søndag 27. desember 2009

Garn, snø og snart sol!

I år har vi hatt en fin og fredelig jul, som i tillegg til de vanlige juletradisjonene var preget av garn og snø. Snø fordi det snødde da vi kjørte avgårde til julefeiring julaften, og da vi dro hjem igjen i går lavet det ned så vi nesten ikke kom hjem igjen. Garn fordi flere syntes det måtte være en passende julegave til meg!

Jeg var så heldig å få ett alldeles nydelig hjemmespunnet garn fra en venninne. Garnet er fra hennes egen angorakanin, det er superbløtt og varmt og skal bli votter for kalde fingre.

I tillegg fikk jeg garn fra alle de tre håpefulle. Mest Drops alpakka i forskjellige farger, så det blir en utfordring hva jeg skal bruke det til. Kanskje jeg skal prøve på en genser i striper? Har lyst til å prøve å strikke en genser ovenfra og ned, for det har jeg aldri gjort.
Siden vi ikke feiret jul hjemme, var jeg forskånet fra det verste julestresset i forbindelse med å lage julemiddag og denslags. Dermed fikk jeg både strikket ferdig vottene jeg begynte på rett før jul og laget en ny lue til meg selv. Så og si hele familien fikk hjemmestrikkete luer til jul, så det var bare meg i gjen og nå er det også i boks.
Vottene er strikket i Mirasol alpakka uten noen bestemt oppskrift. Jeg la opp 42 masker, lagde kile med økning på 15 masker til tommel. Da jeg trodde de var lange nok (det var ikke den første) felte jeg to masker på begynnelsen av 1. og 3. pinne og på slutten av 2. og 4. så og si hver runde til det var ca 5-7 masker igjen. De ble tredd på tråd og snurpet sammen og festet.

Neste gang legger jeg nok opp litt flere masker og lager de litt lenger, siden de ble litt små. Litt mer avansert flettemønster kan jeg nok også med hell våge meg ut på neste gang.

Luen ble strikket med et nøste Schachenmayr Alpakka Fashion jeg vant i blogglotteriet i Judith sin strikkeblogg en stund før jul. Jeg som aldri pleier å vinne noe, har i tillegg til garn vunnet fem nydelige maskemarkører av samme typen som på bildet i en utlodning på Sols garnkurv.

Jeg har vært litt skeptisk til sånne maskemarkører for jeg har ikke skjønt hvordan man bruker de uten å strikke de inn i plagget. Det viste seg å ikke være så veldig vanskelig, så da sier jeg farvel til alle garnstumpene jeg har brukt tidligere.

Jeg hadde bare 50 gr garn og det ble selvfølgelig for lite. Utrolig nok viste den lille resten jeg hadde i Drops alpakka etter Kiri-sjalet seg å være akkurat samme farge, så med to tråder av denne var det umulig å se forskjell! Det ble likevel litt lite, så avslutningen ble litt bråere enn i oppskriften, men det gjorde i grunnen ingenting.
15-åringen er modell med katten Persille.
Mønster: Lace leaf hat (Ravelrylenke med gratismønster)

Da det regnet som verst i november ble jeg så værsyk at noe måtte gjøres. Dermed gikk vi til det skritt å bestille chartertur til sydligere strøk. Veldig lenge siden jeg har vært på noe sånt, men jeg gleder meg til å se sola lenger enn noen minutter av gangen og selv om jeg er veldig glad i ull, skal det bli godt å tulle seg ut av noen lag noen dager.

I morgen vender vi derfor nesa sydover, så da blir det stille her på bloggen en ukes tid. Ønsker alle en fortsatt god jul og et godt nytt år!


onsdag 23. desember 2009

God jul til alle!


Med bilder av de fine gamle julekulene jeg har arvet av Farmor, ønsker jeg alle en nedstresset juleinspurt og en fredelig julehøytid!
(Kulene er i mangel av juletre hengt opp på den gamle rundovnen fra Kværner bruk.)


tirsdag 22. desember 2009

Det nærmer seg....

Det er bare to dager igjen til jul og etter en liten bloggrunde ser jeg at det mange som har det travelt for tiden. Jeg er imponert over hvor mye mange gjør før jul. Det er utrolig mange flinke bloggdamer som pynter og baker og gjør det trivelig for alle de har rundt seg.

