En påske i latskapens tegn!

Dette har vært en lat påske!  Jeg hadde tenkt til å lage et og annet blogginlegg i påsken, men så kom som sagt latskapen over meg. Kanskje kan jeg skylde litt på været også, som her på Østlandet har vært over middels trist. Fotografering i regnvær er ikke så morsomt og frister egentlig ikke å bevege seg utendørs i det hele tatt. I steden ble det påskeaktige inneaktiviteter som krimlesing, kryssordløsing, brettspill og inntak av påskelam.

Det var forresten godt å høre at det er flere som driver med takraspynting, da blir det liksom litt mer legitimt å fortsette med det.

Jeg klagde i det forrige innlegget mitt på den ublu prisen på trollhasselgrener. Alternativet ble Forsythia-kvister fra hagen ( og nei det ble ingen delegering, jeg plukket de selv). Nå har de begynt å blomstre så nydelig, så da var det ikke noe tap å ikke få trollhassel.  

IMG_9531

I går beæret endelig solen oss med sitt nærvær fra morgenen av og et godt stykke utover dagen. Vi kjente vår besøkelsestid og benket oss ute med tepper, strikketøy og lesestoff. Vi glemte heller ikke det viktigste, nemlig halvflasken med champagne som har ligget i kjøleskapet i flere uker i påvente av sol. Det er nemlig en tradisjon hos oss (hele 2 år gammel!) at første gangen vi kan sitte ute etter vinteren skal feires med champagne.

IMG_9479_edited-1 Det var egentlig ikke nødvendig med lue og skjerf, det er bare Tor som er redd for å bli syk kald!

IMG_9489 

Siden det bare var en halv flaske gikk det heldigvis ikke ut over strikkingen heller. Det var godt å kunne sitte ute i solveggen med strikketøyet igjen.

IMG_9504_edited-1 
Det er veldig mye glattstrikk på denne genseren, men jeg klager ikke for jeg liker glattstrikking så mye bedre enn vrangstrikking. Dessuten er jeg straks ferdig med første armen, så nå er det ikke så mye igjen.

Da vi endelig  kunne bevege oss utendørs uten å bli våte, oppdaget jeg at våren faktisk har inntatt hagen vår! Både krokus og snøklokke (i entall foreløpig) har plutselig funnet det for godt å dukke opp der snøen har smeltet. Det er rart hvor glad man blir av de første vårblomstene!

IMG_9536_edited-1 IMG_9533_edited-1

I dag er solen litt mer tilbakeholden, men vi holder håpet oppe! I mellomtiden skal jeg på en liten bloggrunde å se hva som har skjedd rundt omkring i påsken!

Ha en fin dag! :)

Kommentarer

Sylke sa…
Det var sikkert deilig med en lat påske. Selv skal jeg ha en lat dag i dag ;)

Ha en god 2. påskedag, klem!
Torunn sa…
Hørtes deilig ut med ein lat påske! Ha ein fin 2.påskedag!
Ruth sa…
Påsker skal være late, alt annet er bare tull og jåleri. ;)

Å feire med sprudler er en superb tradisjon. Jeg feirer mai på samme måte og da slenger jeg noen jorbær i glasset også. Noen tradisjoner er bedre enn andre, ikke sant?

Ha en fortreffelig uke.
Frk. Chilli sa…
Hørtes deilig ut med en lat påske, man må jo bare nyte de fridagene man kan:)
Våren har kommet litt her også, har fått krokus i hagen og påskeliljene er og på vei opp:)
Gleder meg til å se Olive`n din ferdig. Jeg har sagt det før og sier det igjen, jeg digger fargene dine:)
Judith sa…
Langsomme påsker er de beste. Strikke, lese, kose seg høres helt perfekt ut:-)
Wenche/chawo sa…
En lat påske er herlig det.Selv om været ikke har vært det beste,ser det ut som dere har hatt det trivelig.
Anlen sa…
Påske er ein storfavoritt:) Det er så lite "må-ting" i påska. Det ser ut som du har hatt ei herleg påske!
Lokki sa…
Jeg digger det "takraspynt" uttrykket!
Jeg skal fortelle deg noe, jeg tror jeg har pakket sammen påskepynten på et ekte takras-pakke-ned-påskepynten- vis...?...
Kankende festlig, litt sann hulter til bulter...
Dette etter inspirasjon fra deg!!
Også så flott det ble med de grenene, ikke akkutrat noe takrastakter over den pyntingen i alle fall :))
Herlig vårlig start hos deg, fortsett og kos deg og lat deg - det er viktig å ta en gooood pust i bakken :))
Ønsker deg en nydelig 2.påskedag!
Klem Lokki
Lat påske er deilig!
Og for en bra tradisjon å feire vårsola med champagne! I år er det liksom litt ekstra å feire også - etter en tøff vinter og en søkkvåt påske.
Men nå er det tilbake til hverdagen. Ha en finfin uke!
For en herlig tradisjon dere har, med champis første dagen man kan sitte ute... :O)
Deilig med hjemmepåske..., det syns jeg. i år har jeg vært hjemme nesten hle påsken...bare latet meg og slappet skikkelig av. i går lå jeg på sofan nesten hele dagen... :O)

Ønsker deg en finfin kveld!
Quiltefia sa…
Hei!! Hvis du har hage?? plant en trollhassel nå i vår!! Jeg har 2 stk, som jeg "høster" litt av jul og påske, eller når jeg trenger. Men det tok noen år før jeg hadde hjerte til å klippe av den.....Jeg har sett dem på Plantasjen tidligere år!! Hilsen anneK:-)
Maria sa…
Jeg elsker å se vår blomstre rundt omkring i blogger. Håper det snart dukker opp noen små tegn her også:-)
Mette sa…
Herlege roser du har fått deg i headingen. No gler vi oss til våren og meir sprudlande dråper i glaset.
Farmors sa…
Det var en super tradisjon! Har noen flasker i kløleskapet i kjeller'n som vi aldri får smakt på,hmmm nå lurer jeg virkelig! Kanskje etter årets første sykkeltur? Det var nemlig idag!
Sylvia sa…
Heisann, det så da meget godt ut, å sitte ute med et glass Champis!! En veldig god tradisjon dere har funnet dere, der.
Jeg satt på hytta med strikketøy, bok og kaffe og Cognac. Ellers har det gått mye i ost og rødvin her hjemme. Det er godt at hverdagen er tilbake, for man blir litt sliten av all denne fritiden i lengden!!! ;)
Ha en superduper uke, Vibeke.
Hanne sa…
For en herlig tradisjon. Hold på den!
Moan sa…
For en flott tradisjon! Ser helt nydelig ut!
Hilde C. sa…
For en fantastisk tradisjon å feire med champagne på første utedagen! Er det noe som er verdt å feire skikkelig så er det jo nettopp det etter en lang vinter :-)