Å telle på knappene…

Tusen takk for postiv respons på de usydde jakkedelene jeg skrev om i forrige innlegg! Takket være alle oppmuntringene gjøv jeg løs på ermsyingen i går kveld. Hadde det ikke vært for dere hadde nok jakken ligget å skulet på meg fra sengen enda en god stund til, i alle sine bestanddeler.

En liten sniktitt:

IMG_3341

Mere kommer når tråder er festet, halslinningen er strammet opp og knapper sydd i. Apropos knapper så teller jeg på knappene over hvilke knapper jeg skal bruke. Jeg tok et dypdykk i Mormors syskrin og plukket fram gamle tinnknapper. Men samme hvor mye jeg telte dem, så ble det ikke åtte like.

IMG_3342 
Derimot ble det tre forskjellige typer. Mamma hadde en grå og hvit kofte med tilsvarende knapper som de nederste, så de knappene har jeg gode minner om fra barndommen. Det hadde vært veldig koselig å ha en jakke med like knapper.

Jeg vurderer derfor å sy disse ulike knapper i jakken, jeg tror faktisk det kan bli fint. Jeg viste knappene fram til mannen og spurte hva han trodde, men han konstanterte bare “takras-stil” igjen – hmpf!

Ute regner det vanrett, så knappekjøp er lite fristende. Gjenbruk er jo i vinden for tiden og helt i min ånd, så jeg tror jeg gjør et forsøk, takras eller ikke.

Ha en fin helg! :)

Kommentarer

Maria sa…
Syns godt du kan ha forskjellige knapper jeg.
Storsett(iallefall for meg) så har man jo jakka åpen alikevell,å da syns ikke knappene så godt.
Syns rett og slett at det blir sjarmerende og et herlig barndomsminne for deg med disse knappene.
trinemamma sa…
Ulike knapper er jo litt kult. Og jakken blir jo bare helt griselekker :-)
Tora sa…
Utrolig imponert over syferdighetene dine, det ble veldig bra! Lykke til med knappevalg, jeg hadde gått for gule for å gjøre jakka litt mer rampete, tror jeg..
torirot sa…
Kjør på med ulike knapper! Enig i at gule også hadde vært fint. Men knapper kan byttes ut om man vil, så bare sett i gang. Jeg har ofte funnet gamle kofteknapper på Fretex.
Jeg har kjøpt en jakke i dyre dommer med bare ulike knapper!!! En av fløyel, en i gull og en avlang og.... ja helt kaos.. Nå skal det sies at enkelte har lurt på om jeg har gjort det selv... Men neida, kjøpt som takras- det er den! Jeg er enig, kjør på! Bruk de du har. Du er unik!
Klem og lykke til!
Nina sa…
NYDELIG!
Og jeg må si at jeg tror jeg ville brukt alle disse forskjellige knappene - snakk om nydelig, rustikk preg på en så vakker jakke!
Hvis du sender meg en mail så kan jeg jo se om vi skulle fått satt opp ett spinnekurs i nærheten av der du bor (men på andre siden av jul, kanskje :-) )
Riktig god helg!
Hilsen Nina
Quiltefia sa…
Hei!! Så fin den ble!! Jeg blir helt parkert....... Min ligger på samme sted som sist!! Jeg stemmer på ulike knapper, det synes jeg er kjempefint!! Og blir du lei, eller finner noen enda finere, kan du bare bytte...... God helg!! AnneKari:-)
Moan sa…
Pfff! Takrasstil?
Bruk de flotte knappene du har funnet fram. Garantert lekkert :-)
Ha en fredfylt helg.
Jakka er i en farge, derfor er det bare kult med litt forskjellige knapper! Dessuten er da knappene litt i samme stil, så det blir absolutt bare bra. Tipper at mannfolk itte kjem til å se at det er forskjellige knapper når de først er sydd på heller! :)
Her skulle jeg sende en lenke jeg fant om montering, og så er du allerede ferdig! Kjempefin blir den.

Og tinnknapper er tinnknapper og trenger slett ikke å være like :) Og så er det så fint med tinnknapper på jakker med flettemønster, syns jeg.

Og takk for hyggelig melding!
Ulla-Bella sa…
Jakka blir kjempeflott - med de ulike knappene - så det så!
Merete sa…
Den er velnok blevet fin, din Hallett's Ledge. Jeg må vist også se at få taget mig sammen til at sy ærmerne i. Dine knapper passer rigtig godt til trøjen.
mimouna sa…
Alle de der knappene er veldig vanlige, tror jeg har noen av hver sort i knappeboksen min. De fleste er "arvet" fra avlagte plagg eller kjøpt på Fretex. Der finner du gjerne slike knapper veldig billig hvis du vil supplere. Synes slike brukte knapper får en patina som nye knapper mangler.

Det kan bli fint med ulike knapper. Men jeg tror ikke jeg ville ha blandet tinn med de hule aliminiumsknappene. De har veldig ulik tyngde i tillegg til at de gir forskjellig inntrykk.

Jakken din blir så fin,sammensyingen gikk jo kjempebra den!
TORUNN sa…
Morsom ide å bruke knapper fra ulike plagg som du har et forhold til. Ja, trives du ikke med knappene, er det jo bare å skifte dem ut, som også andre sier.
Ruth sa…
Ulike knapper er bare så sprekt. Jakken blir helt personlig og sånne gamle knapper er knallfine.
Dessuten er knapper enkle å bytte ut om man skifter mening etter en stund. Jeg driver å lager mine egne for tiden. Kjøpte en sånn liten greie fra en hobbybutikk og da er alt man trenger en liten stoffbit. Morsomt.

Nå skal jeg komme meg i seng. Natta.
Sylvia sa…
Jakken blir bare kjempelekker med forskjellige knapper da!!!
Og i dette innlegget ble jakken lilla, mens den i det forrige var rosa....
God helg!