Jeg sender mange varme tanker til dere alle og håper dere passer på å kose dere masse også og ikke sliter dere helt ut!
Her er det ganske rolig stemning i dag. Vi har handlet inn de siste julegavene og pakket inn. Nå er mannen dratt for å fordele noen av pakkene til mottakerne. Bakingen har vi tatt lett på i år, siden vi ikke skal være så mye hjemme i julen. Av samme grunn har vi heller ikke juletre, men litt pynting har blitt likevel.

Nå gjenstår litt vasking, hvorfor gjenstår alltid det kjedeligste til sist forresten?
I morgen blir det julegrøt med mandel. Lurer på hvem som vinner premien i år?
Jeg prøver å hurtigstrikke et par votter også, siden kulda har kommet. Etter seks forsøk tok jeg hintet og ga opp å strikke Postwar mittens for denne gang. Nå blir det et par i Mirasol alpakka uten ordentlig oppskrift i stedet. Den første er ferdig, men den ble litt rar så lysten på å strikke nummer to ble litt mer laber. Jeg har merket meg noen endringer jeg skal gjøre neste gang i det minste. Det første blir å strikke den lang nok!


Ha en fortsatt fin førjulstid!

søndag 20. desember 2009

Resirkulerbare gaveposer
I år har jeg gjort innhugg i det blå stofflageret mitt og lagd gaveposer til en del av gavene vi skal gi bort til jul. Dermed har jeg gjort en liten innsats for å minske berget av gavepapir på julaften. Posenen har litt forskjellig størrelse, men er såpass store at de fint kan gjenbrukes som skoposer eller til å ha andre nyttige (eller unyttige) ting  i etter julaften.

Jeg har puttet flere gaver i hver pose, sånn at det blir en liten samlepose til hver.

Hvis du mot formodning skulle ha masse overskudd og tid nå før jul, er posene enkle å sy. Pickles har en enkel gjennomgang på hvordan de lages, den finner du her.
Hvis ikke, kommer det en tid etter jul også, og stoffposer kommer alltid til nytte. Veldig fine til strikketøyet for eksempel.


Ha en fin adventssøndag!

lørdag 19. desember 2009

Å glede andre...Det å glede andre med gaver kan ofte være mer tilfredsstillende enn å motta dem. Man trenger slettes ikke være gammel tante for å mene dette, det er bare å se på barns forventing når man skal åpne en gave de selv har laget.

Dette går heller ikke over når de søte små blir tenåringer, selv om den gjengse oppfatningen av disse ofte synes å være at det kan være i overkant selvopptatte. At de langt fra er det hele tiden fikk jeg bevis på for et par dager siden. Jeg er så "heldig" å ha bursdag en uke før jul. Noe som ofte avstedkommer sukk og stønn hos de nærmeste over at jeg faktisk "skal ha" bursdagsgave i tillegg til julegave innenfor et så kort tidsrom.

Tilbake til poenget, tenåringene gledet seg så umåtelig til jeg skjulle åpne gaven fra dem, mer enn bursdagsbarnet nesten. Det hadde de også god grunn til for inne i papiret skjulte denne gaven seg:
De har tydeligvis fått med seg min motstand mot orddeling eller særskriving og sett hvordan jeg morer meg med noen av de mer komiske konsekvensene av dette. En miidt i blinken gave med andre ord! Nå morer jeg meg med å lese små snutter om gangen, så den varer så lenge som mulig. De er snille og omtenksomme tenåringene!

Siden det er så mange håndarbeidsblogger som viser fram kalendergaver for tiden, kan jeg kanskje vise fram en gave til som jeg fikk av mine foreldre:

Et aldeles nydelig, gammelt sølvskrin. Jeg vet ikke om den har vært brukt som en liten pilleeske eller til et smykke, men det var utrolig forseggjort og fint. Oppi skrinet lå det et par flotte turkise øredobber, så jeg må jo ha vært usedvanlig snill i år, eller var det til jul det kanskje? I hvertfall så har foreldrene mine vært usedvanlig snille i år.
I tillegg fikk jeg en superfin koffert av kjæresten og av sønnen fikk jeg første sesong av tv-serien "Six feet under". Han mente at jeg trengte noe å se på mens jeg strikket og det er jo sant. Jeg er så kjedelig at jeg stort sett legger meg for tidlig å få sett mange av disse tv-seriene.

Kan jeg si at jeg fikk verdens beste ull/silke-trøye av søsteren også? Det ble et veldig selvsentrert innlegg etterhvert dette her merker jeg...

