Linsesuppe – dagens middag

På mandager synes jeg det er godt med en middag som er lettvint og ikke alt for krevende å lage. Dagens middag her i huset ble derfor  linsesuppe. Siden denne retten er rene kinderegget: både sunn, god og lettvint på en gang, tenkte jeg at jeg skulle dele oppskriften med dere.

IMG_9069_edited-2-1

Linsesuppe (4 porsjoner)
1 finhakket løk
1-2 gulrøtter i skiver
2 dl røde linser ( jeg bruker også gule mung dal linser, det fungerer like godt)
8 dl kraft eller buljong + vann
2 fedd hvitløk IMG_9075_edited-1
1 boks hakkede tomater
1 laubærblad
1/2 spiseskje paprikapulver ( i dag brukte jeg garam masala isteden)
1 ts tørket timian

Bløtlegg linsene i 3-4 minutter og skyll de deretter til vannet klarner
Stek løk og hvitløk noen minutter til det blir blankt.
Tilsett linser, gulrøtter, tomat og kraft (eller vann og buljong) og krydder
Kok ca 15 minutter til linsene er møre.
Smak til med salt og pepper.
Suppa blir ekstra god med et dryss parmesan og litt god olivenolje.


IMG_9072_edited-1

I andledning kvinnedagen i dag ønsker jeg alle kvinner som er innom (går ut fra at det er ca 99%) Gratulerer med dagen og en fortsatt fin kveld!

Kommentarer

Denne lager jeg også! Er veldig glad i alle slags belgvekster, og bruker det gjerne. Dessverre er ikke "barna" enig med meg her, men nå som de har flytta, blir det nok linsesuppe igjen tenker jeg. Ha en fortsatt fin kvinnedag!
Hanne sa…
Tusen takk for oppskrift, jeg elsker linser. Og at det er kjappt og greit å lage er stooor bonus!