Nye puter til høsten (og litt nytt garn…)

Det er ikke ofte jeg syr for tiden. Det koster som regel litt for mye energi å styre med symaskin, styrkejern, skjærebrett m.m. Det er så mye enklere å slenge seg ned i sofaen og strikke litt.

I helgen kom imidlertid behovet for å bytte ut de lys turkise putene i sofaen, med noe mer høstlig og fargesterkt. Jeg hadde to orange puter på lur (på rommet til sekstenåringen riktignok…) og fant ut at de fint kunne kombineres med noen puter i olastoff.

En gammel duk fra Ikea i jeansstoff ble utgangspunktet. Putene ble sydd så enkle som mulig etter lavenergiprinsippet: ingen pynt, ingen knapper og ingen andre stoffinnslag eller dilldall.

Dermed ble det et overkommerlig prosjekt og sofakroken er fornyet for høsten helt gratis. Det må jeg si meg ganske fornøyd med. Lurer forresten på om vi har tidenes eldste sofa? Den kommer fra barndomshjemmet mitt og ble kjøpt i 1976/77. En fornyelse er muligens på trappene, hvis vi klarer å bestemme oss for hvordan en eventuell ny sofa skal være.

 IMG_3607_edited-1

Litt nytt garn er kommet i posten også. Til venstre overvåket av katten Persille: Merino silk og til høyre Ekstra fine merino, begge fra Pickles. Dette skal bli julepresanger etterhvert og jeg venter på mere garn fra USA og Danmark.

 Et bittelite nøste Abuelita tykk merino ble visst også med i pakken. Dette blir kansje en lue til meg etterhvert.

Denne uka har jeg ganske ambisiøse strikkemål: Jeg skal strikke ferdig et sjal til julepresang av Merino silk og i tillegg skal jeg strikke ferdig Featherweight-jakka. Så da kan jeg jo ikke sitte her, men derimot kaste meg over strikketøyet!

Ha en fin uke! :)

Kommentarer

Sylke sa…
Så flott det ble med de nye putene. Det gjelder å gjøre det enkelt - bra at du fant fram symaskinen ;)

Jeg ønsker deg en fin kveld. Klem fra Sylke
Kort og Søm sa…
Fine puter du har sydd! :O)
Og mye fint garn, ha en fin strikkeuke...*smiler*..
Klem :O)
Det enkle er ofte det beste! Det ble jo kjempebra! Fin Persille, også :)

PS: Sofaen vår er faktisk enda eldre enn deres - den er nok fra huset ble bygd i 1964. Og jeg gruer meg til den dagen den må byttes ut med et moderne monster!
gyldenkron sa…
Flotte puter. Når jeg leste at dere hadde den eldste sofaen, så trodde jeg at vi gjerne slo dere. Men det gjorde vi ikke, når jeg så årstallet. Vår er "bare" fra 2000. Men klar for utskifting er den.
mimouna sa…
Fine puter! Egentlig er det mest praktisk med slike enkle varianter, de konkurrerer ikke om oppmerksomheten med alt det andre man har i stuen. Masse fint garn hadde du jammen fått også. :o)