Etter en sånn bursdag, er det som det nesten blir litt mye med gaver til jul i tillegg, så jeg skjønner jo hvorfor alle sukker og stønner litt. Til mitt forsvar må jeg jo si at det ikke var en selvvalgt dato. Lurer forresten på i hvilken grad man blir påvirket av å bli født på en av årets mørkeste dager? Hadde jeg vært mer optimistisk hvis jeg  hadde vært er vårbarn for eksempel?


Nå skal jeg gi meg, ha en fin førjulshelg! :-)

torsdag 17. desember 2009

En utmerkelse

Jeg har vært så heldig å få en utmerkelse fra Annepålandet som har bloggen  A's almanakk.Da jeg startet opp denne bloggen i september, hadde jeg ikke tenkt så nøye over hva det innebar eller hva jeg ville formidle i bloggen min. Veien har blitt til underveis og jeg er fortsatt på læringsstadiet.

Forventningene til å få besøk på bloggen har ikke vært så store, men det er utrolig oppmuntrende at det faktisk er en del som er innom og leser. Jeg var heller ikke klar over hvor stas det kunne være å få hyggelige kommentarer på innlegg. Jeg tror at det å bli sett, det er viktig også i bloggverdenen.Det å få en utmerkelse er derfor utrolig oppmuntrende i forhold til å føle seg sett, og at noen faktisk liker det de ser. Takk skal du ha Anne!

Før jeg gir utmerkelsen videre vil jeg anbefale å ta et besøk inne hos Anne. Hun er absolutt en av de som har en inspirerende og kreativ blogg. Jeg liker blandingen av utrolig fine strikkeplagg, meningsfylte innlegg og gode bilder.

Utmerkelsen skal gis videre til blogger som inspirerer. Det er mange inspirerende blogger, og noen av dem har fått denne prisen allerede. Jeg er så overfladisk at jeg synes utseende teller, det utgjør førsteinntrykket og avgjør om jeg fortsetter å lese bloggen eller ikke. Jeg blir også veldig glad når jeg ser gode bilder, spesielt når de er vakre og kreative i tillegg. Hvis teksten også er menigsfylt og interessant har vi en vinner. De jeg har valgt ut blant alle de flotte bloggene jeg titter innom er:

Sylke med bloggen Lysstreif. Hun skriver fine tekster til ettertanke, illustrert med vakre bilder. I tillegg lager hun flotte ting. Jeg anbefaler å ta en liten pause fra førjulsmaset og senke pulsen litt med et besøk i denne bloggen.

- Hannes hage, som har en vakker blogg med nydelige bilder av blant annet håndarbeid og hage. Sjekk for eksempel ut alle de lekre pulsvantene i mange kreative varianter som Hanne har laget.

Fin i formen har en utrolig fin og inspirerende blogg, med masse originale arbeider hun har laget og hun deler generøst oppskrifter  med oss andre. I tillegg klarer hun på forunderlig vis å ta de fineste bilder så det virker som hun er helt upåvirket av mørkeiden som rammer oss andre.

- Fredrikke med Kort og Søm som er utrolig kreativ og flink til å sy og tillegg åpenbart har flere timer i døgnet enn de fleste andre, hvis man skal bedømme etter produktiviteten. Fredrikke lager også kort og syr for salg. Sikkert derfor hun er så ekstra travel nå før jul, det er nok mange som ønsker seg noe av det fine Fredrikke lager.

Til slutt vil jeg bare takke alle som er innom her på besøk og spesielt de som har overskudd til å legge igjen en kommentar, det blir satt veldig stor pris på!Ha en fin førjulskveld!

onsdag 16. desember 2009

Finull - ikke så fint likevel?
Jeg er ferdig med julegavestrikking og planen var at jeg skulle kose meg med å strikke votter i jula. I garnkurven lå tre vellagrede nøster med Finullgarn fra Rauma. Etter vel ti år regner jeg med at nøstene kommer under denne kategorien.

Finull er såvidt jeg har forstått regnet som nærmest perfekt til votter, så med friskt mot har jeg lett etter passende vottemønster på Ravelry. Da jeg fant oppskriften på Postwar mittens ble jeg kjempeglad, fargene på garnet mitt passet veldig godt til dette mønsteret.

Men, nå har jeg lagt opp til disse vottene fire ganger og rekt opp fire ganger og det virker ikke som Finullgarnet vil samarbeide med meg! Vottene blir for store uansett hva jeg gjør!Bildet er fra det fjerde forsøket. Først la jeg opp 72 masker som oppskriften sa på pinner nr 2.5. De ble gigantiske. Nytt forsøk, nå med 60 masker, men fremdeles alt for store. Jeg forhørte meg med de flinke strikkerne på Hobbyboden og fikk tips om å bruke pinner nr 2. Enda et nytt forsøk, fortsatt ble de for store.

