jammen var denne prøvelappen fin.

Rett og slett stilig til en liten kar,kanskje.
Moan sa…
Veldig flott jakke!
Ha en flott helg!
Judith sa…
Smart måte strikke prøvelapp på. Det må jeg huske!
Ruth sa…
Nå ble jeg imponert altså. Jeg får helt noia bare jeg så mye som tenker på prøvelapper og denne går jo over all forstand. Flott ble den jo også. Dyktig dame du. ;)

Ha en fin helg.
Kort og Søm sa…
Denne var kjempe fin!
God helg :O)
Lisbeth Bula sa…
Hmmmm. denne kan-strategien før oppklipping var interessant og må studeres nærmere! Søt !Prøvelapp"! Ha en god lørdag!
Torunn sa…
Den flottaste prøvelappen ever!!! Ønskjer deg ei fin helg.
Hennes sa…
Du er virkelig flink å strikke altså, kjempe flott prøvelapp :O)

Lørdagsklem fra Linda.
Wow! For en utrolig fin babyjakke! Kult at den er litt røff, ikke "nusselig" som det ofte blir til babyer -kjempestilig!
Makan! Ikke nok med at du strikker prøvelapper, du lager til og med prøvejakke!! Erre mulig..
Imponert - punktum.
Fin er den også. Syns ellers du skal fortsette som før, og ha en knapp som ikke ligner.. En fancy barneknapp for kanskje??
Hunnipunni sa…
Det må være den fineste prøvelappen jeg noen gang har sett :) Flott jakke !!
Jeg har aldri orket å lage noen prøvelapp så jeg er veldig imponert over dere som faktisk gjør det.
Takk for at du er med på gi vekken i bloggen min.
Ønsker deg en flott uke :)
Rigmor sa…
så fin en prøvelapp :)
Grete sa…
Så flotte sjal! Har ellers surfa litt bakover i bloggen din. Veggteppet du la inn 18.okt.2009 var flott! Er det bare trekanter eller er det noen kvadrat også? Stoffene dine glir jo så flott over i hverandre at jeg ikke klarer å se om det er bare trekanter eller også kvadrat. Frister å prøve på noe lignende, men hvis det krever tålmodighet, blir det kanskje bare ei brikke....
Ida sa…
Hei!

Kjempefin jakke og lekker farge!

Jeg er omsider ferdig med en babyjakke og er på jakt etter akkurat slike knapper som du har på denne jakken. Kan jeg spørre hvor du har kjøpt disse?

Ida
Hei Ida!

Jeg hadde tre knapper som var arvet, men så var jeg så heldig å finne akkurat maken på Knappehuset i Oslo eller Perlehuset som det egentlig heter. Ligger i Grønnegate 1, rett ved Hegdehaugsveien. Tror de muligens har noe netthandel også. Bare google perlehuset så finner du det. :)