Tysklandstur – del 1


IMG_2143_edited-2-1

Slott ved Rhinen 

Som nevnt i forrige innlegg var min kjære mann og jeg på biltur i Tyskland tidligere i sommer. Turens egentlige mål var å besøke mannens sønn som studerer i Münster. Münster ligger nord-vest i Tyskland og da er det vel bare naturlig å ta en avstikker nesten helt syd til den forgjettede garnbutikken Wollmeise i Pfaffenhofen?

Mannen var heldigvis velvillig innstilt til en sighsteeingtur gjennom store deler av Tyskland. Vi satte av åtte dager inkludert båttur med Kielfergen og planla reiseruta nøye  og bestilte alle overnattinger på forhånd. Dette gjorde vi ikke fordi vi er kontrollfriker, men fordi ME-formen min tillater ikke så mye uforutsigbarheter og ekstra belastninger som fulle hoteller og lignende kan forårsake.

IMG_1906

Første dagsetappe gikk fra Kiel til Magdeburg i det tidligere Øst-Tyskland. Vi rota mye med kjøringen denne første dagen, fordi vi undervurderte hvor vanskelig det var å kjøre i byer uten spesifikke bykart, men kun veiatlas. Først tullet vi da vi skulle kjøre ut av Kiel, så rotet vi da vi skulle prøve å finne den gamle bydelen i Lübeck, vi ga opp til slutt siden vi hadde en ganske lang dagsetappe foran oss. Til slutt klarte vi å kjøre feil da vi skulle gjennom Magdeburg for å finne Herrenkrug hotel  som lå utenfor byen.

IMG_1890  
Utenom disse byfadesene gikk turen fint, og vi var overrasket over hvor grønt og frodig det var og var mange koselige landsbyer og fine bondegårder med bindingsverkhus vi kjørte forbi.

Da vi endelig fant fram til hotellet, viste det seg at det var kjempestort, men lå veldig fint og fredelig til ved en vakker grønn park og en elv.

IMG_1901
De første dagene var det veldig varmt, det samme var hotellrommet. For en gangs skyld hadde jeg fått en lys idé og hadde tatt med en bordvifte. Den reddet oss gjennom flere varme netter.

IMG_1908

Det aller beste var hotellfrokosten. I motsetning til mange nordmenn drikker jeg aldri kaffe om morgenen, jeg er derimot avhengig av svart te med melk. På norske hoteller blir man gjerne avspist med teposer av ymse slag og bittesmå kaffekopper til å lage teen i.

Det var ikke tilfellet på et eneste av hotellene vi var i Tyskland. Så og si  alle steder hadde små tekanner man kunne brygge te i, og alle hadde et variert utvalg te. Det gjorde en te-elsker lykkelig og min medbrakte Ceylon-te fikk hvile i bagasjen til vi kom på Kielfergen igjen.

Etter den velsmakende frokosten gikk turen videre sørover. Mannen kjørte, jeg var kartleser og strikket når jeg hadde anledning til det. I dag gikk kartlesingen mye bedre, ingen store byer vi skulle innom, og vi kjørte stort sett på små sjarmerende veier.

Endestasjonen denne dagen var Cham i Bayern, en liten og antageligvis sjarmerende by. Jeg sier antageligvis, siden temperaturen holdt 37 grader denne dagen og gjorde det svært lite fristende å vandre rundt i solsteken. Flaks for oss, så hadde Hotel Randsbergerhof  svømmebasseng på taket, vi tilbragte klokelig det meste av tiden i vannet.

IMG_1940_edited-1
Om natten var det et forrykende regn og tordenvær, så selv om søvnkvaliteten ikke ble den beste, så ga varmen seg heldigvis litt. Det var veldig bra for denne dagen skulle turen gå til Pfaffenhofen og Wollmeise. Følg med da vel, for den opplevelsen kommer i neste innlegg!

Kommentarer

Sommertid sa…
Selvom jeg ikke skriver så mange kommentarer på mine bloggsurferunder så er jeg innom deg o leser titt og ofte. Derfor var det ekstra koselig å lese ditt reiseinnlegg her. Bilder og tekst var givende å lese, for en som ikke har vært så mye i Tyskland selv. Gleder meg til å lese om Wollmeise shoppingen og annet...
Ha en fin tirsdag :)
Sylvia sa…
Velkommen hjem fra ferie du også, Vibeke!
Så flott tur dere har hatt. Frokosten så jammen deilig ut, og det gjorde det svømmebassenget også, må jeg si.
Vi reiste mye i Tyskland da jeg var yngre, da vi kjørte nedover kontinentet for å besøke familien i Paris og i Spania. men mye har nok forandret seg siden da. La meg legge til at vi kjørte oss også mye vill i de største byene der, de gangene vi forvillet oss nedi....
Gleder meg til å lese mer, og se hva du kjøpte av garn.
Jeg har jo en lignende "ferie-historie" inne på min blogg for tiden, jeg også.
Lisbeth Bula sa…
Jeg elsker å lese om folks turer på bloggene 8har jeg oppdaget til min egen forundring i sommer!) og dette var morsom lesing- og bildene gledet meg like mye som teksten! Og gjett om jeg gleder meg til Wollmeise- selv om jeg aldri har tatt i ett nøste selv. Men det er jo garn. Da kan det ikke bli feil, spør du meg!
Quiltefia sa…
Hyggelig å få være med på tur!! AnneK:-)
Kort og Søm sa…
Dette så fint ut, og gode hotell frokoster er en god ting..litt godt å få servert god mat istedefor å måtte lage den selv av og til...*smiler*..

Ha en fin dag :O)
Velkommen hjem fra ferie!!
For en flott tur - og så klok du er som legger opp ferien slik - energiøkonomisering, energiøkonomisering :))
Jeg lo godt av diverse feilkjøringer - men så godt at det var en deilig park ved hotellet - og du for ide med bordvidte på tur!! Genistrek!! Og tekannene - de ble nok telurken sin det!!
Og så flott genseren i forrige innlegg ble!! Lekker!!
Godt å ha deg tilbake att :))
Ønsker deg en herlig uke!
Varm klem fra Lokki