Et siste og fjerde forsøk ble gjort med vrangbord i stedet for glattstrikk, som det stod i oppsrkiften. Resultatet blir som bildet viser fortsatt for stort. Nå har jeg riktignok tynne håndledd, men så tynne er de ikke. I tillegg fikk jeg vondt i de nevnte håndleddene av å strikke på pinne nr 2 med såpass stivt garn. Redd var jeg også for at de tynne trepinnene skulle knekke for hver vrangmaske, for de bøyde seg faretruende.

Nå er jeg lei, og skuffet over finulla og lurer på hvorfor jeg ikke får det til? Dessuten lurer jeg på om jeg har blitt bortskjemt av å strikke med myk alpakkaull og Wollmeisegarn, for jeg synes finulla var stiv og hard å strikke med.
En ny dypdykk i blant det vellagrede garnet ble gjort og opp kom diverse rester med 2-tråds lammeull fra Nøstebarn. Selv om dette garnet ikke er så vellegnet i fargene, så er det atskillig tynnere (og mykere) og med dette må jeg vel klare å lage et par votter som ikke blir gigantiske?

Jeg trenger nemlig et par votter til kulda setter inn for alvor. Kald på fingrene som jeg blir da trenger jeg et par votter til å ha utenpå vantene mine. Eneste måten jeg kan holde varmen i vinternatten.


Og til dere som ønsket meg god bedring etter at jeg klaget over formen i innlegget i går, så er jeg bedre i dag heldigvis!

Ha en fin onsdag!

tirsdag 15. desember 2009

Unyttig tidsfordiv i desember

Jeg hadde egentlig tenkt til å skrive et fornøyd innlegg om at jeg var ferdig med alle julepresangene jeg skullle lage. Men, ikke før hadde jeg tenkt tanken, kom jeg selvfølgelig på en presang jeg hadde glemt å lage. Så da gikk jo ikke det, så det får jeg komme tilbake til når det igjen er aktuelt...

Energien er ikke på topp for tiden, og det går ut over både juleforberedelser og hyppigheten på bloggoppdateringer. Så istedet har jeg nå tilbrakt litt unyttig tid i sofaen med å leke meg med Photoshop. Jeg har puttet forskjellige bakgrunner på noe av garnet mitt!  Ja du leste riktig - garn! Jeg kunne jo ha lagd julekort eller brukt bilder av familien, men det tenkte jeg ikke på en gang.


Sunbleached silver 100% merino lace fra Impulse of delightDet er mulig jeg er blitt helt miljøskadd, men til mitt forsvar så må jeg si at jeg fikk nytt garn i postkassen i dag, som jeg skulle prøve å ta bilde av. Frustrert over det dårlige fotolyset tydde jeg til Photoshop og så bare ballet det på seg.


Nederst: Silk lace hurricane fra Hedgehog fibres 


Som bildet under viser var det ikke bare garn som fikk ny bakgrunn, så kanskje det er håp for meg likevel?Eller kanskje ikke? Dette er et hjørne av en julepresang, som viser at merkelappene er kommet i bruk!

Takk for innspill om genseren i innlegget under! Det ga meg nytt pågangsmot til å gjøre noe med den. Nå har jeg felt av og "genseren" har fått seg en tur i vaskemaskinen. Jeg skal prøve å lage veske av den og jeg tror det skal bli artig å prøve uansett hvordan resultatet blir.

Så håper jeg alle har produktive dager, der de får gjort litt mer fornuftig enn meg! :-)

søndag 13. desember 2009

På bunnen av garnkurven...

ligger denne:


Der har den ligget en ti års tid og kommer aldri til å bli strikket ferdig! Det var opprinnelig ment å skulle bli en genser til tenåringen som da ikke var tenåring men en 4-5åring. Garnet er Rauma tre-tråds og mønsteret er forskjellig på hver side av genseren. Noe som antagelig forklarer hvorfor den ikke ble ferdig, det tok lenger tid enn jeg hadde tålmodighet til.
Men, hva gjør jeg med den nå? Jeg har ikke så mye mer garn, kun et nøste i hver rødfarge. Det kunne bli en pute, men den ville bare bli brukt hver jul og vil være litt stikkete å hvile hodet på.

