Et bittelite sjal!

 IMG_9085_edited-1

Andrea’s shawl heter dette sjalet som er mitt fjerde av ti i alongen som jeg er med i på Ravelry.  Sjalet ble lite, ja jeg vil faktisk si bittelite og jeg brukte bare 70 gram garn. Jeg får det så vidt rundt halsen, men heldigvis sitter det i det minste på uten å falle av. Jeg regner derfor med at det kan bli et praktisk lite vårsjal etterhvert som det blir varmere ute nå.

Garnet er Drops alpakka, som jeg fikk av ungene til jul. Siden jeg hadde flere farger, lagde jeg forskjellige farger på stripene, så ble det litt mer variasjon og morsommere å strikke (og selvfølgelig flere tråder å feste).

 IMG_9088_edited-1
Jeg kan nesten ikke skylde på andre enn meg selv når det gjelder størrelsen, siden jeg strikket i strørrelse small og med tynnere garn enn i oppskriften.  Dette sjalet er i grunne ganske raskt å strikke, men jeg knotet litt siden det skal strikkes i tre deler.

Først så strikkes “blondekanten” nede som en lang remse. Det var i grunnen ganske langtekkelig og da jeg hadde strikket nesten 400 pinner som størrelse small skulle ha, synes jeg det så mer enn langt nok ut. Skinnet bedrar tydeligvis. Så skal det plukkes opp x antall masker langs blondekanten og selve sjalet kan strikkes. Selve strikkingen gikk fort og greit, og siden maskeantallet minsker oppover gikk det jo raskere og raskere.

IMG_9089_edited-1

Når det var gjort, skulle det plukkes opp masker langs kanten øverst på sjalet for å lage en “bord” der også. Plukke opp masker er ikke min sterkeste side, og jeg strevde veldig, og måtte prøve flere ganger for å få det sånn noenlunde pent. Til slutt var det picotfelling, og det viste seg også å ikke være en av mine sterke sider, for jeg skjønte rett å slett ikke hvordan det skulle gjøres. Prøvde å se på diverse filmer om det på You Tube også, men fikk det likevel ikke til. Så da ble det en I-cordfelling isteden.

IMG_9086_edited-1

Trass i frustasjonene ved strikkingen og størrelsen er jeg ganske fornøyd. Jeg liker veldig godt kombinasjonen med “blondekant” og litt røffere striper som dette mønsteret har. Jeg synes også fargekombinasjonene kom heldig ut og alpakkaen er myk og behagelig.

Nå tror jeg at jeg må ha en pause fra sjalstrikking for en periode. Jeg har mye annet i strikkekøen min nå og det første blir antagelig pulsvanter som passer til sjalet her, men da jeg klare å lære meg picotfelling først.

Kommentarer

Kort og Søm sa…
Nydelig sjal!
Du er jammen flink til å strikke :o)
Klem Fredrikke :o)
Hanne sa…
Sjalet var kjempe fint. Jeg har sansen for små sjal jeg, synes de store blir så fryktelig store :P
Frk.Badegakk sa…
Det var et utrolig vakkert sjal!!!!! Vel verdt innsatsen vil jeg si! Flink du er! Og fargekombinasjonen var nyydelig!
Rigmor sa…
det ble utrolig fint, likte fargene!! Blir nå godt å ha ett vår sjal også !
Ruth sa…
Jeg jukser litt jeg når jeg skal lage picotfelling. Jeg syns det er enklere å felle av med heklekrok.

Jeg plukker opp 1. maske med heklekroken - så plukker jeg opp neste maske og drar den gjennom den første masken. I maske felt. Voila. Vil jeg ha picoter så hekler jeg bare en 3 - 4 luftmasker, fester dem i 1. maske masken på kroken og så har du en picot. Feller av en 4 - 5 masker og så lager jeg en picot til. Fellekanten blir ikke så stram heller når du gjør det sånn.
syglad sa…
Sjalet ble nydelig og fargen var også fin..
Lite og varmt sjal :-)

Ha en fin dag
Anlen sa…
Det var eit sjarmerande sjal, sjøl om det er bittelite;)

Eg strikkar på eit sjal som skal strikkast andre vegen, og det er tiltalande for meg å få kortare omgongar i staden for stadig lengre...
Quiltefia sa…
Det var et veldig fint sjal!! Men jeg skjønner at det var mye arbeid.... AnneK:-)
Turid sa…
Oi, oi for et pent sjal. Du inspirerer med så flott håndarbeid.

Bildene dine er veldig fine ;-)
Sylke sa…
Det ble et fint sjal, flott med fargeforløpet mellom stripene!
Har du prøvd å plukke opp maskene med heklenål og sette dem på strikkepinnene etter hvert? Det fungerte bra for meg!

Ha en fin kveld!
torirot sa…
nydelig sjal ! !
Hege sa…
Så utrolig vakkert. Gu så flotte farger du har valgt :)
For et fint lite sjal! Jeg har flere småsjal, og bruker dem mer som halstørkler. Fint å ha noe varmt i halsen nå når vi forhåpentligvis kan sitte ute i solveggen etter hvert.
Jeg skjønner heller ikke noe av picotfelling. Feller av helt vanlig og hekler på en pikotkant etterpå jeg. Raskt og effektivt. Men ellers så hørtes det veldig lurt ut med i-cordfelling - det blir antakelig mest stabilt og solid øverst på et sjal. Det må jeg prøve.
Ha en fin fredag!
Hanne sa…
Ååååååååå, så lekkert!
ha en fin helg.
Tino sa…
Sjalet var helt nydelig, så flink du er. Likte fargene så godt.
Klem T
Trådsnella sa…
Så fint et håndarbeid!! Beundrer dere som har tålmodighet til strikking, det har nemlig ikke jeg!:)Det var utrolige vakre farger og kanskje like praktisk at det ikke er såå stort siden det snart er vår!!:))
Ønsker deg en riktig god helg:)
Torilpia sa…
Herlige farger på det sjalet. Spennende strikkevarianter :o)
Regner med pulsvarmerne blir flotte også .. litt mer forseggjort enn de jeg laget .. hihi .. :o)

Ha en kjempefin helg - klemmer!
lenak sa…
Skikkelig fint sjal, å skikkelig flotte farger :o)
go hobby helg til deg
Sylvia sa…
Så koselig med et slikt lite sjal. Sånne liker jeg. Og så liker jeg store sjal. Alt til sitt bruk.
Artig måte å lage et sjal på. Å strikke blonder løst har jeg vært med på en gang, og aldri mer.....enda det var på et babysett(nyfødt)men det skulle være over alt, huff....... Nydelig sjal, iallefall Vibeke.