Kattevask!

 

Bokstavelig talt så har vi faktisk utført en kattevask her hjemme.

Katten vår Persille har hatt en pågående krig med trostene i hagen i det siste. Det er tydelig at hun har gjort noe veldig galt i deres øyne, noe som antagelig innebærer at hun har kommet for nær redet deres. Trostene har vært nådeløse, de har kjeftet, stupdykket og sendt avgårde salver av fugleskitt i hennes retning. Persille har ikke vært dårligere, men hoppet ivrig etter trostene når de har dykket etter henne. Dermed var det jo ikke noe problem for fuglene å treffe henne med salvene sine heller.

I og med at hun etterhvert har søkt tilflukt på trappen, har den også fått sin tilmålte dose og vi har måttet ty til spyling med hageslange hver ettermiddag. Vi trodde at Persille ville være i stand til å ordne opp på eget vis, med sedvanlig kattevask. Nå skal det jo innrømmes at hun ikke er den ivrigste til å vaske seg til vanlig  heller, men nå ga hun liksom opp og pelsen var fryktelig seig.

Dermed var en tur i dusjen nødvendig. Vi har aldri dusjet katt før og var naturligvis spente på hvor mye klør som var innvolvert i prosessen. Heldigvis er Persille en rolig og eksemplarisk katt, så hun stod bare og "pep" litt og syntes synd på seg selv mens vaskingen pågikk.


Etter litt tørking og surmuling var vi tilsynelatende tilgitt, og pelsen var finere enn den hadde vært på lang tid! Etter en stunds sterkt påtrengt hvile etter den sterke opplevelsen, takket hun oss ved å gå ut og rulle seg i støvet på gårdsplassen.

I de siste dagene har det vært merkverdig stille utenfor. Krigen er over virker det som. Det er helt uvisst hvorvidt det er trosteungene som er trygt ute av redet eller Persille som har gitt opp kampen mot overmakten. Vi nyter freden og roen, og i dag skinner sola også ute! Strikketøyet kan igjen tas med ut sammen med solbriller og parasoll.

Ha en fin sommerkveld! :)

Kommentarer

Sylke sa…
Morsomme kattebilder - spesielt det øverste med skikkelig våt katt!

Ha en fin kveld, klem
Sylke sa…
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Sylvia sa…
En skikkelig kattevask, altså!
De blir jo så snodige og tynne når pelsen blir våt.
Vår katt gikk litt merkelig i forrige uke.....helt til jeg kom nermere og så det hang en halvspist "kjærlighet på pinne" i pelsen. Jeg lo litt da, altså. Men sa til ungene at de ikke måtte kaste slikt i buskene, for der går jo Rosalita på musejakt. Det var nok ikke en slik seig sak hun hadde håpet på, nei.....
Cecilie... sa…
Godt du har en eksemplarisk katt, for disse kattevaskene kan jo ofte resultere i både blod og tårer:)
Morsom kamp den har hatt med trostene da, måtte le litt når jeg leste om det.
Håper du koser deg i sola med strikketøyet:)
Quiltefia sa…
Hei!! Morsomt inlegg!! Våte katter er et rart syn!! Jeg har aldri prøvd å vaske katten vår, men jeg snakket akkurat med en som pleide å vaske kattene sine en gang i året!? Jeg har gjort det med en kattunge for mange år siden, men den ble så forkjølet etterpå. Nå har jeg akkurat nøstet opp litt av den røde hespen!! Har funnet et sjal som skal strikkes i biter. Tenker at det er en lur måte å prøve det på!! Gleder meg!! Hilsen AnneKari:-)
Haha, litt drama i hverdagen liver opp! Fine bilder!
Ja, i dag var det deilig med litt sol for kropp og sjel! Og mer skal det visst bli. Det er bare å nyte!
For et sjarmtroll :))
Så vakker!! Nydusjet og herlig!! Ja måtte krigen være over for iår - slik at du kan nyte strikketøyet ute i solskinnet uten risiko for å bli truffet av en "paintball"...
Ha en herlig uke Vibeke!
Klem Lokki
Hilde C. sa…
Oi, det var litt av en historie! De vet visst å forsvare seg disse fuglene :-)
Moan sa…
En ikke helt fornøyd katt!
Litt action er jo moro, da :-)
Hehe.. Ikke spøk når fuglene bestemmer seg for å stupbombe! Morsomme biler og morsom historie.
Jeg ønsker deg noen varme gode sommerdager, det kan vi jammen meg trenge!
Klem