En ting jeg lurer på om kunne være mulig var å lage veske av den? Felle av og sy sammen i bunnen, kanskje tove litt. Fore den og sy i glidelås, også må den jo ha en eller annen slags form for rem til å ha over skulderen. Er det noen som har erfaring med å bruke halvferdig strikketøy til noe fornuftig, som har noen tips og råd?

Eller er det mest fornuftig å rekke den opp, sånn som jeg gjorde med setesdalsgenseren?

lørdag 12. desember 2009

Nisseverksted
I går hadde jeg nisseverksted med tenåringene. Første nisseverksted gikk av stabelen i desember i fjor og da lagde vi de fargerike nissene på bildet under. I år ble det grånisser.Nissene blir laget av "halvfabrikata" det vil si gjør-det-selv pakker fra Panduro, der alt du trenger er inkludert og med fyldig bruksanvisning. Jeg burde kankskje ikke være bekjent av å bruke "ferdigpakker" siden jeg påberoper meg å ha en håndarbeidsblogg, men nisseverkstedet blir veldig overkommelig på den måten og tenåringene blir veldig fornøyd med resultatet. Alternativet hadde nok vært mer på dorullstadiet.
I år hadde vi i det minste en litt mer avansert nissepakke. Vi måtte i tillegg til å klippe ut og sy luene selv, også tegne på ansikter helt på egen hånd! Men, vi tok utfordringene på strak arm og kom i mål i fin stil ;-)
Det aller viktigste var at vi fikk en koselig kveld i fellesskap og at jentene synes det er morsomt å lage noe med hendene. Kreativiteten fikk de brukt litt også i den endelige utformingen av nissene og alle ble forskjellige. Det lover godt for fremtiden, for noen må jo strikke alt det jeg ikke får tid til selv!

Ha en fin lørdag!

fredag 11. desember 2009

I denne søte juletid...

I denne søte juletid vil jeg gjerne få friste med noe salt til avveksling fra alt det søte de fleste av oss får i seg alt for mye tilstrekkelig av nå om dagen.

Salte mandler er både lettvint og godt og en fin avveksling til julekaker og marsipan. Visste du forresten at mandler er rike på E-vitamin, jern, sink, kalsium, magnesium og fiber, i tillegg til å inneholde sunne fettyper? Kan altså spises med ganske så god samvittighet, hvertfall hvis man ikke er for rundhåndet med saltmengdene.
Framgangsmåten er som følger:

Først skoldet jeg mandlene på denne måten: Jeg kokte opp en kjele med vann, tok den av varmen og helte en pakke mandler (250g) oppi. Lot det stå ca 10 min, tok mandlene opp med hullsleiv og klemte i den ene enden av mandlene så de spratt ut av skallet (noen var så spretne at de havnet på kjøkkengulvet...) Dette er litt jobb, men jeg er sikker på at det går an å hoppe over dette trinnet og riste mandlene med skall også..

Siden mandlene skulle inn i ovnen, tørket jeg de bare litt med kjøkkenpapir og hadde de opp i en bolle. Så tilsatte jeg noen dråper nøytral olje og blandet sammen med mandlene. Jeg tok så ca en halv til en teskje salt (finmalt Maldonsalt i anledning jula).

Så skal de spres på et bakepapir og ristes litt i ovnen. Hvor mye ovnen skal stå på og hvor lenge vil variere fra ovn til ovn. Jeg hadde ovnen på 180 grader og lot mandlene stå 20 minutter. Det var nok litt lenge, for de ble litt brune. Jeg vil nok heller anbefale 160 grader i 20 minutter og sjekke etter 10 minutter og la de stå lenger enn 20 minutter hvis nødvendig. Resultatet blir sprøtt og godt og disse varer nok ikke helt til julaften!
Det ser ut som kjøkkenet vårt er fullt av julebakst. Det er vel da jeg ikke skal røpe at en av boksene består av hjemmelagde knekkebrød, to av pepperkaker og en med salte mandler?


Jeg holder jo på med julegaver for tiden, men hva oppdaget jeg ikke da jeg skulle blokke denne strikketingen?Ett hull midt i! Det ser ut som tråden har røket, og jeg lurer hvor pent jeg klarer å stoppe dette hullet? Det var uflaks, men det får bli så pent som jeg får til, den blir gitt bort uansett!


tirsdag 8. desember 2009

Ti sjal i 2010...Jeg lurer litt på om jeg egentlig har fornuften i behold, for nå har jeg jammen meg meldt meg på denne gruppa på Ravelry. Formålet er som teksten på bildet viser, å strikke ti sjal i løpet av 2010. Jeg har egentlig mye annet jeg hat tenkt til å strikke til neste år: lue, jakke, votter blant annet. Men så var det så artig å strikke Ulmus-sjalet og så er det så utrolig mange mønster på flotte sjal i Ravelry-databasen så fristelsen ble for stor.

Jeg må forresten benytte sjansen til å skryte litt av nettstedet Ravelry. For det første har hver bruker sin egen side der man kan legge inn og ha oversikt over alle strikkeprosjekter man holder på med eller er ferdig med. Det er også mulig å legge inn alt garnet man har og få oversikt over det. I tillegg har man tilgang til flere tusen strikkeres prosjekter og mønstre og man kan søke på mønstre og garntype, tykkelse, plagg m.m og deretter kan man lagre alt man liker i sin egen favorittkatalog.

Har man fått seg noen venner der inne, kan man også følge med på hva de gjør og få ytterligere inspirasjon. Jeg synes Ravelry er helt genialt og blir mer og mer begeistret for nettstedet, og enda har jeg hverken fått med meg alle bruksmulighetene i denne beskrivelsen eller klart å finne ut av alle finessene selv enda.

Tilbake til sjalene, så har jeg ikke funnet ut alle ti jeg skal lage, men jeg har funnet ut hvilke tre jeg skal begynne med (tror jeg). Planen er å bruke garn fra garnlageret mitt, jeg har jo blant annet kjøpt så mye Wollmeise i høst som egner seg utmerket til sjal.

Først på lista står to små sjal, så jeg kommer i gang (Ravelrylenker):
- Saroyan i Wollmeise twin, farge Rhabarber
- Lacy Baktus i Wollmeise 100 % superwash, farge Veilchen
- Shetsoie i Hedgehog fibres silk lace og et lace-garn fra Impulse of delight som jeg ikke har fått enda. Fikk tips om dette garnet i bloggen A's almanakk.

Hvis jeg ikke har fått nok etter disse tre sjalene blir det nok et mer avansert lace-sjal som nummer fire. Men, dette kan jeg bare drømme om foreløpig, fortsatt er det julepresangstrikking som pågår og det er først i 2010 sjalstrikkingen starter.

Ha en fin kveld!

søndag 6. desember 2009

En bitteliten pung...

Symaskinen kom i hus i går, så da måtte jeg naturligvis prøvekjøre den litt. Jeg har lenge hatt lyst til å prøve Timoteis fine trinn-for-trinn veiledning for pung og i dag fikk jeg endelig sjansen.Jeg fant fram fint japansk stoff jeg hadde liggende og skar til skråbånd av et annet stoff, bruksanvisningen var fin og alt gikk bra. Jeg fikk til og med sydd på glidelås med maskin for første gang. Så langt var alt bra, men den ble jo så liten! Jeg har jo kjøpt en tilsvarende pung tidligere som Torunn har sydd og visste ikke at hun hadde justert størrelsen opp en del hakk.
Pungen er jo nesten ikke større en en klementin! Veldig søt størrelsen da det er ikke det, jeg ble bare så overrasket i forhold til hva jeg forventet. At den i tillegg ble ganske skjev og  glidelåsen ble litt ujevn gjør at denne ikke kvalifiserer helt til julepresang (jeg har konpensert for skjevheten ved å fylle den opp, så det ikke skal synes på bildet).

Det gikk ganske raskt å sy denne (for raskt kanskje, skjevheten tatt i betraktning) og morsomt var det også, så bare jeg får justert størrelsen litt blir det nok flere. Forhåpentligvis blir de også mindre skjeve.


I går dumpet det en bunke navnelapper ned i postkassa også - utrolig hva som dukker opp bare man er litt fremmelig med å bestille på nett!
Jeg er litt ambivalent med disse navnelappene. Jeg synes det er kjempefint når andre har det, men da jeg fikk de selv virket det på en måte litt jålete? Synes på den ene siden at jeg ikke produserer nok og originalt nok til å ha det, på den annen side legger jeg jo mye arbeid ned i det jeg lager, så det er ok at det kommer frem at jeg har produsert det.Jeg får se om jeg tar de i bruk etterhvert. Bestilte minste antall hvertfall, så helt uutømmelig er lageret ikke. Den lille pungen fikk ikke navnelapp, det passet jo ikke i fargen!

Ha en fin søndagskveld!